2016 SAYIŞTAY DENETÇİ YARDIMCILIĞI MÜLAKAT SÜRECİ
-
sayıstay mülakat süreci hakkında bilgisi olan varmı ? neler soruluyor, ne kadar sürüyor vs
-
Burayı canlı tutalım. Bilgi paylaşımı kıymetli olur bizler için.
-
Süre olarak 5-10 dk arası diye biliyorum.5 gün sürüyor ve 5. Günün sonunda sonuçlar açıklanıyor.
-
Dostlar kazananları tekrar tebrik ederim. Dediğim gibi 135'in 135'i de bu sınavı hakederek kazanmış kardeşlerimizdir. Mülakat konusunda bir kaç 'okunabilecekler' listesi sunayım istiyorum. işin küçük bir kısmını kapsıyor bu çalışma işin açığı;
Evvela Denetim mekanizmasının temelindeki 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu
Sayıştay Kanunu
Sayıştay'ın özellikle yetkileri. 2010'da neler verilmişti, 2011'de neler geri alındı. Mevcut durumda nasıl bir denetim yapılıyor.
Sayıştay'ın denetim kapsamı'kurumlar bazında'
Başkan kimdir necidir vs. Bunlara da bakın.Ek olarak alan bilgisinden ne sorulsa zaten yapacak düzeydesiniz dostlar. Ama dediğim gibi bu yazdıklarım mülakatın küçük bir etkeni sadece.
Allah yardımcınız olsun.
-
@Mehmetkosovalı 5. günün şafağında doğuya bakacağız o zaman hayırlısıyla mülakat ne zaman acaba 30 nisanda düğünüm var da ayıptır söylemesi damatlıkla girmeyiz inşaAllah mülakata
-
@harmenihas Mayıs gibi olur heralde geç yapıolar mülakatı die biliorum
-
Yazılı Sınavı kazanmış sayılanlar, mülakat sınavına katılma hakkını elde ederler. Sayıştay Başkanlığınca yapılacak mülakat sınavının yeri ve zamanı bildirileceğinden, adayların; tebligat, mail adresleri ile bir A4 sayfasını geçmeyecek şekilde el yazısı ile fotoğraflı özgeçmişlerini Sayıştay Başkanlığı İnsan Kaynakları Birim Başkanlığı İnönü Bulvarı No:45 Balgat-Çankaya/ANKARA adresine şahsen veya postayla göndermeleri/teslim etmeleri gerekmektedir.
ilanda böyle birşey var biz direk gönderecez mi yoksa onlar ilan edecekmi göndereceğimiz zamanı ?
-
2014'te yazılı sınav sonuçları 31 Ocak'ta açıklanmış, mülakatlar 7-11 Nisan arasında yapılmış ve 25 Haziran'da da kurumda göreve başlamışlar,ortalama aynı tarihlerde olabilir belki bu yıl da.
-
@Mehmetkosovalı 5-10dk mülakat torpil demektir, hele ki sayistay denetciligi gibi bir meslekte. Yazdıgini gorunce kusasım geldi yeminle.
-
sayıştay demek ağır torpil demektir arkadaşlar o yüzden yalın şekilde mülakata girip şansınızı yitirmeyin. Maalesef durum bu.
-
Hakimlik,Sayıştay,kaymakamlık mülakat kurtarmaz sağlam bi dayınız olması lazım.Her dayı olmaz sağlam bir dayı
Zaten sayıştayı kim tınlıyor rapor hazırlıyor takan yok belediyelerde odası var giden yok.Yokoğlu yok.
-
@madman ben bursadayım Büyükşehir belediyesinde. Yolunuz düşerse gelin de sayıştay denetçilerinin odalarını görün. Akşam 8 9 da eve gidiyor bu insanlar hiç sandığınız gibi bir durum yok.
-
Çalışmalarına bir şey demedim..Odası var gitmemesi iş yapmıyor anlamında değil.Bu kadar emek veren adama sinek avlatacak halleri yok.Olayı farklı yonlere çekmeyelim.
-
Takan yok odasına giden yok yokoğlu yok deyince akla ne gelir ? Bu arada siz bu sınavı kazanan, hayalinde bu mesleği yaşayanların açtığı bir sayfadasınız bunun farkındasınız değil mi ?
-
sayıstay mülakatından önce hakimlik ve kaymakamlık mülkat süreçleri tamamlanırsa fena olmaz. belki diğer merkez uzmanlıkların neticelenmeside işimize yarar
-
@harmenihas ''Zaten sayıştayı kim tınlıyor rapor hazırlıyor takan yok belediyelerde odası var giden yok''
Burdan iki anlam çıkar 1.öznesi sayıştayı kim tınlıyor ? Cümle devam ediyor Belediyelerde odasına kim gidiyor ? Giden Siyasiler mi yoksa sayıştay denetçisi mi ? sen hangi anlamı çıkardında yorum yaptın ?
2.Belediyelerde odası var giden yok olması bu adamların çalışmadığı anlamına mı geliyor
Sonuç 1.anlama göre durum belirsiz. gereksiz bi tartışma
sonuç 2 .Burda herşey bitti de buna mı takıldın ?
Sonuç 3.Diyelim ki senin gibi düşündük odasına giden yok bu Denetçilerin çalışmadığı anlamına mı gelir bu anlamı niye çıkardın ? Kastedilenin sayışatay raporları vs kurumun kararlarının siyasi anlamda önemsenmemesi olarak düşündün mü hiç ?
Burayı bu sığ tartışma uzerinden gasp etmeme tarafındayım. -
@madman tek söyleyeceğim mesleği küçük düşürücü sözler sarf etme. senin ne gördüğünü bilemem ama yineliyorum burada mülakat aşamasında olan kişileriz bilmiyorum sen kazandın mı ama? kimse takmıyor da yok tınlamıyor da bunlar hoş sözler değil amacını aşan sözler.
-
Ben görüşümü ifade ediyorum,Kimseninde tınlamasıda umrumda değil.Çevremde kazanan arkadaşların durumlarını biliyorum.Bir daha ki sınava gireceğim.Burda ki yorumlardan tecrube ediniyorum.Sana göre aşar bana göre aşmaş bunun tespitinı yapacak forum görevlileri mevcut sen zahmet etme.
-
@madman hakkında hayırlısı olsun ne diyeyim.
-
@harmenihas sağolasın yolun açık olsun.