İçini Dökmek İsteyenler...
-
@plansız olur da kazara merkez göç ilanı gelirse sofia için vize alır mı sorusunu ekleyelim mülakata dair
-
@Harun-Resid mülakattan geçmez deyip geçenleri sayamadım henüz sofia ne ki
-
@mrkorkmaz1 al getir evine kardeşim yapacak bişey yok aile Bi yerden sonra kabullenmek zorıma3
-
@aroma Esprili bir dille de olsa konuştuğumuz konu, o kadar önemli ki değerli forumdaşlar da bu konu üzerine beyin fırtınası yapmalı. Bu ve devamında yapılacak robot üretimi, vatandaşlık tesis edilmesi, vatandaşlık statüsü nedir, kime verilir, robotun bir kişiliği var mı, hukuki tanımı nedir... İnsan hayatına dahil olacak olan her şey bu hayatın kurallarınca düzenlenmek zorunda, hukuksal bir tanımı yapılmadan -yapıldıysa haberim yok- bu denli işlere girişilmiş olması sayısız tartışmaya gebe...
-
@Hayaller71 keşke dediğin gibi kolay olsa.mezhep konusunda öyle katılar ki kıza bizi unut demişler onu seçersen
-
@mrkorkmaz1 kaçır hocam yapacak bir şey yok.Benm sevdğm kız da alevi ama daha o aşamaya gelmedik.Bence çok saçma bir durum.Sonuçta dinimiz erkeğin müslüman olması şartıyla hristiyan veya musevi bir bayanla evlenilmesine dahi izin veriyor ki alevi birisi müslümanım diyor.
-
@mrkorkmaz1 kızın fikri ne kardeşim o da önemli
-
@plansız robotun kişiliği var mı dediniz aklıma altered carbon dizisindeki poe karakteri geldi diziler yavaş yavaş gerçek olmaya başlıyor gibi
-
@botan01 anlamış değilim.Benim ailem hiçbir şeye karışmıyor mutlu olun yeter diyor kızın ailesi de aynı düşüncede olsa keşke
-
@Hayaller71 kızın fikri de şu;istiyorum ama korkuyorum.Akrabalarından bi şey demelerinden korkuyorum o yönde tereddüttlerim var diyor.Ben her şeyi göze almışken onun böyle demesi de yıpratıyor
-
@Harun-Resid İzlemedim, tavsiye ediyor musunuz? Hatta ilk kez duyuyorum ama poe'de edgar allen poe'ye gönderme var diyorlar:)
-
@plansız bilim kurgu severler için güzel dizi. Değişik şaşırtıcı cümleler var dizide ama cinsellik çok ön plana çıkıyor pek tavsiye etmem
-
Gençlik elden gidiyeeah...
-
Hayırlısıyla kör olmadan şu hayallerimize bi kavuşsaydık.
-
@Harun-Resid Belki vuslat için bedenen olmasa da ruhen bir körelmeye ihtiyaç vardır dostum Yakup gibi ve vuslat açacaktır bir gün gözlerimizi. Sabır, tüm kapıları açacaktır gözlerimizle beraber.
-
...
Nasıl'ını anlıyorum, Neden'ini anlamıyorum
...
Parti gözlerinizle gördüğünüze, kulaklarınızla duyduğunuza inanmamanızı söylüyordu. Bu onların en temel, en can alıcı buyruğuydu. Karşısına dikilen dev gücü, herhangi bir partili aydının bir tartışmada onu ne kadar kolaylıkla alt edebileceğini, ortaya çıkacak kurnazca savları yanıtlamak şöyle dursun anlamakta bile zorluk çekeceğini düşününce umarsızlığa kapıldı. Hem de haklı olmasına karşın. Onlar haksız, kendisi haklıydı. Akılsızca da olsa, apaçık ve gerçek olanın savunulması gerekiyordu. Söz götürmez gerçeklere sarılmalıydı. Var olan somut dünyanın yasaları değişmezdi. Taş sert, su ıslaktı, desteksiz nesneler yere düşerdi.
Özgürlük, iki kere iki dört eder diyebilmektir. Buna izin verilirse, arkası gelir.G.Orwell
-
@paretowilfredo bilinçleninceye kadar asla başkaldirmayacaklar, ama başkaldırmadıkça da bilinçlenemezler.
Proleterler ve hayvanlar özgürdür .
G.Orwell
Tekrar okumayı düşündüğüm kitaplar arasında -
Bazen bir pencere açılır da hangi tarafta olduğunu bilemezsin.
-
Birşeyler sonlansin her ne şekilde olursa olsun ...
-
Son birkaç yıldır hayatımın en dip dönemlerini yaşıyorum. Maddi, manevi çok yorgunum... Rabbim en kısa zamanda selamete çıkarsın.