Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İletişim Uzman Yardımcısı alımı 2022
-
@4hmtysn yukarıda aöf'nin 8 ünite özet videosu listesi linki koydum. videolar 10 dakikalık falan Ona bakabilirsin.
-
nasıl gidiyor arkadaşlar çalışmalar? başvuru mu az acaba, forumu kullanan sayısı mı azaldı?
-
Bu ileti silindi! -
@hışhışıhançer ben öyle düşünmüyorum hocam. geçmiş soruları, kaynaklar, onca bilgi paylaşan arkadaş var haksızlık etmek istemem. Ben de daha önce girdim mülakattan elendim. Büyük ihtimalle yine eleneceğim. İptal edilen sorular oldu sıralamada haksızlıklar oldu. Ama şansımı denemek istedim. Mülakata giren arkadaşların bilgi vermek istememesini de anlarım. Sadece sessiz geldi başlık bu yıl bana. Onu paylaştım
-
@3pruu Ben hukuktan yeni mezun oldum. Yeterli Kpss ve dil puanım yok. Bu maratona yeni başlıyorum. Şart olmayınca iletişim başkanlığı sınavına girmek istedim. Neredeyse 2019 2020 2021 sınavlarının tüm mesajlarını okudum. Gerçekten de ön eleme döneminde çok fazla mesaj var ancak mülakat döneminde yok denecek kadar az. İkiniz de uzun süredir buralardasınız gördüğüm kadarıyla.
Ben az çok neye nasıl çalışacağımı planladı. Kalan sürede İngilizce çok zor gelmezse sınırdan ön elemeye geçerim gibi.
Ancak asıl önemli noktayı unutuyoruz. Mülakatta ne olacak? Mülakatı geçince bu mesleği gerçekten yapmak istiyor muyuz?
Yani amacı unutup araç olan sınavla bu kadar haşır neşir olup devamını neden getiremediklerine dair bir tespit yapmak istedim. Tüm bunlar da insanın doğasında bencilliğin olmasından dolayı arkadaşın dediklerini haklı kılıyor. Biraz karışık yazmış olabilirim -
@fmcurmen haklı haksız polemiğine asla girmek ya da kimseyi kırmak istemiyorum. Çoğu insan inanın sadece bir işe girmek için giriyor sınavlara. Kimisi kariyer yapmak istiyor, kimisi de belki ekonomik belki sosyal sebeplerle... Bencillik kaçınılmaz ve olmalı da belki de... Bence olması gereken bizim elimizden gelenin en iyisini yapıp beklemek. Kendi adıma da elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum ama yazmak istemeyene ya da yazmayana da saygı duyarım. Herkese başarılar ve verimli çalışmalar. Size deee
-
@3pruu iyi çalışmalar
-
Daha önce bu kurumda sınav tecrübesi olan arkadaşlara sormak istiyorum, bu sıavda ön elemeden mülakata direkt geçiş ihtimali görüyor musunuz? Ya da kurum bu konuda neye dayanarak insiyatif alıyor bilginiz var mı?
-
@yediyuksekarz bu sınavın zorluğuna bağlı hocam. 2019 ve 2021de bu şekilde oldu ama 2020'de alan sınavı da oldu. 2019 verilerini bilmiyorum ama 2020de ilk sınavı geçen sayısı yaklaşık 600dü, 2021de barajı geçen sayısı sadece 130du, doğal olarak ikinci sınavda elenecek adam kalmadı o yüzden de direkt mülakata geçildi
-
@yediyuksekarz emin olmamakla birlikte bence yıl sonuna kalan süreyle de alakalı direkt mülakat yapılması. Alan sınavı kadar zaman varsa yapılıyor da olabilir. Ya da tam tersi süreci hızlandırmak adına tam tersi.
-
@3pruu Doğrudan en üst düzey kamu kurumu olan T.C. Cumhurbaşkanlığına bağlı bir kurumun yıl sonuna bir şeyleri sıkıştırmak yetiştirmek gibi bir telaşesi olacağını hiç sanmıyorum, inanın akıllarının ucundan bile geçmez böyle bir şey.
-
@yediyuksekarz Alan sınavı, ön eleme sınavına bağlı olarak yapılıyor. Yani ön eleme sınavını geçen çok olursa yapılıyor. Büyük ihtimal bu yüzden, bu sınava girenlerin çoğusu, ne kadar az olsak kârdır derdindeki kimse doğru düzgün yazmıyor ama ben bildiğim her şeyi söyledim.
İngilizceyi asla boşlamayın. 2021'de kaybedenlerin çoğu oradan kaybetti. -
Bu sınavın kuralı çok net: iyi İngilizce bilgisi!
ki zaten İngilizceyi iyi bilmeyen kişiler de bi' zahmet giremesinler başarı listesine.
bu konuda acımasızım, sen kalk görev alanı doğrudan uluslararası diplomasi olan üst düzey bir kamu kurumuna başvur sonra İngilizce çok zordu diye sağda solda ağla, yok öyle yağma, o yabancı dil olacak sende!
Yabancı dil de kısa sürede halledilebilecek bir şey olmadığı için kendini iyi yetiştirmiş olanlar başarıyı yakalar diğerlerine bye bye/tschüs*/ au revoir!- Ola ki biri çıkar tschüs çift s ile yazılır falan diyecek olursa diye baştan uyarıyorum sakın öyle bir şeye yeltenmeyin
-
@ksfno1 Size katılıyorum. Günümüzde artık İngilizce'yi herkes biliyor varsayıp 2. bir dil bile bekleyen özel kuruluşlar var. Bir zahmet devletin üst yönetimi senden usta bir İngilizce bilgisi istesin.
-
@ksfno1 sizce iyi ingilizce bilgisinin uzman yardımcılığı sınavına göre ölçütü nedir? YDS puanı olmayıp bu sınava ingilizcesine azıcık da olsa güvenip girecekler var.
-
@fmcurmen İlk aşamada 30 soruda en az 25 doğru sonrasında yapılacak olursa ikinci aşamada 50 soru üzerinden en az 45 doğru yakalayabilecek kadar iyi bilmek gerekir diye düşünüyorum.
Ayrıca o İngilizce bilgisine azıcık da olsa güvenenler kendilerine fazla güvendiklerini 2021 sınavı sonrası okulun bahçesine çıktıklarında anladılar herkes İngilizceyi konuşuyordu
İletişim Başkanlığından aynı performansı bekliyorum bu sınavda da inşallah -
@ksfno1 o kadar da net olmayabilir hocam 91 yds, 7 ielts, iki sınavda neredeyse full ingilizce, mülakatta ingilizce konuşma ile elenebiliyorsun neticede umarım oyle olur nihai alımda.....
-
@3pruu işi büyütmüşsünüz. ben yazılı kısımdan bahsediyorum. iş mülakata geldiğinde o noktada bir sürü faktör devreye giriyor, isterseniz Bill Gates gibi İngilizce konuşun yine de almayabilirler boşlukları siz tamamlarsınız, top sizde
-
@ksfno1 teşekkürler
-
@ksfno1 evet ben içime atmışım haklısınız hocam zaten soru sayısı olarak da en fazla İngilizce. Testlerde İngilizce belirleyici evet katılıyorum diyip çekiliyorum o vakit