TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. faizkoridoru
    F
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 1
    • İleti 49
    • En İyi 16
    • Tartışmalı 3
    • Gruplar 0

faizkoridoru

@faizkoridoru

55
    İtibar
    1771
    Profil Görüntülemeleri
    49
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

faizkoridoru Takip etme Takip Et

faizkoridoru tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 2017 Kaymakamlık Sınavı

arkadaşlar ilk 100 de kazandım. Ancak nohutçuyu kesinlikle önermiyorum. Piyasa'da filler yarışcak diye biz adaylar mağdur oluyoruz. Bildiğim 2 soruyu yanlış yaptırdı ona rağmen içerdeyim. Kaymakamlık sınav süreci ayrı. Çok şey öğrendim yaşayarak. Bu sınav sisteminin de uzun vadede sürdürülemeyeceği kanısındayım. Zira, Türkiye ekonomisinde ve iktisatta seçicilik ortadan kalkıyor. 280 olan sorunun cevabını hiç bilmeyen bir aday dahi cevabın 2 seçenekten biri olabileceğini düşünüyor ve %50 ihtimalle doğru cevabı veriyor. Maalesef ezbere dayalı bir sistem ve iş böyle olunca herhangi bir kaynağa bağlı kalmak yerine şunları öneriyorum:

• Anayasa için elinize bir Anayasa alın ve her bir maddeyi bilhassa kaymakamlıkta sorulabilecek (örneğin 127. madde) maddeleri teker teker anayasadan yazarak çalışın, akabinde çok ayrıntı içermeyen bir kaynaktan okuyarak özümseyin

• İdare Hukuku için öncelikle basit çok ayrıntı içermeyen kitaptan hızlı bir şekilde okuyun ve yukarıda bir arkadaşın değindiği gibi kanunlardan çalışın. Bu gözünüzü korkutmasın zira kanun maddelerinde ilerledikçe neyin çıkıp neyin çıkmayacağını tahmin edebiliyorsunuz. Yani bir kanunun %20 si işinize yarıyor ve onu aşağı yukarı tutturuyorsunuz,

• İnsan Hakları için Themis in kitabını önerebilirim veya açıköğretim kaynağı daha mantıklı.

• İktisat bu sınav tarzında tamamen saçmalık önereceğim bir kaynak yok maalesef, ama bilhassa Türkiye ekonomisi için salak saçma ne varsa ezberleyin (bu konuda ciddiyim zira asıl önemli konular açık uçlu tarzda asla sorulamayacak). Yasin Çoban'ın kitabını hem diğer her türlü sınav hem kaymakamlık için öneririm. Türkçe için özel bir çalışma yapmadım ama dilbigisi sıkıntısı olanlar tabi ki biraz tanımlara neyin ne olduğuna baksınlar. Vakti kalanlar piyasadaki olayı çözememiş ve kar amacı güden şahısların kaynakları yerine kendileri soru hazırlasınlar ve tekrar etsinler emin olun daha faydalı olacaktır. Kimsenin tuzağına düşmeyin emeğinizin karşılığını alın. Anayasa ve İdare için de tekrardan diyorum ayrıntıya boğulmak yerine kanunların ilgili yerlerini özümsedikten sonra kpss tarzı genel hatırlatıcı bilgi veren kitaplardan BAŞLIKLARI iyi tarayacak şekilde tekrar edin. Emin olun nohutçu ve o tarz kitaplarda boğularak konunun özünü kaçırıyorsunuz ve 1-2 zor soruyu kaçırmayayım derken çok daha basit şeylerden oluyorsunuz. Son olarak, herhangi bir dersen çalışma yaparken aklınıza şunlar gelsin: 'bu cümlede nereyi isteyebilir veya ne sorabilir bunla ilgili' ; bu başlıklardan 3 tanesini veya 5 tanesini yazın diyebilir.'

Mülakata kalan diğer arkadaşlara başarılar diliyorum ve bir sonraki sınava çalışacak arkadaşlara da sabırlı, kararlı ve iyi çalışmalar diliyorum. Hepimizin yolu açık olsun.

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      faizkoridoru
    • RE: SOSYAL GÜVENLİK KURUMU UZMAN YARDIMCILIĞI İLANI

arkamdan sovdurmediler ben de iyi haber verdigim icin sevindim

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      faizkoridoru

arkadaşlar imzalar tamam bugun yarın açıklanması gerekiyor. Umarım beni yaniltmazlar. Hayırlı günler

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      faizkoridoru
    • RE: Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Sözlü sınavı sonuçları

@escobar_p ben de hayırlı olsun diyeyim öncelikle. Facebook'da bir grupta şu paylaşılmış:

SGK Mülakat listesinde olup Özelleştirme İdaresi Uzman Yrd. kazanan
      Uğur Bilgehan BURHAN
      Ezgi TUNÇAY
      Ali Serkan ALEMDAR
      Fahrettin KARZAOĞLU
      Buğrahan HANİKAZ
      Mustafa TURGUT
      Fatih ARSLAN
      Abdulhamid MERMER
      Bu gruptaysanız yahut bu arkadaşlar arasında tanıdığınız varsa ve SGK'yı düşünmüyorlarsa kuruma dilekçe yazıp feragat etmelerini rica edebilir misiniz? Böylece son yılların en kısır alım dönemini geçirirken bizlerin şansı da artmış olur...
      Ayrıca MKE Müfettiş Yrd. sınavını kazanıp SGK listesinde yer alan Ebru ÖZYURT için de aynı ricam geçerlidir:

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      faizkoridoru

@autumn bilgiyi csgb den aldim muhtemelen beraber aciklanacak.

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      faizkoridoru
    • 2017 SAYIŞTAY SINAVI

Herkese merhaba. Bizzat sayın Sayıştay Başkanı'nın ağzından 2017'de tekrar alım yapılacağını duydum. Sayı konusunda bilgi olmayıp yine 45 kişi olacağını tahmin ediyorum. Herkese şimdiden iyi çalışmalar.

KPSS A içinde yayımlandı 2017 sayıştay sınavı
      F
      faizkoridoru

Arkadaşlar azıcık daha sabır, az kaldı maksimum 2 hafta. Başka bir sınav-mülakat sürecinin daha nihayete ermesi bekleniyormuş bilginize. Tahminim ya denetmenlik süreci ya da müfettiş yardımcılığı ile ilgili.

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      faizkoridoru

@DELİ-KURT onu ben söylemiştim. O haberden sonra ocak sonuna kadar açıklanma olasılığının yüksek olduğunu söylediler ancak listeler hazır olmasına rağmen henüz çsgb ye gitmemiş. Yani sebebi nedir bilemem ancak bir sebepten ötürü bekletiliyor. 'Şubat ayı içerisinde büyük ihtimal açıklanır diye düşünüyorum' şeklinde malumat aldım arkadaşlar bugün ancak bakarsınız açıklanmazsa bana yüklenmeyin sitemkar arkadaşlar dolu. Ben burada aldığım bilgiyi aktarıyorum sizlere. Tavsiyem şu bence başka alternatifleriniz varsa odaklanın açıklanırsa, olumlu da olursa sevinirsiniz. Ne yazık ki açıklanmasına onay verecek kişiler dahi ne zaman açıklanacağı hususunda net bir şey söyleyemiyorlar. Özetle çok da istekli verilen bir bilgi olmamasıyla beraber bu ay içinde açıklanabileceği bilgisini aldım. Hepinize hayırlı akşamlar.

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      faizkoridoru
    • RE: PUAN SİSTEMİ DEĞİŞTİ

Bence acele ile çok yanlış düşünüyorsunuz. Bu sistem YDS'si olan için de iyi olmayan için de iyi. Kurumun hem YDS isteyip hem de YDSli puandan çağırması mantıksızdı. ÖSYM akıllıca iş yapmış. Alan başarısı daha net ortaya çıkacak ve YDS'yi de kurum belirleyecek. YDS'nin önemi falan düştüğü yok tam aksine artacak. Örneğin diyelim x puan türünde 0.20 YDS ağırlığı ile alan ve YDS şartı istemeyen kurum şimdi en azından 50-60 gibi bir baraj koyacaktır. Tam aksine YDS'nin ağırlığı ortaya asıl şimdi çıkacak. Ayrıca alan başarısı dilden bağımsız çok daha net şekilde ortaya çıkacak ve puan türünün azalması da gayet isabet olmuş.

KPSS içinde yayımlandı
      F
      faizkoridoru
    • RE: Hazine Müsteşarlığı Uzman Yardımcılığı sınavı

Arkadaşlar sıkıntı yapmayın. Bavulla girmediğiniz sürece telefon cüzdan , çanta vb şeyler sorun olmaz.

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      faizkoridoru

faizkoridoru tarafından gönderilen son iletiler

arkamdan sovdurmediler ben de iyi haber verdigim icin sevindim

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      faizkoridoru

pardon arkadaslar yanlislikla mesaj attim. aldigim.bilgi bu ama ne zaman aciklarlar bilemem.

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      faizkoridoru

@Aristo SOSYAL GÜVENLİK KURUMU UZMAN YARDIMCILIĞI İLANI içinde söyledi:

Dediğin şekilde olsa tekrar imzaya gitmesi gerekir diye düşünüyorum 🤔 gerçekten imza faslı bitmişse bugün yarın açıklanması gerek. Yok yere bekletmezler.

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      faizkoridoru

@autumn bilgiyi csgb den aldim muhtemelen beraber aciklanacak.

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      faizkoridoru

arkadaşlar imzalar tamam bugun yarın açıklanması gerekiyor. Umarım beni yaniltmazlar. Hayırlı günler

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      faizkoridoru

@antisinav troll çekecek durumda değil insanlar babayiğit

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      faizkoridoru

valla biliyorsunuz referandumla ilgisi 'hiç olmasa bile vardır'. Kaymakamlara bile referandumda ne yapması gerektiği hakkında resmi yazı gönderilen bir ülkede yaşıyoruz kimse uzmanı müfettişi takmaz arkadaşlar. Grubu politize etmek istemiyorum ama demokrasisi gelişmemiş bir ülkeyiz. Ayrıca tekrar üstüne basa basa söyleyeyim bilgiyi aldım ancak bu ay açıklanacak kesinlikle diye bir durum söz konusu değil. Sonradan bana kızmayın 🙂 Farklı, yeni bilgiler alırsam haberdar ederim arkadaşlar.

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      faizkoridoru

@DELİ-KURT onu ben söylemiştim. O haberden sonra ocak sonuna kadar açıklanma olasılığının yüksek olduğunu söylediler ancak listeler hazır olmasına rağmen henüz çsgb ye gitmemiş. Yani sebebi nedir bilemem ancak bir sebepten ötürü bekletiliyor. 'Şubat ayı içerisinde büyük ihtimal açıklanır diye düşünüyorum' şeklinde malumat aldım arkadaşlar bugün ancak bakarsınız açıklanmazsa bana yüklenmeyin sitemkar arkadaşlar dolu. Ben burada aldığım bilgiyi aktarıyorum sizlere. Tavsiyem şu bence başka alternatifleriniz varsa odaklanın açıklanırsa, olumlu da olursa sevinirsiniz. Ne yazık ki açıklanmasına onay verecek kişiler dahi ne zaman açıklanacağı hususunda net bir şey söyleyemiyorlar. Özetle çok da istekli verilen bir bilgi olmamasıyla beraber bu ay içinde açıklanabileceği bilgisini aldım. Hepinize hayırlı akşamlar.

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      faizkoridoru
    • RE: 2016 SAYIŞTAY DENETÇİ YARDIMCILIĞI MÜLAKAT SÜRECİ

sayıştay demek ağır torpil demektir arkadaşlar o yüzden yalın şekilde mülakata girip şansınızı yitirmeyin. Maalesef durum bu.

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      faizkoridoru
    • RE: SAYIŞTAY ÇIKMIŞ KLASİK SINAV SORULARI.

ben ne sorduklarını hatırlamıyorum nasıl hatırlıyorsunuz üstüne tartışıyorsunuz insan gerçekten hayret ediyor 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      faizkoridoru