Akademisyen Alımlarında Usulsüzlük
-
Son dönemde sık duymaya başladım , adrese teslim ilan ile akademisyen alınıyor deniliyor. Konunun aslını astarını bilen biri var mı ? nasıl yapıyorlar ?
-
@aliveli günümüz türkiye'sinde çok da zor, abes bişey olmasa gerek be hocam. aynı sydv'ler gibi, alınacak adamın özelliklerine göre kriterler yazılır, ilan verilir, bi sürü başvuran da olsa; o adam alınır. o bellidir.
-
Bu aralar çok akademisyen alımı görüyorum.Olabilme ihtimali yüksek. Konu hakkında bilgisi olan paylaşırsa iyi olur.
-
Hocam yeni olan bir şey değil diyebiliriz, kendi okulumdaki hocalardan da biliyorum, ilanları görebiliyor olmamızın nedeni kadro açılıp ilan yayımlanması mecbur olduğundan olabilir, okullarda kadrolar (özellikle araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi kadroları) okulda bulunan asistanlar veya uzman olarak çalışırken şartları yerine getirerek farklı unvanlara geçmeye çalışan kişiler için açılıyor genellikle. Bunların dışında umuyorum ki YÖK web sitesinde yayımlanan ilanların hepsi böyle olmasın.
-
-
Atatürk İnkılâpları ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi bilim alanında doçentliğini almış olmak. Cumhuriyet dönemi siyasi partileri ile Türk mizah
dergileri üzerine yayınlar yapmış olmak. -
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku bilim alanında doçentliğini almış olmak.İş Hukuku, Kadın Çalışmaları ve Avrupa Birliği Hukuku konularında
çalışmaları olmak.
Neresi olduğu önemli değil sadece iki örnek bunlar hocam, ilana çıkılırken pek iyi niyetli olunduğunu düşünmüyorum. Yüksek lisans ve doktora öğrencisi alımlarında dahi üniversiteler kendi öğrencilerini/tanıdıklarını istiyorlar, hele ki akademisyenlikte tamamen ahbap çavuş ilişkisi var. Akademinin hali her yönüyle içler acısı, bunu bu hale getiren de burunlarından kıl aldırmayan akademi camiasının kendisi, iki yüzlülük diz boyu.
-
-
Her alımda usulsüzlük olmuyor elbette ama çok fahiş ve direk ilk bakışta göze çarpan usulsüzlükler de sık oluyor. Özellikle de Öğretim Üyesi (Yrd.Doç ve üstü ünvanlarda) alımında sık rastlanıyor. Arada sırada Öğretim Görevlisi ilanlarında da rastlamak olası.
Örneğin Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi sanırsam bir ilan vermişti 2 ay önce...İlan metni şöyleydi:
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü / Öğretim Görevlisi Alımı
Üniversitelerin Matematik bölümünden mezun olmak ve alanında 10 yıl deneyimli olmak...
İşin ilginci Muhasebe ve Vergi Bölümü'nün ders programına bakmıştım,Matematik diye bir ders yok. (Veya Finans Matematiği v.s)
Normalde İİBF mezunu İktisat/İşletme mezunlarına açılması gereken bir ilana Fen Fakültesi mezunu birini yerleştirmeye çalışmak ne demektir,herhalde hepimiz anlıyoruz...
-
nepotizm bir devletin en büyük düşmanıdır hele ki böyle açıktan yapıldığında
-
..........