2023 Yılı Kaymakam Adaylığı Sınavı
-
Normalde geçen sene 100 kişi bu sene 100 kişi alınacaktı,geçen sene 200 kişi alınınca bence bakan beyde geçen sene olan 200 zaten alındığı için kpss ile seneye alım yapalım düşüncesine girdi.Geçen sene 200 olmasa bu sene 100 alım ilanı çıkma ihtimali daha fazla olur diye düşünüyorum ama dileğim,en kısa sürede olup olmayacağının net yanıtı verilmesi,ona göre yolumuzu çizelim.
-
İnsanı ztn sınavı olmaması degil hiç birşeyin net olmaması yoruyor
-
@Kethüda, içinde söyledi: 2023 Yılı Kaymakam Adaylığı Sınavı
Daha çalışma yapılacak da cumhurbaşkanı yönetmeliği değişecek de uzun iş. Kim bilir belki en başından beri 200 kişilik alım olduğu için yeni sınav düşünülmüyordu da hacılar hocalar 12 Kasım diye piyasayı gazladılar. Bazen piyon gibi oynatılıyoruz gibi geliyor. Bakan önce kpss şartı isteyecek, sonra vazgeçip ÖSYM ile protokol yapılacak sonra bakan tekrar çıkıp vazgeçtim kpss istiyorum diyecek. Ya 12 Kasım koca bir yalandı ya da sınavın seneye kaldığı bilgisi koca bir yalan.
Kurslar devam etsin eğitimler satılsın diye herkes bir şeyler söylüyor, piyasayı canlı tutuyorlar herhalde.
-
mazur görün bu kısmı anlamadım kpss şartı istiyorsa yine açsın bu sene,geç mi kaldı ki bu sene de kpss yapıldı o puan olmaz mı?
-
@son-bir-şarkı geç kaldı hocam kpss bitti, sınav yönetmeliği degişmedi, öle bişi zaten gündem de yok kpss şartı gelirse sınav seneye kaldı
-
Daha önce de söyledim. Kaymakamlık sınavı kapsamı genişletilsin. Siyasi tarih, siyaset sosyolojisi, siyaset felsefesi, bürokrasi, örgüt ve yönetim kuramları vs eklensin. Kpss neymiş Allah aşkına? İnsanları kendi alanı dışındaki derslere çalışmak zorunda bırakan saçma sapan bir sınav. Nereden çıkarıyorlar böyle şeyleri ben anlamıyorum ki? Bu yaştan sonra oturup geometri mi çalışalım? Sinirden gülüyorum artık ya. Kpss, bakanlığın personel alımındaki zamansal esnekliğini de etkiler. Yıllardır mülakatlardan elenip yaş sınırına gelen adayları da mağdur edecekler. Her açıdan facia. Tüm kurumların kendi sınavını yapması, kpss'nin sadece kariyer meslekleri dışındaki memur alımlarında yapılması gerekirken kaymakam alımında geçmişe dönüyoruz. Şaka gibi ya. Gücümüz yok ki çıkıp bakanlıktaki yetkililerle konuşalım.
-
@Kethüda size katılıyorum ama sınavda iktisatın çıkarılması gerektiğini düşünüyorum.Boşuna zaman kaybı ve kaymakamlık adına yararı olmayan bir ders olarak görüyorum.Onun dışında kesinlikle siyasi tarih,bürokrasi,örgüt ve yönetim gibi derslerde eklenmelidir.
-
Sınav sistemi değiştirmek daha seçkin, alalına yönelik sorular sorup daha saglıklı kaymakam adayı seçmek den ziyade, yeni gelen yöneticinin bak işte ben geldim bişileri değiştirdim güç bende artık deme alanına dönüştü
-
Şimdi sınav olmayacak mı arkadaşlar hocaların bir çoğu 12 Kasım demişti kitaplarını aldık biz o hocaların geri iade edebilir miyiz acaba
-
@darısı-başımıza kesin Bi durum yok hocam duyum herşey
-
@isimsiz35 Görüşünüze saygı duyuyorum düşüncenizde haklı olabilirsiniz ancak sınava hepimizin bildiği gibi iktisadi ve idari bilimler fakültesi haricinde farklı bölümlerde giriyor. En azından o derse çalışıp girmeliler mevzuatı okuyan herkes bir şekilde yapabiliyor ama iktisat en azından eleyici oluyor. Kaymakamlık gibi bir mesleğe idari bilimler haricindeki bölümlerden aday alınıyor. Bu yazıyı okuduklarında belki bana kızacaklar ama ismini hepimizin bildiği bölümlere sadece açık öğretimden bölüm açılacak diye ortalığı nasıl ayağa kaldırdıklarını gördüğümde saygı duyup tebrik etmiştim. Velhasılıkelam en azından idari bilimler fakültesi derslerinden iktisat gibi bir ders orada olmalı. Şuan ki yönetmeliğe göre başka teselli yok.
-
YouTube ve platformlara sınav tarih videoları atan sürekli sınav varmış izlenimi yaratan kişiler sureci manipule ederek bizleri olumsuz etkilemislerdir özellikle yaş sorunu olan arkadaşlar belki farklı yönelim yapacaklardı ama bunların yüzünden o da olmadı büyük kul hakkı
-
@isimsiz35 sınav zaten yol geçen hanına döndü bakanlık nasıl nitelikli hale getiririz diye düşünüyor sınavdaki tek nitelikli eleyici alan iktisat bırakın çıkartmayı sınava matematiksel beceri isteyen alanlar eklenmesi lazım ki zaten kaymakamlık iktisat çok basit soruyorlar kpss bu sınava şart.
-
@heisenbergww nitelik arttırmak için önce iibf birlik olup iibf dışı alıma tepki göstermelidir.Şuan kaymakam olan pdr mezunu arkadaşım iktisatın hepsini doğru yaptı yani alan dışı arkadaşlar iktisatı görüp korkmuyor onun yerine çalışıyor geçiyor.Bana göre çözüm iibf dışının engellenip,bu mesleğe yarar sağlayacak derslerden sınav yapılması.Hakimlikte olduğu gibi 2 gün sınav sürsün ama yapılsın yukarıda arkadaşın belirttiği gibi Siyaset Bilimi,Yönetim Bilimleri ve Kamu Politikası,Yönetim Hukuku,Kentleşme ve Çevre Sorunları,Türk Siyasi Hayatı bu dersler eklenerek sınav yapılır.Kaymakamlıkta nitelik ararken işe yaramayacak dersleri ekleyerek adam elemek zaman kaybıdır.Bu düşünce içine girilecekse fizik,kimya derslerine kadar düşelim.
-
Etrafta dönen kpss şartı türleri gerçek olursa,iktisat bir yana maliye dersi bile etki edecektir.Bu dersinde kaymakamlık ile ne kadar ilişkili olduğu tartışılır.
-
Kpss şartı gelirse kaymakam olan kişinin nitelikleri artmayacak, zaten çogu kpss ye de giren insanlar, kamu yönetimi çalışarak iyi puanlar alırlar.sadece boşuna zaman ve emek kaybı, ve bu sınavlara olan güvensizlik de cabası. Alınan kişi portföyünden memnun degillerse bence mülakat ta alım kritelerini Bi gözden geçirmek gerekebilir. Sayıştay denetçiligi gibi gerekirse alacakları insanların evine kadar gelebilirler. Yok pdr ci veya farklı bölümler de giriyor istemiyoruz diyorlarsa çok basit nasıl açık ögretim mezunlarını mülakatta eliyorlarsa aynı şekilde istemedikleri bölüm mezunlarına da yapabilirler
-
kpss şartı gelirse muhtemelen p31-32 olur gibi. eski puan sistemine en yakın bunlar. artık ekstra olarak kamu yönetimi ve maliye de çalışmamız gerekiyor. 100 kişi aldıklarını varsayarsak da bu puan türlerinden ilk 2000 e girmek gerekecek. falan filan
-
-
Duyimcular cikar 12 Kasıma yorar mi hala yada YouTube video atanlar sanki 1. Ağızdan duymuş gibi yapanlar
-
Memurlar . net 'teki habere göre sınav 2024 te olacak. İster misiniz 2023 kpss geçerli olsun ?