TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. Tüpçüü
    T
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 0
    • Konu 1
    • İleti 49
    • En İyi 23
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Tüpçüü

@Tüpçüü

47
    İtibar
    628
    Profil Görüntülemeleri
    49
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Tüpçüü Takip etme Takip Et

Tüpçüü tarafından gönderilen en iyi iletiler

• Sosyal Güvenlik Denetmenlerinin sorunları ve çözüm önerileri

Iki üç aydır sessiz olan denetmen arkadaşlarımın mesleğin sorunlarını daha fazla dillendirmesi ve çözümler için aktif olması gerektiğini düşünüyorum.

Bir denetmen olarak yaşadığım en büyük sorun mali haklardan ziyade grup başkanlığının olmaması. Koca bir şehirde 8-10 denetmen görev yapıyor ve cezaları hangi denetmenin yazdığı ceza yiyen tarafından biliniyor. Denetmenler olarak Allah a emanet çalışıyoruz. Bir gün aldığımız tehditlerin biri fiiliyata dönüşecek ve karşılaştığımız şiddet yanımıza kar kalacak.

Not: Rica ediyorum lütfen konu ' Denetmenler çalışsın müfettişlik sınavını kazansın' noktasina gelmesin. Denetmenliği sevdiğimiz için mesleğin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz.

KPSS A içinde yayımlandı
      T
      Tüpçüü
    • RE: Geceye Bir Şarkı Bırak

Bu başlığa yazdığım ilk ileti bu özel güne denk geldi ve rahmetli Neşet Baba' dan olsun istedim. Sevdiklerimizin kıymetini, onları kaybetmeden anlamamız dileğiyle..

Neşet Ertaş- Cahildim Dünyanın Rengine Kandım

https://www.youtube.com/watch?v=J5eLFREBpIA

DİĞER içinde yayımlandı
      T
      Tüpçüü
    • RE: Gelir Uzman Yardımcılığı mı Ziraat Bankasında Uzman Yardımcılığı mı ?

O konuda soyle diyebilirim. Maliyedeki gibi katı bir hiyerarşi var. Üstün ne derse yapmak zorundasın. Öyle lak lak edeyim ortamı yok. Gözünde tamamen robotlasmis bir sistem canlandır. Beş dk boş durursan herkesin içinde güzel bir azar yersin. Sigara molan on dk sürdü diye ben iyi bi fırça yemiştim. Hangi birimde olursan ol hedef verirler. Hedefleri tutturursan üstlerinle aran iyi olur ama bu seferde neden tutturdun şimdi hedef yükselecek diye kendi emsallerinle aran bozulur. Yani öyle eğlenceli bir ortam düşünme tamamen sayısal ve iş odaklı yerlerdir bankalar. Iki sene de ögrendigim şeylerden birisi sadece iş koliklerin bankada mutlu ve başarılı olacağıdır. Bu arada bu kadar kotulerken yanlış anlama ben en çok performans hedefi tutturan ve hedefi yükselten başarılı denebilecek kişilerdendim bankada. Tek amacım sizin gibi elinde alternatifleri olan dostlarimin benim yaptığım hatayı yapmamasını istememdir.

KPSS A içinde yayımlandı
      T
      Tüpçüü
    • RE: ÇSGB Bünyesinde Birleşme Sesleri

@inflexible haklisiniz. Müfettiş olmak isteyen sınavına girip kazanmalıdır. Zaten işin tuhaf tarafı biz özlük haklarımız iyilestirilsin dediğimizde müfettişlerin bizim müfettiş olmak istediğimizi düşünmesi. Biz unvandan da meslekten de taşradan da memnunuz. Istediğimiz şey özlük haklarının iyilestirilip çalışma koşullarının daha yukarı çekilmesidir. Grup başkanlıklarının kurulmasıdır.

ÇSGB içinde yayımlandı
      T
      Tüpçüü
    • RE: 2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı

Arkadaşlar ziraat katılım bankası ve ziraat bankası aynı şekilde çalıştırıyor uzman yardımcılarını. Dediğim gibi bir sene oldu ayrılalı ve ben çıktığımda sadece genel müdürlük birimlerinde calistiriyorlardi uzman yardımcılarını. Gm birimleri de firma analiz birimi hazine birimi pazarlama biri kredi tahsis birimi ve operasyon birimidir. Insan kaynakları biriminde uzman yardımcısı calistirmiyorlar genelde. Ziraat bankasına girdiğinizde sizi bu birimlere dağıtırlar. Katilim kısmında ise hepinizi firma analize verirler 4 5 aylık eğitim için. Çünkü herkesin firma bilanço okumasını bilmesini istiyorlar. Eğitimden sonra diğer birimlere dağıtırlar sizi.

Maaş olarak istanbul ve diğer iller diye bir ayrım yapmak gerekir. Istanbul tazminatından dolayı burda maaşınız daha yüksektir. Maaş kısmı biraz karışık o yüzden ayrıntılı yazacam. Sizin elinize geçen para 4 5 farklı kalemin birleşmesinden oluşur. Uzman yrd. Maaşı + unvan ücreti + görev pozisyon ücreti + dil tazminatı + istanbul tazminatı + temettü ve primler. Işten ayrılmadan önce bir yıllık maaşımı toplayıp 12 ye boldugumde guy maaşına eşit çıkmıştı. Şimdi de aynı olduğunu düşünüyorum. Istanbul dışında çalışanlar ise bu maaştan 700 800 lira eksik para alır. Ama ilerde yükselebilirseniz maaşınız kamuyu baya bir geçer. Bu süre ise minimum 5 yıldır.

Çalışma şartları olarak özel sektörden daha sert bir yerdir. Sürekli performans hedefiniz vardır bu nedenle baskı fazladır. Performans ücreti yoktu ben çalışırken şu an var mı bilmiyorum. Hafta ici genelde mesaiye kalırsınız hafta sonuda eğitime yollarlar yada mesaiye çağırırlar ancak bunlar için ücret ödemezler. Yoğun bir çalışma temposu ve stresi vardır.

Işe girdiğinizde banka sandığına üye olursunuz. Özel hastanelerden ücretsiz yararlanırsınız. Banka sizin adınıza bes yapar. Sizde ayrıca bese katkıda bulunursunuz ancak 65 yaşına gelmeden bankanın yatırdığı besi alamazsınız.

Aklıma gelen genel bilgiler bunlar arkadaşlar.

KPSS A içinde yayımlandı
      T
      Tüpçüü

özlük hakları tabi ki iyileştirilmeli ve meslek personeli hak ettiği değeri almalıdır. Böylece meslekten kaçışlarında önüne geçilecektir. Memurluktan gelme bazı tiplerin (hepsini kastetmiyorum ancak hak etmeyen bir çok kişi var) emekli olması ve yeni gelenlerin kurumda kalması ile mesleğin a grubunun gözdesi olacağını düşünüyorum. Ancak bana göre özlük haklarından daha önemli olan konu grup başkanlıklarının kurulması ve personelin vasıfsız il müdürlerinin/yardımcılarının emrinden alınmasıdır. Bağımsız denetim için personel üzerindeki baskı önemli ölçüde azalacaktır.

Ayrıca seçim arifesinde iyileştirmeler havada uçuşurken derneğin bu derece sessiz kalması çok normal değil. Meslek adına bir şeylerin alındığını ve geçmişten gelen tecrübe ile açıklanana kadar sessiz kalmak istedikleri kanısı oluşturuyor bende.

Biz denetmenler olarak sadece adalet istiyoruz. Adımız müfettiş olsun, müfettişlerle birleşelim diye bir sıkıntımız yok. Her şeyden önemlisi mesleğimiz ve memleketimiz için hayırlısı olsun.

ÇSGB içinde yayımlandı
      T
      Tüpçüü
    • RE: Süper Lig 2018-2019 Sezonu

Bir hayalden öteye gitmeyecek ama fırsat doğmuşken doya doya söylemek istiyorum. Şampiyonluk yolunda YENI MALATYASPORUMUZA başarılar diliyorum. 🥇♥️🥇

FUTBOL içinde yayımlandı
      T
      Tüpçüü
    • RE: 2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı

@walterbishop katılım bankacılığının araçları, bankanın kuruluşu, net kârı, bilanço kalemleri, güncel ekonomik veriler muhtemelen sorulur.

KPSS A içinde yayımlandı
      T
      Tüpçüü
    • RE: Güncel Ekonomik Gelişmeler

@sofuoglu Türkiye ekonomisinin en büyük sorunlarından biri pahalı enerji ithalatıdır. Bu nedenle ülke büyümek için ne kadar üretim yaparsa dış borcu da o denli artacak ve fakirleşecektir. O nedenle ülke içerisinde alternatif enerji üretim yolları bulması gerekmektedir.

EKONOMİ içinde yayımlandı
      T
      Tüpçüü
    • RE: Haklı Olana Hak Teslim Edilmeli! MHU 3.600 Ek Göstergeyi Hak Ediyor.

Hak ettiklerinin en kısa zamanda verilmesi gerekmektedir, sonuna kadar destekliyoruz. Ancak böyle her meslek için ayrı ayrı başlık açmak yerine hepsi tek başlıkta mı toplansa acaba? Malum a grubunun en büyük handikaplarından biri öğretmenler kadar organize olamamamızdır.

DİĞER içinde yayımlandı
      T
      Tüpçüü

Tüpçüü tarafından gönderilen son iletiler

• RE: 2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları

@Tüpçüü inşallah temenni ederimki 2 3 haftada başlarsınız ancak kurumun hantallığını unutmayın demek istedim

KPSS A içinde yayımlandı
      T
      Tüpçüü

@kleonard ben öyle birşey demedim

KPSS A içinde yayımlandı
      T
      Tüpçüü

@bcbc3434 hiç bilmiyorum dostum. Üç gvs den geçtik biz. Mülakattan önce sonra ve atama sonrası göreve başlayana kadar. Gvs yapılmayacak diyene de ınanmayin yapılacak diyene de. Bu saatten sonra göreve başlamama gibi bir durumunuz olmaz kanımca. Illaki maddi acıdan zor durumda olanlariniz vardır ancak nacizane tavsiyem tadını çıkarmaya başlayın artik. Zorlu bi süreçten çıktınız. Artık bir mesleğiniz var ıllaki o tebligat gelecek. O gelene kadar kafanızı dağıtın yıpratmayın artik kendinizi.

KPSS A içinde yayımlandı
      T
      Tüpçüü

@JM-KEYNES 8. Promosyonum arkadaşlar. Il tercihlerini temmuzda yaptım göreve başlama tarihim 13 ekim. Iki üç haftada inşallah göreve başlarsınız ancak kurumun ne kadar hantal olduğu gerceginide göz ardı etmeyin.

KPSS A içinde yayımlandı
      T
      Tüpçüü
    • RE: Bedelli Askerlik 2018

Aydın efelere gidecek var mı dostlar

DİĞER içinde yayımlandı
      T
      Tüpçüü

@paretowilfredο ustad var mı bir malumatınız bu duyumlarla ilgili.

ÇSGB içinde yayımlandı
      T
      Tüpçüü
    • RE: SGK Denetmenleri Özlük Hakkı İyileştirmesi ile Alakalı Düzenleme

Bakanlığın tekrar ayrılacağı ve denetmenlere grup başkanlığı verileceği konuşuluyor ama sadece konuşuluyor tabi doğruluk payı var mı bilmiyorum

KPSS A içinde yayımlandı
      T
      Tüpçüü
    • RE: İİBF Mezunlarının Sorunlarını Anlatacağımız Video İçin Önerileriniz

1 alımların azlığı
      2 liyakatsiz mülakatlar
      3 alım süreçlerinin çok uzaması
      Benim gördüğüm temel sorunlar bunlardır ustad. Ayrıca artik boş tartışmalardan uzaklaşıp ana sorunları ele almalıyız.

KPSS A içinde yayımlandı
      T
      Tüpçüü
    • RE: Süper Lig 2018-2019 Sezonu

Bir hayalden öteye gitmeyecek ama fırsat doğmuşken doya doya söylemek istiyorum. Şampiyonluk yolunda YENI MALATYASPORUMUZA başarılar diliyorum. 🥇♥️🥇

FUTBOL içinde yayımlandı
      T
      Tüpçüü
    • RE: 2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları

@paretowilfredo üstad maliyede ve gib de değişim çalışmaları var dediniz sgk da bir değişim çalışması var mi

KPSS A içinde yayımlandı
      T
      Tüpçüü