@erciyes38 77.sıra dostum. Umarım fazlasıyla sıra gelir arkadaşlarımıza, başka kurumu kazanmış olsam bile aklım sürekli bu süreç yüzünden perişan olan insanlarda. Hiçbirimiz bu son olanları hak etmedik ancak bedelini yine sınav derecesi yapan bu insanlar çekiyor. Ne dense boş.
Seneca tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
-
RE: kpss'de +85 alanlar
Hocam benim şöyle bir önerim olabilir, her dersten mükemmel olmak gerçekten çok zor, ben mesela muhasebe dersinde iyi değildim ve p48 puanım düşük geliyordu bu sebeple bunu yapamayacağımı anlayınca mezun olduğum bölüme yoğunlaştım ve çeko çalıştım sonrasında p40 puan türünde 90 puan aldım. p48 puanım 76 olmasına rağmen çeko ve hukuk netlerimi 30 net yapmam yetti. Bu sayede bbdk, 2 kere ilgöç, sgk denetmenliği ve istihdam uzmanlığı mülakatlarına girebildim. Eğer bazı konularda zorlanıyorsan (ben de çok zorlanıyordum) daha mikro bir hedef ve puan türü belirle ve onlara yoğunlaş (işletme ve çeko gibi). Başarılar dilerim.
-
RE: İstihdam Uzman Yardımcılığı 2019
@jook aynı anda sgk denetmenliğini asil olarak kazandım, bütün herkes sgk için başvur sonra işkur'a geçersin işini garantiye al dedi. Bütün yakınlarıma inat başvurmadım, hatta çok yanlış diye laf ettim hala yedek bir arkadaşın hakkı kalır diye düşünüyorum. Pişman değilim ancak insanlar başladın mı diye soruyor sürekli hayır dediğim zaman pis pis gülüyorlar o çok koyuyor
-
RE: kpss'de +85 alanlar
@Seneca Çok zor bir durum yaşadığının farkındayım, ben de bu işin içinden çıkamadım sonrasında ise zorlamanın anlamı yok diye başarılı olabileceğim puanlara yöneldim. İktisat 20, muhasebe 12 net civarında kaldı ancak zaten o derslerin dahil olmadığı puan türlerine çalışıyordum ve bu düşünce çok işime yaradı, her dersten orta sıralarda olmaktansa, bazı derslerde çok iyi netlere sahip olmak daha mantıklı şu an yaşanan süreçte bence. Bakanlık ve kurumların yaptığı alımları ve istediği puan türlerini inceleyip kendine bir yol çizmelisin.
-
Arkadaşlar atamalar onaylanmış, işkurdan arandım eğer birileri şaka yapıp işletmediyse teblgatlar yola çıkmış herkese hayırlı olsun
-
@Baelish çok teşekkür ederim. O kadar uzun süre oldu ki unutmuşum, arkadaşlarım telefon şakası yapıyor zannettim
Seneca tarafından gönderilen son iletiler
-
@Baelish çok teşekkür ederim. O kadar uzun süre oldu ki unutmuşum, arkadaşlarım telefon şakası yapıyor zannettim
-
Arkadaşlar atamalar onaylanmış, işkurdan arandım eğer birileri şaka yapıp işletmediyse teblgatlar yola çıkmış herkese hayırlı olsun
-
@jook aynı anda sgk denetmenliğini asil olarak kazandım, bütün herkes sgk için başvur sonra işkur'a geçersin işini garantiye al dedi. Bütün yakınlarıma inat başvurmadım, hatta çok yanlış diye laf ettim hala yedek bir arkadaşın hakkı kalır diye düşünüyorum. Pişman değilim ancak insanlar başladın mı diye soruyor sürekli hayır dediğim zaman pis pis gülüyorlar o çok koyuyor
-
1 ay önce kaymakamlık sonuçları açıklandı, bugün ilgöç sonuçları açıklandı. Umarım bizden önce işbaşı yapmazlar yoksa arafta kalmış olucaz sanırım İş müfettişlerini saymazsak bizim kadar süreci uzayan ve belirsiz devam eden başka bir meslek grubu yok bildiğim kadarıyla.
-
Virüs sebebi ile bu dönem işe başlatmaları zor görünüyor, yarın gel deseler saç tıraş olup, takım elbise için alışveriş bile yapamıyoruz salgın döneminin bitmesini bekliyoruzdur herhalde. Umarım salgın sonrası gvs filan beklememiz gerekmez. Mülakatları bile unuttum açıkcası.
-
Sgk denetmenlik için tebligatları yollamış deniliyor arkadaşlar, 40 gün önceden belgeleri vermemize rağmen bizden önce iş başı yapacaklar sanırım. İşkur atamaları hakkında bilgisi olan var mı?
-
@bcbc3434 kesin bir bilgim yok. Ancak atama işlemlerinin bu kadar uzamasının en olası sebebi bu gibi görünmekte. Aynı bakanlığa bağlı 2 kurum aynı anda mülakatları açıkladı ve ikiside fazlasıyla sessiz şu anda bu yüzden bakanlık bekleyin demiş bile olabilir bence.
-
@paretowilfredo ben sorduğum zaman bana gvs kanununu beklemediğimiz söylenmişti ancak sürecin bu kadar uzamasının başka bir açıklaması kalmadı gibi görünmekte. Çalışma bakanlığı 2019/6 merkez atamaları dahil kimsenin atamasını yapmadı diye biliyorum kasım ayından beri üstad, tahminimce sgk denetmenleri de bu kanunu bekleyecekler.
-
RE: KPSS için Çalışma Ekonomisi Kaynak Önerisi
@asimetri bu durumun sebebi aslında çalışma bakanlığının sınavları geç açıklaması. Eğer diğer kurumlar gibi 4-5 ay içinde açıklamış olsalar herkesin işe yerleşme olasılığı artacak ancak bakanlık her geçen sene mülakatları açıklama süresini geciktiriyor. Aralık 2018 de istihdam uzmanlığı ilanı geldi, bugün oldu hala ilanın atama işlemleri bitmedi. 2019 yılı kpss bu bakımdan şansız haklısınız çünkü bakanlık eski işlemleri bitirmediği için sizler de puanlarınızdan yararlanamıyorsunuz, bu kadar uzun yazmamın sebebi arkadaşların bunları bilmesi ve bazı durumlarda 1 yıldan fazla mülakat sonuçlarını beklemeye hazır olmaları. Emin olun biz atanamayanlar, iş bulamayanlar hiçbirimiz kurumların ve bakanlıkların umrunda değiliz bence bunu herkes böyle düşünsün, emin olun gidip sorduğunuzda tek tepkileri aaa öylemiymiş, vah vahhhh filan demek oluyor, bakanlıkta çalışan kimsenin haberi bile olmuyor. O yüzden arkadaşlar her şeye hazır olmanız lazım, yüksek puan alıp mülakata girmek yetmiyor artık. 2015 yılıydı sanırım senede 2 kere sgk denetmenliği ilanı gelmişti ve ortalama 75 puana düşerdi, guy 75 civarı puanlara düşerdi. Artık 2 senede 1 ilan zor geliyor ve sgk en son 86 civarı puan ile kapattı. Üzgünüm ama şartlar çok zorlaştı. Bu yüzden puan türleriniz hep yüksek olmalı 85 üstü bile yetmiyor sayılır, 90 üstü puanlar artık ancak yeterli olabiliyor. Hepinize iyi çalışmalar, başarılar dilerim.
-
Yeni gvs kanunu bekledikleri kesin bir bilgi değil arkadaşlar, örnek olarak 1 sene denmiş eğer kanun bekleniyorsa bu süreç uzayacak gibi. Şu anda gvs yapılmıyor zaten sgk belgeyi istemedi bürokratik bir bekleyiş olabilir. İşkur u aradığımda işlemler sona geldi ancak atama belgeniz bekleniyor denildi. 2018 yılında çıktı ilanınız geçmiş senelerin işlemlerinin devam etmesi için yukarıdan yazı ve belge gelecek ondan sonra tebligat yapılır denildi. Artık bu belge ne zaman gelirse onu bekliyoruz. Neden gelmediğini söylemediler.