@mrvguy şimdiden Ekim ilanını(tarihi sonra netleştiririz tarzında açıklama yaptılar) duyurduklarına göre 2020 yide dahil edip aradan çıkaracaklar. Sonra bi 3 yıl daha ilan falan gelmez
Yaş35yaş tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 24 Ekim 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı GUY Sınavı Hazırlık Platformu
-
RE: 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavına Hazırlık Platformu
2020 yılında sınav olup olmayacağı duyumu alan var mı? Ösym takvimi çok sıkıştı
-
RE: 24 Ekim 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı GUY Sınavı Hazırlık Platformu
@mrvguy normalde kurumlar önemsemez kpss yi (örneğin içişleri ve rekabet) ama maliyede durum farklı. Her kpss sonrası nerde guy sınavı diye baskıyla karşılaşıyor.bu günden 2020 nin sonunu işaret etmelerinin tek nedenide şu 2020 lerde sınava girsinler bide bunlarla uğraşmayalımdır yoksa 6 ay sonrası için süre verilmez.benim kpss puanım da iyi yaşımda geçiyor keşke hemen gelse ama mantık 2020 sonrasını işaret ediyor.
-
RE: Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolör Alım İlanı 2020
Hiç hesapta yokken, müthiş oldu bu ilan
-
Sınava hazırlancaklara modadil passagework u tavsiye ederim. Önce bilinmeyen kelimeler sonra paragrafın çevirisini sonra tekrar çeviriyle beraber gramer yapılarını tek tek anlatıyor.
-
İletilerde ki niyetim sorgulanabilir. Bende herkes gibi kendi çıkarım peşindeyim ama bunu kimseyi aldatmadan yapmaya çalışıyorum.sonuçta komisyon 70 eşiğini sınava girenlerin İngilizce seviyesine göre belirleyecek seviye düşük olursa normalde 55-60 alacak birisine diğer taraflar iyiyse 70 verirler.şu koşullarda ilana çıktıklarında göre acil ihtiyaçları var muhtemelen.70 İngilizce isteyen yönetmelik 2006 yılının o dönemde sayıştay bile İngilizce soruyordu şimdi ise BDDK bile Türkçeden İngilizce'ye çeviriyi kaldırdı. Hatta sınavlarda da siz alanı iyi yapın biz ingilizcede destek oluruz diyorlarmış.
Yaş35yaş tarafından gönderilen son iletiler
-
Meral Tecer-İngilizce meslek bilgisi kitabı var.bugün kitapçıda inceledim içerisinde Ekonomi-maliye-işletme ve yönetim disiplinlerine dair parça ve cümle çevirileri var ama gramer yok. Passagework yds kalitesinde değil.ama sosyal bilimler alanında daha detaylı.
-
@İnspector bende onu diyorum her gördüğünüz 70 i yds 70 her çeviri parçasınıda yds parçası sanmayın.
-
İleti kaldırılmıştır.
-
İleti kaldırılmıştır.
-
@Willsmithh kurumda hem müfettiş kadrosu hemde kontrolör kadrosu var acaba bunlar arasında alt üst ilişkisi varmı? Müfettiş kontrolorün amiri mi?
-
Acaba bu bakanlıkta kontrolör ve müfettiş ilişkisi nasıl bi hiyerarşi varmı?
-
@Rögaritma ben görmedim soruları belki zordur ama söylenenleride umursamadım manipülatif bulduğum için.
-
@Legolass '' İyi nokta mülakat ing değil, ama onun yerine yaklaşık 1/3 sayfalık ing bir metin var, onu türkçeye çevirmenizi istiyorlar.. Metin aslında basit gibi görünsede (ing bilenler için çocuk oyuncağı, onlar bu cümlelere gülmesin o yüzden) ingilizceniz çok iyi değilse, tarzanca çat pat çeviri yapmamanız için cümle içindeki bazı kelimelerin (ya da kelime gruplarının diyryim) ne anlama geldiğini özellikle durdurup soruyorlar..''
Önceki mülakat sayfasından kopyaladım anladığım kadarıyla ingilizce kolaymış ve yardımda ediliyormuş. -
İletilerde ki niyetim sorgulanabilir. Bende herkes gibi kendi çıkarım peşindeyim ama bunu kimseyi aldatmadan yapmaya çalışıyorum.sonuçta komisyon 70 eşiğini sınava girenlerin İngilizce seviyesine göre belirleyecek seviye düşük olursa normalde 55-60 alacak birisine diğer taraflar iyiyse 70 verirler.şu koşullarda ilana çıktıklarında göre acil ihtiyaçları var muhtemelen.70 İngilizce isteyen yönetmelik 2006 yılının o dönemde sayıştay bile İngilizce soruyordu şimdi ise BDDK bile Türkçeden İngilizce'ye çeviriyi kaldırdı. Hatta sınavlarda da siz alanı iyi yapın biz ingilizcede destek oluruz diyorlarmış.
-
45 yds var. Bu yıl MTA,çevre, eüaş (kurum geçen yıl tedaş sınavını yapmış yds den zordu deniliyordu) ve İletişim uzmanlığı (geçen yıl girenler şöyle zor böyle zor diye anlata anlata bitiremiyorlardı hatta 70 yds olmasına rağmen yapamadım diyorlardı) sınavlarının İngilizce lerin de zorlanmadı yds ile uzaktan yakından alakaları yoktu.yds ösym nin yaptığı en zor sınav. daha önceki forum sayfasına baktım mülakatta İngilizce konuşacaz korkusuyla kimse başvuramamış ama konuşma yokmuş mülakatta.millet yds çalıştığı için adam akıllı konuşma ve telaffuz yok kimsede.umarım puanım listeye girmeye yeter.