Kamudan hayır gelmeyince özele yöneldim. 3 tane hatrı sayılır özel şirketin sınavlarına girdim süreç öyle hızlı ki ya keşke az daha geç olsaydı mülakat falan diyorum bir yandan bunlar var bir yandan aylar süren kamu süreci, gelmeyen ilanlar. En güzel yaşlarımız stres sıkıntı işsizlik parasızlıkla geçiyor. Yaşayacağım varmış deyip duruyorum artık.
Mavii tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: İçini Dökmek İsteyenler...
-
RE: Geceye Bir Şarkı Bırak
https://www.youtube.com/watch?v=M5axrGmmaSs
en zor günlerimizde bizi bir başımıza bırakan vefasızlara gelsin -
RE: 29 iletişim uzman yardımcılığı
@delikupeli temek hak ve hürriyetler,dmk ve 14 saykı cbk
-
RE: TY MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ
@sbf1983 benim durum da benzer hocam. 9 binlerle girdim. Çok rahat iyi ünilerde hukuk okuyabilirdim. Sayısal puanım da iyiydi mühendislik mimarlık falan girerdim. Ama 'idealist' davranalım dedik. Tek tercih yapıp girdim. Benim zamanımda kalite düşmüş olmasın rağmen yine de bana çok şey kattı. Ama kpss sonrası asla düşünmeyeceğim öğretmenlik bile mükemmel görünmeye başladı. Tıp, eczacılık bitiren bir sürü arkadaşım var herkes işinde gücünde. İnsan ister istemez kötü hissediyor. Allah bir kapı açar deyip duruyorum ama ümitlerim tükeniyo. Çalışma hevesim de kalmadı artık.
-
RE: Kuveyt Türk MT 2019
Benim de olumsuz malesef. Umutluydum baya ama olmadı. Kamuda da zaten hiçbir şey yok. Bu duruma katlanmak artık çok zorlaşıyor. Allah bir yol gösterir umarım.
-
RE: Kuveyt Türk Katılım Bankası-Müfettiş Yard.
@tonyukuk646 belli okullardan alıyolar ya da yl öncelik oluyo bunları biliyorum ama benim okuldan müfettiş yard olan arkadaşlar var ayrıca geçen yıl iç denetçiliğe başvurdum olumlu oldu sonra ingilizcede elenmiştim. Geçen yıldan bu yıla bi şey değişmedi. Kadınları pek tercih etmiyolar müfettişlik için ondan mı acaba diyorum.
-
@antimülakat tercih yaparken birçok mezunla konuşup öyle tercih yapmıştım. Hepsi de tavsiye etmişlerdi. Tabi onlar iyi kadrolarda hatrı sayılır yerlerdeydi. Alımların bu hale geleceğini onlar da tahmin edemedi sanırım. Okula başlarken mezun olduktan sonra ne olacak bilerek başladım ancak işin içine girmeden anlaşılmıyomuş. Mesela ben şimdi okuldakilerle konuşuyorum. Bakın zor bi süreç şunu yapın bunu yapmayın diye söylüyorum ama maalesef çoğu inek bayramı gazıyla dolaşıyolar. Anlattığım sıkıntıları kişisel zannediyolar. Okuldan mezun olmak zaten en büyük başarı sanıyolar. Yani hocam sürecin tokatını yemeden kimse anlamıyo.
-
@beyhude yok hocam hatta sürekli üste alıyolar ilanlarda
-
RE: 2019 Vakıf Katılım Müfettiş Yardımcısı İlanı
@gençişsiz özel sektörün yoğunluğu, bu sırada kamu sınavlarına çalışacak zaman kalmaması vs. tabi banka da alırken bi yıl sonra çıkacak adamı almıyor. hele bi de teftişse kalıcı personel ister tabii.
Mavii tarafından gönderilen son iletiler
-
@antimülakat tercih yaparken birçok mezunla konuşup öyle tercih yapmıştım. Hepsi de tavsiye etmişlerdi. Tabi onlar iyi kadrolarda hatrı sayılır yerlerdeydi. Alımların bu hale geleceğini onlar da tahmin edemedi sanırım. Okula başlarken mezun olduktan sonra ne olacak bilerek başladım ancak işin içine girmeden anlaşılmıyomuş. Mesela ben şimdi okuldakilerle konuşuyorum. Bakın zor bi süreç şunu yapın bunu yapmayın diye söylüyorum ama maalesef çoğu inek bayramı gazıyla dolaşıyolar. Anlattığım sıkıntıları kişisel zannediyolar. Okuldan mezun olmak zaten en büyük başarı sanıyolar. Yani hocam sürecin tokatını yemeden kimse anlamıyo.
-
@sbf1983 benim durum da benzer hocam. 9 binlerle girdim. Çok rahat iyi ünilerde hukuk okuyabilirdim. Sayısal puanım da iyiydi mühendislik mimarlık falan girerdim. Ama 'idealist' davranalım dedik. Tek tercih yapıp girdim. Benim zamanımda kalite düşmüş olmasın rağmen yine de bana çok şey kattı. Ama kpss sonrası asla düşünmeyeceğim öğretmenlik bile mükemmel görünmeye başladı. Tıp, eczacılık bitiren bir sürü arkadaşım var herkes işinde gücünde. İnsan ister istemez kötü hissediyor. Allah bir kapı açar deyip duruyorum ama ümitlerim tükeniyo. Çalışma hevesim de kalmadı artık.
-
Bi de geçen bi özel şirketin mülakatına girdim. Hayırdır dedi siz mülkiyeliler özel sektöre gelmezdiniz falan. Kamuyu neden düşünmüyorsun dedi. Kamuda ilan olsa sana niye geleyim diyemedim tabi..
-
Lisansta sınavlar vs çok yorardı. Kafayı yiyecek hale gelirdim. Meğer kpss süreci daha betermiş. Bütün zorluklarına rağmen çok severek okuduğum okuldan işsizlik sebebiyle soğuyorum artık. Şimdi okuldakilere bakıyorum okulu fazla büyütüyolar gibi geliyor. Bitince işsizlikle yüzleşeceklerine çoğu ihtimal vermiyor. Ne kadar bizim halimizi görseler de..
-
@keynesinvarisi yuh gerçekten. Bari bu kadar aleni yapmasalar.
-
Benim de olumsuz malesef. Umutluydum baya ama olmadı. Kamuda da zaten hiçbir şey yok. Bu duruma katlanmak artık çok zorlaşıyor. Allah bir yol gösterir umarım.
-
Merhaba arkadaşlar. Birebir mülakatta mt olmazsa başka uzman yardımcılığı falan düşünür müsün diye sorulan oldu mu?
Bana sordular şubede uzm yrd olmak ister misin diye. Bu soru mt'ye almıycaz demenin diğer yolu mu? Anlamadım. -
RE: İçini Dökmek İsteyenler...
Kamudan hayır gelmeyince özele yöneldim. 3 tane hatrı sayılır özel şirketin sınavlarına girdim süreç öyle hızlı ki ya keşke az daha geç olsaydı mülakat falan diyorum bir yandan bunlar var bir yandan aylar süren kamu süreci, gelmeyen ilanlar. En güzel yaşlarımız stres sıkıntı işsizlik parasızlıkla geçiyor. Yaşayacağım varmış deyip duruyorum artık.
-
@beyhude olumsuz geldi. daha uygun diğer adayları tercih ettik tarzında mail aldım. bana 15 gün sonra döndüler