Açıkçası Guy dan umdumu kestim. 1 yılı aşkındır ilan gelmiyor. 1 yıl da bunun yazılı sınav, mülakat ,sonuç açıklama ve güvenlik soruşturması aşaması var. Ömürden ömür gidiyor. İlan gelse ne olacak ki sanki beni mi alacaklar diye soruyorum kendime. Bir zamanlar her tarafa cemaat adamını yerleştiyordu. Mülakatlarda hakkımızı çalıp duruyorlardı. Şimdi de iktidar yanlıları her tarafa kendi adamlarını yerleştiriyor. Bu durum sadece bu iktidar süreci için geçerli değil. Hangi iktidar gelse kendi adamlarını sağa sola yerleştirmeye çalışacak yani yine bişey değişmeyecek. Bir siyasi görüşü felanda savunduğum da yok yalnış anlaşılmasın. Gerçekten çok Yoruldum sıkıldım artık ders çalışmaktan, insanların her memur alımı ilanında beni arayıp memur alıyolarmış niye başvurmuyon demeleri ve işsizlik gerçeketen yıprattı beni artık kendimi genç bir insan olarak dahi görmüyorum. İnsalarla muhattap olamamak için çoğu zaman dışarı bile çıkmak istiyorum. Çevremdeki arkadaşlarımın çoğu iş sahibi oldu ve ben hala ders çalışma masalarında zaman geçiriyorum. Tek isteğim bu ülkeden adalet herkes hak ettiği yere gelsin. Adil bir sistem getirilsin. Mülakatlar da insanlar sudan sebeplerle elenmesin. Polis, öğretmen, asker,hemşire....bir çok kuruma memur alıyorsunuzda neden MALİYE Bakanlığı memur almıyor. Allah herkese sabır versin.
asyasy
@asyasy
Hep denedin. Hep yenildin. Olsun. Yine dene. Yine yenil. Daha iyi yenil.”
asyasy tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2018 Guy Alımı
-
İnşallah tek il seçiminin olmadığı ve sözlü mülakatın kaldırıldığı bir ilan gelir. İnşallah yazılı sınav ile KPSS puanının ortalaması alınarak yerleştirme yapılır.
-
2014 mezunuyum şuana kadar 7 mülakata felan girdim hepsinden elendim 4 yıldır KPSS illeti yüzünden işsizim şimdiki aklım olsa KPSS kitaplarını elime dahi almazdım gidip özel sektörde şuanda iyi bir maaşla çalışıyor olurdum en azından. 1 yılı geçti hala ilan yok gerçi ilan gelse ne olacakki diyorum artık elenmeye alıştım artık mülakatlardan 4 yıllık emeğimi çöpe atmakta istemiyorum ne yapacağımı bende bilmiyorum herkese dert anlatmaktanda sıkıldım. Artık insanlar yalancı gözüyle bakıyor evladım 60 puanla bak memur alıyolarmış niye girmiyon diyorlar. Dayı 80 puanımı sana vereyim sen gir diyesim geliyor artık. Mülakatların adil yapılmaması daha ayrı bir dert
-
@oligopol Rabbimizden başka güvendiğimiz olmasa yoksa o 7 mülakattan birinde torpil yapıp kazanırdım. Kimsenin hakkını mülakatta çalmak istemiyorum. İşe girdiğimde o kazandığım parada başka insanların hakkının olmasını istemiyorum. Başkasının hakkı olan parayla ne yuva kurmak istiyorum ne de o parayı çocuklarıma yedirmek istiyorum hakkıyla olsun herşey.
-
Daha önce de yazmıştım alımdan önce bu guy alım sisteminin değiştirilmesi için elimizden geleni yapmalıyız. İlan çıktıktan sonra 80 puanla bir il yazıp o ilin sıralamasına tek il tercihi yüzünden girmediğin zaman ağlamanın bir anlamı kalmaz. Sözlü mülakat sistemi değiştirilmeli 3 4 kişinin insafıyla veya kimine 2 3 soru sorup kimine 7 8 soru sorarak bu iş olmaz zarf çekme usulü olsa en azından daha doğru olur yada sözlü mülakatın kaldırılması daha adil olur. Kurumun yaptığı Yazılı sınav ile KPSS puanının ortalaması alınarak yerleştirme yapılmalı. Sözlü mülakatlardan torpillerle haklarımızın çalınmasından yorulduk.Adil bir sistem gelsin artık.
-
Merhaba arkadaşlar.Bence herşeyden önce guy başvuru şeklinin değiştirilmesi gerekiyor. Geçen yıl insanlar 82 puanla tek il tercihi yüzünden yazılı sınava dahi giremedi. Bir de şöyle canımı sıkan bir durum var tabi ki herkes iş sahibi olsun ama 85 90 puanla insanlar mülakatlardan elendi 76 77 puanla insanlar iş sahibi oldu bu büyük bir haksızlık bence. 85 90 alan insanlar hala yeni ilan çıkması için ev de boş boş bekliyor bu birazda insanın zoruna gidiyor bu sistem değiştirilmeli hak eden insanlar hak ettiği yere getirilmeli insanların hakları mülalatlarda çalınmamalı tüm kurumlarda. Refarans adı altında torpille insanların hakları çalınıyor bunun önüne geçilmeli yoruldum artık mülalatlardan gir çık ele gir çık elen niye elediniz sebeb yok. Adil bir sistem getirilsin artık lütfen insanların haklarının yenmediği, hak eden insanların kazandığı. Yapmayın artık insanların emekleri ve hayatlarıyla oynamayın .
-
Şimdi ki aklım olsa yemin ediyorum KPSS A grubuna bulaşmazdım. Gidip bir serbest mali müşavirin yanında ücret almadan dahi 6 ay 1 yıl çalışır işi öğrenirdim. Bir yandan SMMM ye girip belgemi alırdım. Hiç yoktan gidip bir şirketin muhasebe biriminde çalışıp 3 4 bin TL maaş alarak hayatımı kurardım. Masa başında ders çalışmaktan yaşlandık artık yeminle lanet gelsin KPSS ine de Alanına da çok sıkıldım artık. Herşeyden sıkıldım dert anlatmaktanda sıkıldım insanlara ders çalışmaktanda.
-
Bizim olan hakkımızı bize vermiyorlar. Dilenciyiz sanki aylardan belli alım yapmalarını istiyoruz. Bu kadar insanları süründürüp sonra verip ilanı kahraman olacaklarını zannediyolar. İnsanlar önce eşşeğini kaybettirip sonra bulduracaklar misali. Yapın bakalım vermeyin bakalım hakkımız olanı bütün kurumlara bol keseden dağıtıyonuz bize gelince ekonomi kötü şu kötü bu kötü. Elbet 24 haziranda biz de o sandığa gittiğimizde hakkınız olanı size veririz merak etmeyin.
-
@duymhuyguy İlan KPSS den önce gelsin de sınavın KPSS den sonra olması daha iyi olur.
-
@kilici Herkes inandığı dine göre hareket etmekte özgür hocam.Kul hakkı haram sonuçta. Sözlü mülakat işi insanların hakkını yemekten başka bir işe yaradığı yok. 5 dk mülakatla 3 4 soruyla insanların bilgisi tecrübesi ölçülemez. Refarans ayarlayıp kazanlar kazansın umrumda değil sadece hakkımı helal etmiyorum. Torpil ayarlayıp işe girenlere de torpile aracı olanlara da bu sistemi bu hale getirenlerede hakkımı helal etmiyorum. Biliyorum maalesef bu dünyada hakkımızı alamıyacağız adil bir sistemde beklemek saçma. ALLAH büyük onun adaleti eninde sonunda tecelli eder. Torpil ayarlayarak işe girenler o işten aldıkları maaşın hayrını göreceklerini mi zannediyolar.
asyasy tarafından gönderilen son iletiler
-
Polis, Asker, Bekçi, Gümrükçü, Adalet bakanlığı, Kyk, Öğretmen... almaya bütçe buluyorsunuz da bir bize gelince sesiniz çıkmıyor. Bizim hak ettiğimiz kadroları verin artık. Biz sizin gibi adaletsiz davranmıyacağız 24 haziranda hak ettiğinizi vereceğiz size merak etmeyin. Daha hala duyumculara itibar eden insanlar var ya yazık. Duyumcular 1 yılı aşkındır ilan gelecek diyor hani nerde bırakın ya boşyere umutlanmayın oturun KPSS ye çalışın zaten bişey kalmadı bundan sonra gelirse gelir gelmezse gelmez.
-
@hoyuelo Çok iyi olur şu tek il seçimi kaldırılırsa. Bimer e yazmıştım zaten tek il seçiminin kaldırılması ve sözlü mülalatın olmaması için.
-
@altaybozkırlı Hocam artık formlara itibar etmiyorum kimsenin bildiği bişey yok milletin duygularıyla oynuyorlar umut tacirliği yapıyorlar insanlar.
-
Bayramı memur alımı konusunda bir buruk geçiren taraf guy bekleyenler oldu sanırsam. Diğer kadrolar alacaklarını aldı zaten. 85 KPSS B puanı olan Gümrük, kyk,adelet bakanlığı ve merkezi atama için gün bekliyor. KPSS a grubu ise mağdur durumda.
-
@altaybozkırlı Duyumcuların etkinlikleri yavaşlatmaktan başka bir işe yaradığı yok değiniz gibi 6 ay dan belli ilan gelecek milleti kandırıyolar. Ortaya bir laf atılıyor ortadan kayboluyolar. Hani geçen hafta gelecekti. Burada bayram havası estirmişlerdi.
-
Bayramda gezip dolaşmak varken oturup ders çalışması da var:( Hiç kimseyle bayramlaşmaya gitmemek daha mantıklı ne yaptın sınavı, ne olacak senin bu halin her görene dert anlatmanın anlamı yok.
-
Bu hafta ilan gelse en yakın sınav tarihi ne zamana denk geliyor?
-
@fridakahlo Hocam siz ona çokta takılmayın iki gün önce gündemimizde bedelli yok deniliyordu. Şuanda bedelli için çalışmalar sürüyor. Toplu bir talep olursa neden tek il seçimi değiştirilmesin. Geçen yıl bile sistemin değişeceği hakkında söylenti dolaşıyordu ama bi değişiklik olmadı.
-
@falanfilan 4 yıl üniversite okuyorsun KPSS A grubu için yıllarını veriyorsun birden fazla derse hakim olmaya çalışıyorsun. 5 dk lık sözlü mülakatla kaderin belirleniyor. 3 5 soruyla bilgin ölçülmeye çalışılıyor. Oradaki insanların insafına bağlı hayatın. Bu adaletsizliğe haksızlığa dur denilmesi gerek.
-
@falanfilan Hocam kimse yanaşmıyor. Kaç aydan belli burada haykırıyorum bu adaletsizliğin ortadan kalması için ama kimseden ses çıkmıyor. Bakın göreceksiniz öğretmenlik alımındaki sözlü mülakatı öğretmenler el ele verip kaldırtıracaklar. Öğretmenlerde birlik var çünkü. Sözlü mülakat ve tek il tercihi olayı kalksa işe başlama süreside kısalır.