YTB Uzman Yardımcısı Alımı 2021 (10 kişi)
-
Ben sınav çıkışı gözetmene sınava kaç kişi girdi toplamda diye sordum bilgi veremiyoruz dediler yani sanki çok gizli bir bilgi olmalıymış gibi. Ama benim girdiğim sınıf büyüktü saydım yaklaşık 100 kişi vardı.
-
@ckar o durum çok saçma.. Ne olur sanki hangi dilden kaç kişinin girdiğini, toplam sayıyı flan açıklasalar..
-
@ckar bilgi veremiyoruz nedir ya.. demokratik bir ülkede şeffaflıkla öne çıkmak gerekirken o gizli bu gizli aşırı tuhaf ve yanlış. Biz de insanız burda ne ile uğraştığımızı bilmemiz gerekiyor değil mi
-
Bir cevap daha ekleyelim.
2018'de "Türk Keneşi" adını almış ve son olarak 12 Kasım 2021 tarihinde adını değiştiren topluluk sorunun doğru cevabı Türk Devletleri Teşkilatı olacaktı. -
61 diplomatik ilişkiler hakkında sözleşmeyi sormuşlardı bir de cevap şıklarında viyana sözleşmesi var mıydı ? Hatırlayan var mı acaba
-
@flu evet vardı
-
1)Özbekistan, Kazakistan ve Kırgızistan ile alakalı coğrafi bir soru vardı şıklarda Kabil ve Aşkabat vardı.
2) Birde cevaplarda Norveç şıkkını işaretlediğim bir soru vardı büyük ihtimalle yanlış işaretledim. ama soruyu hatırlamıyorum. bu iki sorunun doğru şıkları nelerdi acaba bilen hatırlayan var mı ? -
@wakabayashi000 1) Fergana 2) hanau katliamı
-
@wakabayashi000 2. soru sanırım bm'de tarafsız olarak geçen ülke sorusuydu. Şıklarda izlanda falan vardı. Cevap Türkmenistan'mış.
-
@just evet Türkmenistan olacak o soru
-
@just Yok o soru değilde o soruda yanlış çıktı ben izlanda işaretlemiştim.
-
@wakabayashi000 ben de . @flu arkadaşın dediği sorudur o zaman. Ben hiç norveçli şık hatırlamıyorum ama benim dediğim soru dışında.
Bir de şıklarda Fakir Baykurt'un yüksek fırınlar eserinin de olduğu soru vardı ama adı geçen bir çok eseri ilk kez duydum. Orda da göç hikayesi olmayan eser soruluyordu. -
@just o göç sorusunun cevabını bilen var mı
-
@flu aşırı zorlama bir soruydu. Hazırlayan herhalde bu soruyu bulmak için çok uğraşmıştır. Cevabı bilerek yapan varsa bravo.
-
@just zor soruydu bence de ama ben mesela kurumun sayfasını çok okumadım göç vs konuları ile ilgili edebi eserler paylasıyorlar bayagı
-
@flu doğrudur hocam ben az çok incelemiştim siteyi ama yeteri kadar bakmamışım maalesef.
-
@flu kolay soru yoktu gözetmen her sorunun tek bir doğru cevabı vardı dedi ama bence her soruda en az iki şık doğru gibi duruyordu.
-
@wakabayashi000 katılıyorum
-
@flu bu durumun faydasını umarım puanların tabana inmesiyle görürüz
-
Almanya 1961 olan bir soru vardı ? Bir de onun cevabını rica edeceğim bilen varsa