Sahte Belgeyle Denetmen Yardımcısı Olmak
-
sağlık bakanlığı’nda ürün denetmen yardımcısı olarak eylül 2015’te işe başladığını anlatan ayşe s., şunları anlattı: “kuruma başvururken, 2014 kpss lisans ve 2013 yds sonbahar sonuç belgelerini vermiştim. ben bunları, bilgisayarımda pdf formatında değiştirip atanmama yardımcı olacak şekilde değiştirdim. kpss puanım 70’ti, 90 küsura (97.8) çıkardım. yds puanım 51 idi. onu da 93’e çıkardım.daha sonra kızılay’da bulunan bir internet kafeden bu sonuç belgelerinin renkli çıktılarını aldım. mülakata çağrıldım, atamam yapıldı. bilmediğim bir kişinin şikâyeti ile bu durum anlaşıldı. 2016’da eylül ayında açığa alındım.işlediğim suçlardan dolayı pişmanım.
Maşallah devlet kurumları güven veriyor. Sağlık bakanlığı ik personelini tebrik ediyorum.
-
İşte neden tüm kurumlar internet üzerinden, MERNİS ve ÖSYM koordineli başvuruları almalılar sorusunun cevabı.
-
@odtüsbky hocam teslim ettiğimiz belgenin altında bir satırlık şifre var ik personeli zahmet edip önündeki sisteme girse gerçek puanı görür zaten ...
-
Sucun yarisi evrakta sahtecilik yapan kadar, ozensiz ise alimi yapan kurulda diyemez miyiz?
Mulakatta hic bir fark edemedin?
Calisirken hic bir fark edemedin personeli?
Kontrol kismina zaten deginilmis ust tarafta. -
Konuyu sabah okudum ve hayretler içerisinde kaldım. Bir belgenin bile teslim yerine ulaşıp ulaşılamayacağından endişe duyan, diplomanın aslı gibidir formatına garanti olsun diye noterde para vererek yaptıran, ptt kargoya güvenmeyip özel kargo şirketleriyle kargosunu gönderenlere karşı bu malum şahsın yaptıkları çok garip geldi. Bu ne korkusuzluk, bu ne özgüven. Her şey bir yana bu nasıl bir kul hakkı ihlali.
Bir diğer şaşkınlık yaratan nokta da: bu belgelerin kurum tarafından sorgulanmaması. Hala bunlar oluyorsa, neler neler oluyordur diye düşünmeden insan yapamıyor.
-
Çalışmak istediğimiz kurumlara ünvanlara bi bakıyorum da neyse bi şey demiyorum.
-
@Antimülakat @aliveli burası Türkiye demek acaba çok mu sığ kalır . İşin şakası bir yana dünyanın her yerinde olabilir böyle şeyler aslında çünkü ik biriminde çalışanlar da insan, sistem ile koordineli gitmek en mantıklısı ama eğer o yapılmıyorsa insanlar bu tarz hataları yapabilir çok da abes karşılamamak lazım. Tabi ki dikkatli olmak lazım ama insan olan yerde hata da olur .
-
Vatandasi olmasak, eglenceli ülke aslinda.
-
Sene olmus 2017kurum diyor ki belgeleri hazirla ankaraya gel.Bizzat sen basvuracaksin.internet denen sey neden var.?
Sinav sonuclarina ait kontrol kodu neden kontrol edilmiyor?Bu tur sorunlari asamadiysak vah halimize...