KPSS ve KAYMAKAMLIK İÇİN ÇALIŞMA PROGRAMI
-
Arkadaşlar merhaba. Ben Mülkiye, kamu öğrencisiyim ve son sınıftayım. Bir sıkıntı çıkmazsa inşallah 2022 haziranında mezun olacağım. Kpss için önümde yaklaşık 10 ay var. Kaymakamlık içinse yine bir o kadar süre. Hedefim kaymakamlık fakat durumlar malum olduğu için ve de çoğu konusu Kpss ile ortak olduğundan ikisini beraber götürürüm diye düşünmekteyim fakat maddi durumlardan dolayı haftada 2-3 gün çalışıyorum ve okul dersleri de son senemde beni zorluyor. 6 tane dersim var fakat gerçekten çalışmak gerekiyor. Zaten belimi büken de okul dersleri. Zaten kısıtlı olan zamanımı ve enerjimi okul derslerine vermek durumunda kalıyorum çünkü gerçekten zorluyorlar, bizim okulu bilenler vardır. Hafiften iktisatla başladım, muhasebe de biraz çalışıyorum fakat henüz erkenken bir program oturtmak istiyorum. Yavaş yavaş tempo kazanacağım bir program fakat ben hayatımda hiç bu usulle çalışmadığım için nereden başlarım bilmiyorum. Program oluşturmanın gereğinin de farkındayım zira bu sınavlar hesapsız kitapsız çalışılıp yapılacak sınavlar değil. Tecrübesi olanlar, bana uygun programı olanlar veya hem okul hem de bu sınavları beraber götüren arkadaşlar varsa benim gibi, tavsiyelere açığım. Özelden veya buradan yazabilirler. Teşekkür eder, iyi günler dilerim.
-
@mulkiyeligariban Merhaba. Mülkiye'de son sınıfa geldiysen zaten senin pek bir tavsiyeye ihtiyacın yok bence. Konular belli, soru tarzları belli. Çalışma biçimini de kendine göre belirleyebileceğini düşünüyorum. Ben şahsen mülkiyeyi yıllardır bitiremedim ve kaydım silindi. Küçük amfiyi bile özledim yani o derece. 7 yıldır memurum ama açıktan kamu diplomasıyla a kadrolara girmeye çalışıyorum. Asıl senin bizim gibi garibanlara ders çalışma tavsiyelerin varsa şahsen ben almak isterim.