İzmir'de Bulunan Üniversiteler
-
İZMİR'DEKİ ÜNİVERSİTELER (DEVLET)
- Bakırçay Üniversitesi
- Dokuz Eylül Üniversitesi
- Ege Üniversitesi
- İzmir Demokrasi Üniversitesi
- İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi
- İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
İZMİR'DEKİ ÜNİVERSİTELER (VAKIF-ÖZEL)
- İzmir Ekonomi Üniversitesi
- Türk Hava Kurumu Üniversitesi
- Yaşar Üniversitesi
-
Dokuz Eylül, Ege, Katip Çelebi, Yüksek Teknoloji eyvallah da, Demokrasi ve Bakırçay şaşırttı hocam, neredeymiş bunlar
-
@Antimülakat kapanan üniversitelerin yerine kurulmuş hocam onlar, özellikle demokrasi adından da anlaşılacağı üzere bildiğim kadarıyla 15 temmuz sonrası kurulmuş dağınık yerleşkeleri var diye biliyorum.
-
@Agor anladım hocam ne ara akademik kadroları doldurmuşlar. Akademisyenlerin yetiştirilmesi o kadar kolay mı? Hocam daha önceki sohbetlerimizden yola çıkarak darbe girişimi sonrası kapatılan üniversitelerin büyük bölümü başka isimlerle yeniden açılacak gibi duruyor.
-
@Antimülakat demokrasi üniversitesi izmir üniversitesi yerine, bakırçay üniversitesi de gediz üniversitesi yerine kuruldu. Özelken devlet statüsüne alınmışlar hatta. Bunu da şimdi burada öğrenmiş oldum
-
@Antimülakat sadece yeniden açılma değil başka üniversitelerin bünyesine kayma da söz konusu. Akademisyen konusuna gelince muhtemelen kapanan okullarda olup fakat açığa alınmayan hocalar muhtemelen ilk kadroları doldurur sonraki süreçte de yeni alımlar yapılacaktır. Temmuz sonrası her şey netleşir muhtemelen, tercihler öncesi.