Arkadaşlar kendimi bu tartışmaların dışında tutmaya çalışıyorum ama yazılanları okuyunca kendimi tutamadım. Ben iyi bir devlet okulundan taze bir hukuk mezunuyum hem adli hem idari sınavına girdim ve idari fark için yalnızca vergi hukuku kısmına baktım, maliye için bir not okumuştum 30 doğru yaptım. Açıkca söyleyebilirim ki adli fark dersleri (CMK, TTK,İİK, Ceza Özel ve Borçlar Özel) çalışana kadar idari fark dersleri 3 kere dönülür o derece kapsam farkı var. Dolayısıyla kendisine cok güvenen idari arkadaşların her iki alanı aynı değerlendirmemelerinin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu bir bölüm yarışı olamaz zira pek çoğunuzun da belirttiği gibi asla “hukukçuluk” ölçen bir sınav değil... Sınav mühendisi olmuş bol vakti olan bir su ürünleri mühendisi de bu sınavı kazanabilir fakat bu sınavı kazanmış olan bu kimsenin “hukukçu”olduğu anlamına gelmez.
Yalnızca kendimi açıklamak istedim, meslek sahibi olma derdini de idealist tüm arkadaşlarımı da anlıyorum ve hukukçu olmayıp hukuk mezunu arkadaşların hakim olmaya hakkı olmadığını iddia etmediğim gibi iibfli arkadaşlarımın da hakim olmasına karşı değilim. Önemli olan, bildiğimiz kadar bilmediğimizin de farkında olup hakim olduktan sonra bile durup dinlenmeden “ hakim olmak” için aynı istekle çalışma iradesini göstermemiz.
numerusclauses
@numerusclauses
numerusclauses tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@mamacola Tabi ki iktisat başlı başına bir deniz asla küçümsediğimden değil zaten iktisadı saymadım çünkü ona çalışmadım öyle anlaşılmasına üzülürüm. Bu sınav için bu kadar iktisat yetiyormuş anlamında yazdım, bana yetmiş gibi görünüyor. İktisat muhteşem bir pozitif ve sosyal bilim, vaktim olsaydı ilk onu anlamak için çabalardım. Sevgiler.
-
RE: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@james-buchanan ddk nın denetleme yetkisinde yargı organları kapsam dışı bırakılmış ancak hsk idari bir kurum olduğundan denetleyebilir diye düşünüyorum
-
@mehmetemir bir hafta içinde Konsensus’un denemesi çıkacakmış arkadaşlar bilginiz olsun:)
-
@numerusclauses hatta şuan baktım, çıkmış bile
-
@toranj kefalet sözleşmesinde özel bir şart olarak kefalet miktarının filan kefilin el yazısıyla doldurulmuş olması gerekiyor, bu nedenle “adi yazılı” şekil yeterli olmayıp “nitelikli yazılı” şekil öngörülüyor...
-
@ir06 ben sınava ilk kez gireceğim tecrübeli biri değilim ama bence öncelikle stres yapmayın soğukkanlı kalmaya çalışın, bu bize sınavda artı puan olarak dönecek inşallah
-
http://www.anayasa.gen.tr/uas-s-175-258-nohutcu.pdf Şimdi ben de okudum değerlendirmeyi arkadaşlar... bu işin çok içinde olmadığımdan bunlardan haberim yoktu. Herkes okuyup kendi kanaatini oluşturmalı kesinlikle.
-
60/28 87,3 puanla 51. Olmusum arkadaslar umarım bu baslıktan daha cok arkadasım cıkmıstır
-
RE: adli hakimlik sınavı 2019
@mavkav ben de var, dün ilk kez bakabildim. İlk bakış olarak hakimim ve monopolden daha çok begendiğimi söyleyebilirim
numerusclauses tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
Arkadaşlar merhaba herkese, şuan için erken biliyorum ama teslim edilecek belgeler nelerdi önceki yıllardan hatırlayan var mı?
-
“ önceden dönme” ile kastınız nedir? @çıkmadıkcandan, içinde söyledi: İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
Tekrar bir bilgi almak için birilerini aradım. Alınca sizleride bilgilendirecegim. Yalnız şu konuda gönlünüz rahat olsun. Bu önceden dönme hikayesi tamamen çok istisnai bir durum. O yüzden kendinizi üzmeyin
-
Mantıken ve kalben bu hafta açıklanacağını düşünüyor ve umuyorum, whatsapp grupları gibi diğer mecralardan duyum alanlar ya da önceki yıllardan süreci bilenler paylaşırlarsa bizler de bilgilenmiş oluruz...
-
Bana idaride 1 puan, adlide 2 puan eksik gelmis ama gkgy yüksek oldugu için diye bir açıklama aldım gkgy sorusu 0,66 puan oldugundan olsa gerek
-
60/28 87,3 puanla 51. Olmusum arkadaslar umarım bu baslıktan daha cok arkadasım cıkmıstır
-
Arkadaşlar kaçta açıklanacak?
-
Taşra vs merkez kıyaslamasından çok mesleğin ilk yıllarında rapor yazmak ve enerjimiz de varken çok dosya görmek bana daha cazip geliyor o nedenle tetkik hakimliği beni tavladı şuan için... Atananlar çoğunlukla İstanbul’a ve Ankara’ya atanmış olduğundan taşra meselesi çok kriter olmayacak gibi. Bunun yanında duyduğuma göre taşrada pek kadro kalmamış zaten.
-
@mamacola Tabi ki iktisat başlı başına bir deniz asla küçümsediğimden değil zaten iktisadı saymadım çünkü ona çalışmadım öyle anlaşılmasına üzülürüm. Bu sınav için bu kadar iktisat yetiyormuş anlamında yazdım, bana yetmiş gibi görünüyor. İktisat muhteşem bir pozitif ve sosyal bilim, vaktim olsaydı ilk onu anlamak için çabalardım. Sevgiler.
-
Arkadaşlar kendimi bu tartışmaların dışında tutmaya çalışıyorum ama yazılanları okuyunca kendimi tutamadım. Ben iyi bir devlet okulundan taze bir hukuk mezunuyum hem adli hem idari sınavına girdim ve idari fark için yalnızca vergi hukuku kısmına baktım, maliye için bir not okumuştum 30 doğru yaptım. Açıkca söyleyebilirim ki adli fark dersleri (CMK, TTK,İİK, Ceza Özel ve Borçlar Özel) çalışana kadar idari fark dersleri 3 kere dönülür o derece kapsam farkı var. Dolayısıyla kendisine cok güvenen idari arkadaşların her iki alanı aynı değerlendirmemelerinin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu bir bölüm yarışı olamaz zira pek çoğunuzun da belirttiği gibi asla “hukukçuluk” ölçen bir sınav değil... Sınav mühendisi olmuş bol vakti olan bir su ürünleri mühendisi de bu sınavı kazanabilir fakat bu sınavı kazanmış olan bu kimsenin “hukukçu”olduğu anlamına gelmez.
Yalnızca kendimi açıklamak istedim, meslek sahibi olma derdini de idealist tüm arkadaşlarımı da anlıyorum ve hukukçu olmayıp hukuk mezunu arkadaşların hakim olmaya hakkı olmadığını iddia etmediğim gibi iibfli arkadaşlarımın da hakim olmasına karşı değilim. Önemli olan, bildiğimiz kadar bilmediğimizin de farkında olup hakim olduktan sonra bile durup dinlenmeden “ hakim olmak” için aynı istekle çalışma iradesini göstermemiz. -
@minikistan bu yıl kazananlar 10 gün içinde işe başladı 2-3 ay çok uzun değil mi?