yds
-
Re: 2016 Aralık GUY Sınavı
@paretowilfredo merhaba . belki konuyla alakalı olmayacak ama 2015 yds ye girmiştim onumuzdeki sene için bu puanım etkili olmaya devam edermi. yoksa bu onumuzdeki yds ye girmek zorundamıyım. yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler. -
Artık yds nin kpss puan türlerinde bir etkisi kalmadı. Ama kurumlar ayrıca yds isteyebilir. Yds 5 yıl geçerlidir yani girmenize gerek yok ama bazı kurumlar son 2 yıl içinde almış olmak şartı koyabiliyor..
-
5 yıl dedim ama nerede kullanacaksınız? Aksi belirtilmedikçe akademide süresiz geçerli diye biliyorum.
-
@uzmanyrdd kullanmayı düşündüğüm kurumlar vergi müfettişligi duy mhuy il göç vs. yani genel bilindik kariyer meslek grupları. ilginiz için çok teşekkür ederim sağolun.
-
@ansızınbirilan hocam bahsettiniz mesleklerde zaten yds puanı istenmiyor, yeni dönemde de istenmeyecektir. Diğer isteyen yerler içinde 2 yıl, 3 yıl veya 5 yıl içerisinde YDS'den 50, 60 veya 70 puan almış şeklinde olacaktır.
-
Ydsye girip hepsini aynı şık yapma dönemi kapandı
-
@pozitifdışsallık biraz öyle oldu 50 almak bile iş görebilir artık. Yarın Muy ve Duy - Son 3 yıl içerisinde YDS'den en az 50 almış olmak şartı getirse, yapacak hiçbir şey olmaz. Bunun için ben diyorum YDS yeni dönemde çok daha fazla önem kazandı.
-
@Antimülakat tabiki hocam ama benim gibi ingilizcesi hiç olmayan ve sadece puan hesaplansın diye giren çok kişi var. Zaten biraz ingilizcesi olan mutlaka girsin 40 50 60 ne alırsa işine yarayabilir
-
@pozitifdışsallık hocam iş o noktayı geçmek üzereydi, ingilizce olmadan girilen 10-15 sınav ya vardı, ya da yoktu? Kaldı ki, her merkez uzmanlık yeterlilikte istiyor. Yeni sınav sistemiyle endişem o ki: MUY, DUY ve MHUY için de 50 civarı da olsa YDS istenmesi. Çünkü, ciddi bir belirsizlik hakim, bu yüzden de YDS çok belirleyici olacak diye düşünüyorum.