KYK Soru Cevap
-
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) hakkında soruları bu başlık altında konuşalım.
-
Şimdi ben bu yıl tezli yl kayıt oldum ve öğrenim kredisi alıyorum. Ben ise girersem bu kesilir mi
-
@Dick-Advacoat KYK şu şekilde belirtiyor:
HANGİ DURUMLARDA ÖĞRENİM KREDİSİ KESİLMEKTEDİR?
• Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarılma veya geçici olarak uzaklaştırılma,
• Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
• Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmeme,
• Öğretim kurumunun kapatılması,
• Kurum yurtlarından süresiz çıkarma cezası alınması,
• Asgari ücret düzeyinde devamlı gelirle çalışma,
• Kesin hükümle mahkum olma,
hallerinde öğrencilerin öğrenim kredisi kesilmektedir.
Fakat bazı durumlarda çalışıldığı halde öğrenim kredisi kesilmemiş insanlar olmuş. Türkiye gerçekliğinde bildiğimiz gibi hiç bir şey net cevaplanmıyor veya bir şeyler sık sık değişiyor. Yapılan değişiklik sebebiyle çalışıldığı halde kesilmediğini söyleyen gruplarda var. KYK'nın belirttiğine göre kesilecek ama daha net cevabı yaşayarak öğreneceksiniz sanırım hocam . -
Soru olarak değil de öneri olarak şunu diyeyim bu başlığa, eğer mecbur değilseniz öğrenim kredisi almayın, insan onu alıp tatlı tatlı yerken fark etmiyor da mesela bu yıl mezun olacak ve ilk yılından beri kredi almış bir öğrenci hazırlık okuduysa 20-22 bin, 4 yıl okuduysa da 18-20 bin borçla hayata başlayacak, bu faizsiz hali, bir de üzerine faiz eklenince 25 bin civarı bir borçla iş hayatına başlıyor olmak pek akıl karı değil. Almayın bu öğrenim kredisini derim ben.
-
Yuksek lisans burs basvurulari ne zaman bilen var mi?
-
@crowdıngout Hocam bildiğim kadarıyla KYK ara dönemde burs/kredi başvurusu açmıyor. Yani muhtemelen en yakın başvuru tarihi önümüzdeki ekim kasım gibi olacaktır.
-
@Agor aynen öyle
-
@Agor başıma geldi. Hazırlık sınıfında okuldan ayrıldım, neticesinde okulla ilişiğim kesildi, ilişiğim kesildiği yılın sonundan itibaren öğrenim kredimi kestiler. Toplamda 1 yıl almıştım, sonrasında o kadar avantaj oldu ki. Bütün arkadaşlarım 12 bin civarında bir borç ödemek zorunda kalırken ben 2 bine yakın bir borç ile kurtardım
-
13 bin tl kyk , 4 bin tl tbb kredisi
-
@aliveli Allah son taksiti ödemeyi nasip etsin hocam. İnsanlar bir de evliler ikisinde de aynı seviyede borç oluyor, 17+17 = 34 bin borç ile evlenmek. Bunun neticesinde 3 çocuk yapmak kolay mı diye düşünüyorum da neredeyse imkansız hatta imkansız:(
-
@Agor öğrenim kredisi alanlar dahaha önceki yıllarda dördüncü sınıf bitiminde yaz tatilinde de kredilerini alıyorlarmış bu yıl da öyle mi?
-
@keşke Benim araştırabildiğim kadarıyla eylüle kadar yatıyor kredi, bir aksilik olmazsa veya bir değişiklik doğrudur hocam.
-
@Agor e devletten baktım haziran da bitiyor yazıyor.
-
@keşke Hocam dediğim gibi araştırabildiğim kadarıyla eylüle kadar yatıyordu. Sizin için tekrar araştırma yapayım.
-
@Agor teşekkür ederim hocamm
-
@keşke Hocam ben de daha önceden öyle biliyordum ve biraz önce bir kaç websitesinde daha aynı bilgiyi okudum. Öğrenim kredisi mezun olduktan sonra eylül ayına kadar yatmaya devam ediyor. Kurumu aramakta fayda var fakat, resmi ağızdan duymak her zaman daha iyidir.
-
@Agor ben de öyle biliyorum fakat e devlette haziranda bitiyor yazıyor umarım sizin bildiğiniz gibidir teşekkür ederim ilginize.
-
@muhteremtürk e-devlet sisteminde bazen hata oluyor, bir ara kurumu arayarak netleştirelim.
-
@Agor evet bence de yarın arayabiliriz mesala
-
Ayın 6'sında yatıyordu bursum ve bugün 7'si neden yatmıyor?