arkadaşlar türkçede "tarihimiz - kurgumuz" demişsiniz ancak paragrafın son cümlesi "yarısı yalandır" diyordu. kurgunun zaten doğru bir yönü yoktur ve kurgu geçmişi değil geleceği anlatır. o nedenle içinde "hikayemiz" olan şıkkın doğru olması gerekir...
jasisss tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
RE: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@jasisss BP eğrisinin eğimiyle ilgili öncülleri direkt olarak birebir makalede buldum:
Bu husus hesaba katıldığında, BP ödemeler dengesi eğrisinin eğimini belirleyen iki
unsur vardır.
1- Marjinal ithalat eğilimi (m)
2- Sermaye hareketlerinin iç ve dış faiz hadleri arasındaki farka olan duyarlılığıdır (k) -
RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
yok boş bıraktım puanım kırılır mı, netlerimden düşer mi filan diyerek espri yaptığınızı mı sanıyorsunuz. şakaysa komik değil ciddiyse hiç komik değil. bunu yazan adamlarla aynı hedefte olmak can sıkıyor cidden.
-
@vi̇nni̇e-jones sen miydin üstad öğrenmiş ve netleştirmiş olduk böylece. Soru bazında değil. Ders bazında ss var. Önemli olan dersin ortalama doğru sayısından olabildiğince yukarıda olmak.
-
@murky gölge fiyat sormuyordu. doğrudan piyasada üretimi gerçekleştirilen bir hizmeti devlet de üretmek istiyordu. yani ortada bir piyasa fiyatı vardı. gölge fiyat ise o mal/hizmeti üreten bir firma olmadığından benzer mal/hizmetlerin fiyatlarından yola çıkar. soruda net olarak piyasada üretimi yapılan bir hizmet diyordu...
-
RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
yav he he EGM siyasi polis. MİT mi? MİT çevirme yapıyor.
-
@mülkiyeli-1 bence de oldukça kaliteli bir sınavdı. Daha önce de bahsettim, klasik ÖSYM sınavlarından olup insanı bir güzel uyutup en kolay sorularda dahi yanıltan bir sınavdı.
-
@g-uzmanı cevap DİBS olacaktı değil mi? rezerv opsiyon yaptım...
-
@oğuz-kağan geçen sene 58 alanla kapatmadı. 54 alanla kapattı. Geçen sene 58 alanla kapadı o zaman 60 olur minimum diyorsunuz ancak 58'le kapatmadı. 54'le kapattı. Bu sene sınav kolay diyorsunuz ve bu yüzden ortalama 6 soru arttı mı diyorsunuz
Güldürmeyin yahu bizi. Maksimum 1 - 2 soru artar. Maksimum.
-
@cesss soruda "piyasada üretilen bir hizmet" diyordu..
jasisss tarafından gönderilen son iletiler
-
@marjinalmaliyt57 pc şimdi açılıyordur daha
Hafta sonu kapatmıştır -
@kimkibu123 ısrar ettim çünkü kısır döngüye giriyor. Sizin şunu düşünmeniz lazım ben kaç dersten ortalamanın üzerindeyimdir. Haliyle full yaptıklarınızda üzerindesiniz. 6 yaptıklarınızda da üzerindesinizdir. Bir ihtimal 5 yaptığınızda da üzerindesinizdir.
Ders bazında ortalama 3-4 civarıdır, sanırım.
-
Siz burada bizi anlamıyorsunuz erhan hocayı doğru anladığınızı sanmıyorum. Hiçbir şey bilmiyorsanız Google'a bakın.
Hiçbir sınavda, hiçbir şekilde soru bazlı ss hesaplanması mümkün de-ğil-dir.
-
Standart sapmanın hesaplanma şeklini söylüyoruz hala soru diyor. Gauss mezarında ters döndü yahu. Bu arada leblebi soruları yapmadım hayır 7 ders full o nedenle ders bazında hesaplamada içim çok rahat. Umarım sizi yaptığınız o en zor nadide tek sorunuz kurtarır.
-
@kimkibu123 eee biz ne diyoruz bu şimdi soru bazlı mı oldu? Herkes bir yanlış yapmışsa hmk ortalama 6 demektir. 7 yapan da ss alır. Ama çok çok az alır. Çünkü zaten ortalama 6. Adı üstünde sapma. Standarttan sapma yani ortalamadan uzaklaşma.
-
@kimkibu123 erhan hocanın demek istediği şudur: zor soruyu yani en az yapılan soruyu doğru yapmış olmanız sizi diğerlerinin yanlış yapması demek olduğundan diğerleri ortalamanın altına düşünce siz ortalamanın üzerinde olursunuz. Adamın demek istediği bu sadece. Tabi şu mantıkla söylüyor: en zor soruyu yaptıysanız diğerlerini de hayli hayli yapmışmısınızdır varsayımıyla.
Anlaşılmış olmalı şimdi
-
@kimkibu123 yahu soru bazında hesaplama nasıl olacak bir bana anlatın ya. Zaten sorunun iki ihtimali var ya doğurudur ya yanlış. Ortalama nasıl bulunacak? En yüksek doğru yapan nasıl belirlenecek? 10 bin kişi doğru yaptıysa hangisininki en doğru olacak? En az doğru yapan kim olacak?
Cidden gece gece beni güldürdünüz Allah da sizi güldürür umarım yarın
-
@kimkibu123 hayde. Yahu full yapan zaten ss almıyor ki tam 100 alıyor. Asıl senin mantığınla soru bazında olursa full yapan 130 alır. Bunda anlaşılmayan ne var anlamadım. Bakın siz standart sapma hesaplamasının ne olduğunu bilmiyorsunuz ya hukukçusunuz ya da işletme, maliye filan. Standart sapma zaten en az yapanla en fazla yapanın doğrularıyla hesaplanan bir sayı.