@m-benli28, içinde söyledi: Milli Savunma Bakanlığı Memur Alım İlanı
Arkadaslar benim baska kuruma kadrolu atamam oldu milli savunma evraklarini göndermiştim ise başlayacağım henüz feragat etmedim etmezsek bir sorun olur mu. Böyle bir durumda olan var mi Milli savunma başvuru klavuzunda 657e tabi olmamak vardı güvenlik sorusturmasinda baska kurumda görev yaptığı tespit edilirse sıkıntıya duser mi. ( Istifa eden memur 6 ay baska bir kadroya gecemez bu durum icinde gecerlimidir)
Ilk olarak sizin su anda atamaniz yapilmadi dolayisiyla herhangi bir kurumda memur degilsiniz. Dolayisiyla baska bir kuruma gecisinizde sorun olmaz. Ancak bir a4 kagidina msb ye hitaben feragat ettiginizi yazip faksla gonderirseniz sizin icin iyi olur. Faksin bir kopyasini saklarsiniz.
Son olarak 657ye gore istifa eden 6 ay kamu gorevine giremez degil usulune uygun olarak istifa eden 6 ay sureyle giremez. Yani istifanin idarece kabulu gerekir. Ayrica ohal doneminde istifa edip istifasi kabul edilmedigi halde goreve devam etmezse kamuya bir daha alinmamak uzere meslekten cikarilir.
Bu bilgi ile birlikte sizin istifa gibi bir durumunuz yok. Dedigim gibi size gelin ise baslayin demeleri gerekli. Bu cagriyi aldiktan sonra ayni ilde olanlar cagriyi takip eden ilk is gunu, farkli ilde olanlar 15 gun icinde gidip basladigina dair imza atmalilar. O imzayi atmadikca hic bir sorumlulugunuz yok. Istediginiz baska kurumlara gecebilirsijiz.