İçini Dökmek İsteyenler...
-
Odtü metalurji olmasın, yıldız makina sonrası ne yapacaksın dediler iyi üniversitede İİBF'ye geldik sonra yanlış daha doğrusu şanssız süreçler ile buradayım. Yine yaparım bir şeyler de 4 yaşında kızı ile bu çeşit 2 yerden (Marmara Makina, Yıldız Gemi) mezun işsiz kalmışken sadece kadın olduğu için ayrımcılık da olmuş olabilir tabi ama geleceğe umutla bakamıyorum.
Girişimci olmadan çalışıp öğrenmek lazım bazen, bir de herkeste yoktur o ticari zeka. Adam lise bitirir işletme açar, sen işletme bitirirsin lise ürünleri satan kırtasiye açamazsın.
-
Ne yaparsan yap bir şeytan tüyün yoksa işin zordur bu hayatta...
-
Şuraya kocaman bir SESSIZLIK birakiyorum; İçınde ağzimiza gelip gelip kendimizi bir şekilde tuttuğumuz öfkelendiren,umutsuzlaştiran,sisteme başkaldirtan,psikolojik baski yaratan,tükenmiş hissettiren ,ideallerinden vazgeçtiren,gittikce daha asosyalleştiren, ve en önemlisi sinav gelse de mulakatindan yine eleneceğim öğrenilmiş caresizligini de barindiran bir sessizlik..
-
Bende bazen köye yerleşip mandıra filozofu misali bir hayat mı sürsem diyorum.. Sanki en çok ihtiyacı olanlar eleniyor gibi geliyor bana.. Allah sabrımızı mı sınıyor bilmiyorum tükenmek üzereyim.. Günleri beklerken haftalar haftaları beklerken aylar yıllar geçti.. Yıkıldık tekrar kalktık insan umudunu bir türlü kaybedip vazgeçemiyor ya da vazgeçse bile ya pişman olursam ya bıraktığım gibi fırsatlar gelmeye başlarsa diye düşünüyor.. Karanlığın en yoğun olduğu zaman güneşin doğuşunun en yakın olduğu zamanmış.. Karanlıkta mıyım yoksa karanlıkta olduğumu mu zannediyorum?? Rabbim yol göstersin hepimize.
-
Her gune mutsuz umutsuz uyanmaktan sıkıldım. Sabah kalk kahvalti yap derse otur. Sonuc 000. Herkes isin de gucunde bi de evleniyolar. Ben calistikca batiyorum sanki. Icimdeki iman olmasa coktan....Bu hayattan cok alacagim var cok. Icimde bitmeyen bir isyan var.
-
@busus
Allah bu sıkıntılı günleri unutturacak güzel haberler almayı nasip etsin hepimize. Tez vakitte
İnşirah gelmese aklıma,
"Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır."
"Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır."
Cümleleri yankılanmasa kulaklarımda zor zamanlarımda, inan ben de dayanamazdım. -
@1903bjk insallah hocam. Bunlari bilmesek zaten dayanilmazdi . Allah dayanma gucu versin...
-
benim zerre sabrım kalmadı.
-
Hayatın bu aralar bana karşı duruşu:
"Herkese benden çay.Şakire çay yok." -
Kizlar icin babalari gerçekten cok farkli ve kiymetli.. Kaybetmesi de bir o kadar zormus.. Keske son bir kez sımsıkı sarilabilseydim ona.. Onsuz gecen ilk ay.. Çok ozledimmm..
-
Arkadaslar fikir verin yaw bana yoksa kafayi yicem. Bu insanlar nie hep kendini dusunur anlamiyorum. Hepsi mi sen onlarla o kadar özenli davrandigin halde seni bi anda siler atar.Biz mi bu kadar taviz veriyoruz bunlara. Bi arkadasim var her turlu derdinde bana gelir dertlesir cozerim her turlu yardimi yaparim.Bi kiz buldu geldi bana sordu senin fikrin ne die bende senin istedigin profile uymuyo dedim.Kiz gorusmemizi istemiyomus da konusmayalim dedi sonra her sıkıstıginda yine bende dostluk bu kadar basit mi ya birisi dicekki sununla gorusme senelerdir her turlu sıkıntıda yaninda olani salliyacan.
Sonra baska biri en yakin arkadas en yakin derttas olacak sana biraz is guc sahibi olunca sen onun gozunun icine baka baka yalanlar soyluyecen onun en nefret ettigi şey olan dostunun arkasindan iş cevirip ondan sonra da yavsak yavsak konuscan benim yanimda olma bundan sonra dicen var mi boyle bi hayat yaw.
Etrafindaki herkes mi bi sekilde kazik atmaya yeltenir de sonrasinda bu kazik farkedilip tepki gosterilince yine utanmazca sana suç atilmaya calisilir uste cikmaya çalışılır.
İnsani eşten dostan akraban herseyden sogutuyorlar bazen. Oysaki dost akraba dedigin seye o kadar deger verirken bi anda bu tarz karektersizlikler olmasi kafayi yeme derecesine getiriyor insani.Bi de buna ailevi sorunlar işsizlik gibi problemler eklenince intihar etmede yaninda yat. -
@halil3 etme etme ne intihari sen yaninda yatmayi tercih et,kotuler olacak ki iyiler ayirt edilsin,her seye hal care var dost kazigina issiz olmaya parasiz olmaya klise belki ama en muhimi saglik,o sebeble iyiysen sukr et geciyor bu gunler aciyi ilk zaman ki gibi hissediyor olsak yasayabilir miydik oyle ya da boyle bitiyor,her insan tecrube bize,bende 4 yil once bu dostlu olayini yasamistim ne buyul travma gibi gelmisti birde 10 yillik dosttu simdi bakiyorum inan daha buyuk dertler gordum,oda neymis ki diyorum,ama gunumuz de bircok insan o anlattigin profil de istisnalari kesinlikle tenzih ederim( burada da normal hayatimda da cok guzel insnlar tanidim) o sebeble az daha sabir iyilerle karsilas insallah
-
Bu arada bu baslik neden unutulmus cok iyi ya:)
-
@duyguuu37 aynen baslik cok iyi bulamadim baska bir baslikta arkadaslardan sordum onlar atti. Intihar da lafin gelisi daha zorlarini yasadim zaten sevdiğim kadin gitti bir ay gecmeden babam vefat etti falan filan bi ara daha cok olayin ust uste geldigide oldu bakalim daha neler gorcez hayatimiz da ne zorluklar yada ne mutluluklar ama insan doluyor bazen
-
@halil3 hocam basiniz sagolsun:(makami cennet olsun,hayat galiba bizim gibi insanlar icin cidden zor oluyor neden boyle ki aceba
Elbet gun dogacak zaten sirf bu gun donumu icin mucadelimiz.. -
@duyguuu37 amin sagolun.Bakalim o gündogumumuz ne zaman olacak.Bi sekilde bir yerlerde cektigimizin mukafati vardir elbet onu beklemeye devam etcez
-
@halil3 hocam yalnız degilsiniz biz de yasıyoruz bu tip sorunları ve maalesef günümüz insanı profili artık böyle. Size nacizane tavsiyem asla onlar gibi (şartlara göre karakteri eğilip bükülenlerden) olmayın dürüstlüğünüzden ve insanlıgınızdan asla ödün vermeyin hayatın sartları ne olursa olsun dik duruşunuzdan asla vazgecmeyin nitekim ben öyle yapıyorum aksi halde ben de kendim olamam.
-
Yoğun bir kpss sürecinden sonra gelen kaymakamlık ve seçim müdürü sınavı. O kadar yoruldum ki iki sınava da çalışmadım ve her geçen dakika öyle pişmanlık yaşıyorum ki çalışmadigim için anlatamam...
-
@halil3 hocam intiharla ilgili bir sey soyleyerek konuya baslayayim. Bizim karsi apartmanimizda bi genc sevgilisiyle ayrildi diye intihar etti ve vefat etti. Ailesi ve sevgilisi tabi once cok uzuldu etti. Ama hayat yasanmaya bi sekilde devam ediyor, ve ne aci ki giden unutuluyor. Sevgilisi evlendi bi baskasiyla. Yani giden gittigiyle kaldi. Ne yasiyorsak yasiyalim , vazgecmek birakmak en kotusu. Kalip savasmak lazim. Gidersek uc gun sonra bizi unutacaklar. Bu gercek hep aklimizda olmali.
Diger mevzu kotu kalpli gicik arkadaslar ve akrabalar:( hayatim boyunca arkadaslarimdan da akrabalarimdan da sevgilimden de darbeler yedim. Cok yara aldim. Oyleki cozumu hep kacmakta buldum. Arkadaslarimin sayisini azalttim, akrabalarimla gorusmeyi kestim, ne bileyim aniden tel nomu degistirdim filan. Ve bi sey kaybetmedigimi anladim. Evlenince-nisanlaninca arkadas silen, imkan bulunca dostunu aramayan insan sayisi o kadar fazla ki. Oyle olmayanini bulmak zor. O yuzden yalnizligi sevmeye basladim. Sana bunlari yasatanlarin gercek dost olmadigini bil, ya da akraban olmadigini bil. Insanlarin cogu vaktini gecirecek adam ariyor, hicbiri arkadas degil. Cikari bitince siler atarlar yani. O yuzden artik kimseye deger vermem oyle:) her an hayatimdan cikarabilcek uzaklikta dururum. Hatta hayatima birini dost olrak bile almam cok. En iyisi disa kendini kapamak. Tabi tum bunlari “cok sosyal” bi insan olrak yaparim. Disardan bakan belki baska yorumlar, belki disardan bakan biri icin “yalniz” degilimdir, ama gercek oyle degil, kalbim herkese kapalidir. Bunca sahteligin icinde kalbini disa kapamak zaten en guzeli. Zaten sen kendini kapamana ragmen birileri senin hayatina giriyorsa anlaki o kisiler cok degerli ve bil ki gercek dostun. O yuzden gelip gecici iliskileri onemseyip, bi kiz dedi diye seni sileni filan hiiicc sallama. Onlar kaybetti, sen degil:)
Sen de onlara “zaman gecirilcek insanlar” olarak bak:) ben oyle yaptim beridir huzura kavustum.
Less is more️ Hayat mottom:) tavsiye ederim:) -
Bende dusunurdum bu degistiremedigim akraba grubu yalnizca bende mi diye,gercekten onlar hep konusur ve hep bilir malesef..