İbretlik Paylaşım
-
Merahabalar,
Şuan tam bir çıkmazın içindeyim bir sürü sorum var.Yanıtlamak isteyenlere bolca dua edilir baştan söyliyim
Şimdi ben Smmm sınavına hazırlandığım için kpss ye hiç giriş yapmadım.Kpss ye 3 ayım var.Bu 3 ay içerisinde Kpss alan sınavına çalışmak için yardıma ihtiyacım var?Bu sene olcak diye bir şey yok tabi ama 3 ay gece gündüz yemek yemeden çalışmayı düşünüyorum.Bunun için ciddi sosyal sebeplerim var Onları da bi ara anlatırım Şimdi nasıl nerden başlıycam ben ? GK GY çözerken bir yandan iktisat maliye muhasebe ye aynı anda mı başlamalıyım? Yoksa ders ders bitirip mi geçmeliyim? Konu mu daha çok çalışmalıyım yoksaa soru çözümüne daha çok mu önem vermeliyim? Siteye yeni kayıy yaptım başka yerde açılmış böyle konu varsa yönlendirebilirsiniz.Teşekkürler -
Sınava 3 ay kalmışken gy gk çalışmanın mantıgı yok onda haftada bi deneme çözsen yeter sanırım. önce %70lik dilimi bitirmek daha mantıklı. Madem smm için çalıştın muhasebe alt yapın vardır hızlıca ferhat yıldız çıkmış soruları çözmeye ile başlayabilirsin. Daha sonra maliye çalışmak daha mantıklı hem çabuk biter hem en çok net getiren derslerdendir. Pareto maliye ile 4t soru bankası işini görür. Maliye ve muhaseben yüksek netler yaparsan önün açılır. Bu kadar kısa sürede hukuk için çok ayrıntılı kitaplara girme soho konu anlatım al bide konsensus yada dönüşüm çıkmışları al ders ders önce konu sonra çıkmış soru çöz. (Hangi ders olursa olsun soru çözerken çözümlerini mutlaka oku.) iktisat içinde tavsiyeyi ben vermiyim ben çünkü iktisadı 4 ayda anca halletmiştim
-
Alt yapın ne durumda bu çok önemli.
Smmm ye hazırlandıysan az çok muhasebe bilgin vardır sadece kpss tarzı soruları çözmen yeterli olabilir bunun içinde kpss muhasebe çıkmış sorular kitabı alıp muhasebeye burdan başlarsın.
Hukuk iktisat maliye için Konuları bilmeden sorularla başlaman seni üzebilir. Tavsiyem;
Hukuk ile iktisat konu çalışıp her dersin konusu bittiğinde çıkmış soruları çözmen. Mesela medeni çalıştın medeni soruları , mikro çalıştın mikro soruları. Bu iki dersi bitirince yada en azından yarılayınca maliyeye başlarsın ve aynı zamanda muhasebe sorularını çözersin. 3 ay kısa bir süre değil ama uzunda değil sıkı bir çalışmayla ve en azından 3 ay içinde 2 derse yüzde 70-80 oranında hakim olmayı başarabilirsen 80 puan seviyelerine ulaşırsın.
İşiniz zor ama imkansız değil bence Allah yardımcınız olsun. -
Çok teşekür ederim öncelikle Söylediklerinize göre haritamı çizicem.
-
Okulda iş hukuku dışında tüm hukukları aldım tüm seçmelilerim hukuktu.Biraz şanslıyım o yüzden.Muhasebe bilgim var okuldan alt yapımda iyi aslında.Az konu çok soru çözümü şeklinde gitsem daha iyi olcak gibi dediğim gibi yetişemezsem bu sene seneye inşallah daha rahat girerim.
-