Bu arada bugün son hukuk grubuyla beraber mülakat bitmiş arkadaşlar oradaki görevli öyle söyledi. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.
dark_blue tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Rekabet Kurumu Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
-
RE: BTK Bilişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
Başvurular dün başlamış, forumda kimse konuşmuyor. Kimsenin ilgisini çekmiyor mu bu kurum yoksa gözden mi kaçtı? Bilişim kurumu ama postayla başvuru istiyor o da ayrı ironi. Kurum hakkında, yazılı sınavı hakkında bilgisi olan paylaşırsa çok makbule geçer.
-
RE: BTK Bilişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
@asımus çok sağolun bilgi için. Çok konuşulmayınca istenmeyen bir kurum mu dedim o yüzden merak ettim.
-
Sınava hukuktan girdim. Yaklaşık %60-65 civarı bir katılım vardı. Benim sınıf 27 kişilikti 17 kişi vardı.
30 soru hukuk testi
10 soru iktisat testi
6 tane açık uçlu hukuk sorusu 4 üni seçip cevaplıyorduk. 4 tane iktisat onun da ikisini cevaplıyoruz. İki tane idare hukukuyla ilgili olay sorusu vardı. Birisi disiplin cezası diğeri imtiyazla ilgiliydi. Etkin pişmanlık, sermaye şirketi ve şahıs şirketi karşılaştırma, 7 tane tanım kısaca açıklayınız diyordu. Bir de hükümsüzlük çeşitleri nelerdir diye bir soru vardı. Hukukun test kısmı biraz zor geldi bana. İktisat ise nispeten kolaydı. Klasiklerden bir tanesi gsyh hesaplama yöntemleri nelerdir vardı, makro iktisatla ilgili beş kavram açıklama mikroyla ilgili beş kavram açıklama vardı. Bir de lingerd eğrisi gibi birşey vardı tam hatırlayamadım.
50 soru da test ingilizce vardı. Açıkcası A seviye yds puanım olmasına rağmen özellikle paragraf soruları zor geldi bana belki uykusuzluktan da olabilir. Kelime ve gramer yds ye göre kolaydı ama paragraf ve çeviri sorularında biraz zorlamışlar. Hayırlısı olsun artık. -
Kaç kişinin mülakata kaldığını ben de merak ediyorum özellikle hukuk alanında ama öğrenme şansımız pek yok gibi duruyor. Acaba puan esnetme gibi bir durum olmuş mudur daha çok kişi mülakata girsin diye. Bir de kurum 10 kişilik alım yapacaksa bunu dolduruyor mu genelde yoksa eksik alma durumu oluyor mu ?
-
@utic anladım. Çok sağolun cevaplar için.
dark_blue tarafından gönderilen son iletiler
-
Arkadaşlar insan kaynaklarından aradılar 23 ağustosta başlayacak şekilde hazırlıklı olun dediler. Whatsapp grubu var bu arada mesaj atana bağlantı linki gönderebilirim.
-
Kazanan arkadaşları tebrik ederim benim de olumlu olmuş. Olumsuz olanlar için de inşallah daha iyi yerler gelir. Buradan sonraki süreç için yardımlaşacağımız bir whatsapp grubu var mıdır acaba, yoksa bana mesaj atarsanız kurabilirim.
-
Önceki alımlara biraz baktım geçen sene hariç hep 60 gün civarı açıklanmış. Bu sene de öyle olacağını düşünüyorum. Bizden 10 gün önce BTK'nın mülakatları bitti o da hâlâ açıklanmadı. Bir çok kurum gvs veya arşiv araştırması yapıyor bu süreçte yoğunluk olabilir. Bir de hakimlik sonuçlarının da bir kaç haftaya açıklanması bekleniyor. Feragat eden olur diye onu da bekleyebilirler. Bir 10-15 gün daha bekleyelim bakalım.
-
@kleonard güvenlik soruşturmasının hala başlamadığını hesaba katarsak 30-60 gün arası olabilir diye düşünüyorum. 100 civarı aday var aslında sayı çok da değil erkenden açıklasalar ne iyi olur.
-
Bu arada bugün son hukuk grubuyla beraber mülakat bitmiş arkadaşlar oradaki görevli öyle söyledi. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.
-
@klck ben de hukuktan girdim bana hiç hukuk sorusu sorulmadı neredeyse. Başvurusu sırasında yazdığımız ilgi alanlarından çok soru geldi bana onun harici kurumla ilgili ve iktisattan çok soru geldi. Ama gergin bir ortam yoktu sohbet havasında rahat geçti mülakat.
-
@utic anladım. Çok sağolun cevaplar için.
-
@utic teşekkür ederiz cevap için. İngilizce soru oluyor mu peki?