Arkadaşlar sınava 10 gün kaldı. Olur ya şu kaynak çok kötü yok bu iş olmayacak gibisinden boşuna çalışıyoruz gibi, yazan atıp tutan arkadaşlara kafanızı takmayın. Olduğu kadar olmadığı kader sonuçta bir sinav dünyanin sonu değil. Kazanirsak hakim olacağız adalet gibi kutsal bir yola ömür adayacagiz. Hak ile kardeşlik ile kazanan kazansın. Canınızı sıkmayın. 1 Asır önce samsuna köhne bir vapurla yola çıkan Vatan sevdalilarininda da hayalleri vardı. Azmettiler başardılar bu ulusa en büyük motivasyon kaynağı oldular. Azmedin kardeslerim ne kadar rakip olsak bile ALLAH herkesin gönlüne göre hayırlısını versin. Hadi çalışmaya devam
Salih41 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Arkadaşlar bugün ATATÜRK'ÜN ANKARA'YA gelişinin 100. Yıl dönümü (27 Aralık 1919). 100. Yıl da ülkesi için kutsal adalet mesleğini icra etmeye gönül vermiş Hakim adayı kardeşlerimi ALLAH hayırlı bir şekilde muzaffer eylesin.
-
Arkadaşlar geçen yıl tarihte kolay sorular sorulmuş.Kaldıraç adli kitapta inceledim daha önceki yıllarda bilgi üzerine yorumlu sorularda gelmiş. Tarihten lisans bitirmiş birisi olarak, 12 soru geldiğini hesaba katarsak ters köşeye bırakabilir tarihten salt ezber yerine soru da çözmek gerekli olduğunu düşünüyorum. Molalarda hukuk dışına kafa dağıtmak için soru çözmek faydalı olabilir. Motivasyonumuzu düşürmeden yanlis bile yapsaniz o yanlislardan birseyler ögrenir farkli bakış açısı ile girebilirsiniz sorulara.
-
@kemankeşş islamiyet oncesi Türk devletleri kültür sanat kavramlari. Islamiyet sonrasi genelde ekseri farsi tanimlamalar vardir selcuklu donemi bilhassa. KARAHANLILAR mesele ilk ribat kavrami turk-islamda ilkler karahanlilar. Buyuk selcuklu ile anadolu selcuklu yonetim sistemi benziyor zaten. Birbirlerine pekistirirsen okursan karistirmazsin. Islam ronesansinin alimleri var eserlerine bak unvanlari da potansiyel nitelikte. Osym eserlerden de sordu kpss de kasgarli mahmut turkun kanadi sorusu var (at) boyle sorular geldi. Geçen yil ki hakimlik sınavda basit sormuşlar ebru sanati mesela. Ama daha eski onceki yil sorulari yorumlu sorularda var. Tarih kaynağın nedir? Benim hocam, pusula? Bu hocawebdenin tarihçisi guncel meb kaynaklarindan derlemis video ders tavsiye ederim.
-
@RootofAllEvil haklısın üstadım 12 tarih sorusu 7 hukuk sorusuna eşit gecen yıl ilk 20 de siralamaya girenlerin genel yetenek genel kültür net sayisi 25 in altına düşmemiş. 11.siradaki aday 20 net yapmış ama alan ve ortak alanda 67 neti var. Tarih kendi haline 1 yil önceki bilgilerle bırakılacak bir ders değil.
Salih41 tarafından gönderilen son iletiler
-
Arkadaşlar bugün ATATÜRK'ÜN ANKARA'YA gelişinin 100. Yıl dönümü (27 Aralık 1919). 100. Yıl da ülkesi için kutsal adalet mesleğini icra etmeye gönül vermiş Hakim adayı kardeşlerimi ALLAH hayırlı bir şekilde muzaffer eylesin.
-
Büyük olmak için kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, ülke için gerçek amaç ne ise onu görecek ve o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Fakat sen buna karşı direneceksin, önüne sonsuz engeller de yığacaklardır; kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana büyük derlerse bunu söyleyenlere güleceksin. (Mustafa Kemal Atatürk)
-
@xxyz alandan soru çözdüğümden deneme çözemedim henüz, tarih mezunu tarihçi olarak müessirin sadece tarih sorularina göz gezdirdim cahide hocanin soruları kaliteli ve güzel çözebiliyorsan ama sinav formatına göre zorlamaya calismis ama keyifli. Kısaca Osym formatına göre biraz zorlamış diyebilirim.
-
Arkadaslar 2018 baskı hakimlik kampi son tekrar soru bankasi ve hakimim soru bankasi var elimde justice ve konsensustan da sorulara gormeye calistim. Sizce son tekrar mi yoksa hakimim mi? Son tekrar ansiklopedi gibi gozum almıyor artik, ama hakimim soru sayisi az ama elestiri de var hakimim soru bankasına karsi bazi yerlerde. Fikriniz nedir?
-
@elitnur kamuya yararli vakiflarda da bakanlar kurulu geciyor benim notlarimda onda da mi cumhurbaşkanı karariyla kuruluyor acaba dernekteki gibi?
-
@elitnur teşekkür ederim bu borclar hukukunda onemli diyebileceginiz bir nokta var mi acaba???
-
Arkadaşlar kamu yararina çalışan dernekler:ilgili bakanliklarin görüşu uzeine, içişleri bakanligi teklifi ve bakanlar kurulu kararıyla tespit edilir diyor. Bakanlar kurulu kalkmadi mi bu gorev cumhurbaskani karari mi kararnamesine gore mi tespit ediliyor????!!! İçişleri bakanlığı sitesinde bile halanbakanlar kurulu karari ile tespit yazıyor? Kisiler hukukundan bu kısımlardan soru geliyor tmk da o yuzden soruyorum
-
@RootofAllEvil haklısın üstadım 12 tarih sorusu 7 hukuk sorusuna eşit gecen yıl ilk 20 de siralamaya girenlerin genel yetenek genel kültür net sayisi 25 in altına düşmemiş. 11.siradaki aday 20 net yapmış ama alan ve ortak alanda 67 neti var. Tarih kendi haline 1 yil önceki bilgilerle bırakılacak bir ders değil.
-
Medeni usul hukukunda önemli denilecek potansiyel görülen kısımlar neler acaba fikri olan var mi?
-
@Salih41 mesela ornek verelim ataman-atabey-lala kavramlari dönemsel olarak isimler farkli olsa da nitelikleri aynıdır.