TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. Loote
    L
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 17
    • En İyi 10
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Loote

@Loote

10
    İtibar
    5
    Profil Görüntülemeleri
    17
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Loote Takip etme Takip Et

Loote tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Türk Ulusal Ajansı Uzman Yardımcılığı, Avukat ve Büro Personeli Alım İlanı 2021

Arkadaşlar hepimize geçmiş olsun öncelikle Ben de hatırladığım soruları yazayım ;

Şangay üyesi olmayan ülke - Bangladeş

Gençlik Programlarını kim yürütür AB'de gibisinden bir soru vardı ; Avrupa Komisyonu

AB Merkez Bankası Başkanı - Christine Lagarde

Geometri soruları - 4kök3 ve 24

Matematik alan sorusu - 30 , işçi sorusunun cevabı 9 saat, sadece ingilizce bilenler 13,

Ren Seyrüsefer Sözleşmesi - 1815 ( Viyana Kongresinde kararlaştırıldı çünkü)

Uluslararası Adalet Divanı üye sayısı - 15 ( Ben yanlış yaptım)

Türkiye Nato üyeliği - 1952

Şıktaki ülkelerden en son hangisi NATO'ya üye oldu - İspanya

Avrupa Birliği Genişleme Süreci - 8 sefer

Geçici Güvenlik Konseyi üyesi - Norveç ( Ben yanlış yaptım)

Cevabın Yumuşak Güç olduğu soru

Ernest Renan'ın ulus tanımı - Manevi duygu

NATO'nun kurulma sebebi değildir - Varşova Paktı'nın kurulması olacak ( Bu Pakt 1955'te NATO 1949'da kuruldu)

Türkiye ilk resmi antlaşma - Gümrü Anlaşması

Serbest Cumhuriyet Fırkası - Fethi Okyar

Hangisi idealist değil - Hans Morgenthau (Realist)

Rasyonel- Hukuki otorite gibi bir soru vardı - Max Weber ( Ben yanlış yaptım)

UAİ'de aktör ... etkileşimi -- İnşacılık

Hangisi üyelik sürecini tamamlamasına rağmen halk oylamasında reddedildiği için AB'ye üye olmadı - Norveç

NATO'nun kurulmasına sebep olan BM maddesi - 51.madde ( Yanlış yaptım ben )

Dünya Ticaret Örgütü - Uruguay Round

NPT Antlaşması - 1968 ( Yanlış yaptım)

Modern Devletin farkı - Meşruluk ( cevaptan emin değilim)

1989'da Hazine vs birkaç Bakanlık ve Avrupa Komisyonu işbirliğiyle oluşturulan program - Jean Monnet

Bir sorunun cevabı - Thomas More olacaktı

Cevabı Avrupa Yeşil Mutabakatı olan soru vardı -

Avrupa'da sınırları kaldıran anlaşma - Schengen

Yugoslavya'nın parçası olmayan ülke - Arnavutluk

Bir sorunun cevabı Volkan Bozkır

Türkiye - Ab Gümrük Birliği sorusu - Türkiye'nin AB karar alma sürecine dahil olması gibi bir şık vardı

Ulusal ajansın dijital sistemi - GDPD

Machu Pichu nerdedir - Peru

Türkiye'nin savaşa dahil edilmek istenmediği konferans - Londra yaptım ( Tam emin değilim ama)

AB'de üç sütunlu yapıyı oluşturan ve Avrupa Birliğinin temelini atan anlaşma - Maastricht

Euro ne zaman yürürlüğe girdi - 2002

Buchanan, Niskanen'li soru - Kamu Tercihi Teorisi

AB vatandaşlığının konuşulduğu anlaşma - Maastricht ( Yanlış yaptım)

Referandum tanımını soran soru vardı - Basitti, herkes yapmıştır

Gençlik Programlarını kim yapar- Ulusal Ajans

Ulusal Ajans'ın birimi değil - Lojistik ( Yanlış yaptım :d)

Anadolu Selçuklu sorusu - cevabı bilmiyorum salladım

Ab üyesi olmayan - İzlanda

Şıkları Gökçen, Gökmen, Gözetmen vs olan soru vardı - cevabı bilen arkadaş yazarsa güzel olur ben cevabımdan emin değilim çünkü

Önermelerinde temyiz, istinaf, itiraz olan soru vardı ( ben istinaf ve temyiz dedim cevaptan emin değilim)

Cevabı Avrupa Sayıştayı olacak bir soru vardı

Cevabı Avrupa Birliği Adalet Divanı olan soru vardı

Avrupa Merkez Bankası görevi - Fiyat istikrarı

yazar-eser eşleştirmesi vardı ( Doğru cevabı bilmiyorum)

Johnson Mektubu sorusu - sonrasında ilişkiler hemen düzeldi gibi bir cevap vardı o olacaktı

Türkçe sorularını hemen herkes yapmıştır onları hatırlayamadım ben de tam

Başarısız devlet - Yeşil Burun Adaları

Kamucu arkadaşlar , siyaset bilimi ve yönetim bilimi sorularını özellikle ekleyebilirseniz çok sevinirim

KPSS A içinde yayımlandı
      L
      Loote
    • RE: Türk Ulusal Ajansı Uzman Yardımcılığı, Avukat ve Büro Personeli Alım İlanı 2021

İlk Ui kürsüsü - Aberystwyth'de kurulmuş ( Yanlış yaptım ben )
      En son Ramazanoğulları fethedildi
      Vatikan sorusu - Yunus Emre
      Ab programları yaş aralığı - 18-30
      Ulusal Ajans'ın yapmadığı program - Horizon (Ufuk) 2020 ( Yanlış yaptım)
      Hangisi arasında hiyerarşi yok - Kaymakam - Belediye Başkanı
      1930'larda yayılmacı politika izleyen ülke - İtalya
      Matematik -- a+b+c'nin en yüksek değeri - 17
      Nato üye sayısı -30
      Türkiye'nin 1987'de Ab üyeliğinin reddedilmesi nedenlerinden değildir - İngiltere'nin karşı çıkması
      Platon idealar dünyası sorusu - Bilge Kral
      Birkaç kişinin hakim olduğu sistem - Oligarşi
      Hangi devlet federasyondur - İsviçre
      Hangisi devletlerin uluslararası arenada hedeflerinden değildir gibi bir soru vardı - Demokrasi
      Ab hukukunun niteliği nedir - Uluslarüstü dedim ( emin değilim)

KPSS A içinde yayımlandı
      L
      Loote

@carpe-vita Hocam, Arnavutluk Yugoslavya'nın hiçbir zaman bir parçası olmadı.

Genişleme süreçleri ;

1973- İngiltere, Danimarka, İrlanda
      1981- Yunanistan
      1986- İspanya, Portekiz
      1995- Avusturya, Finlandiya, İsveç
      2004- Polonya,Macaristan, GKRY,Malta, Litvanya, Estonya, Letonya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Slovenya
      2007- Romanya ve Bulgaristan
      2013- Hırvatistan Birliğe dahil oldu . Bunlar zaten 7 yapıyor. Şıklarda olmadığı için de ilk kuruluşu da dahil edip 8 yaptım ben.

KPSS A içinde yayımlandı
      L
      Loote

@izo Aynen hocam. Arkadaşlar yaklaşık 75 soruyu tamamladık kalan 25 soru için de herkes hafızasını zorlarsa bulabiliriz diye düşünüyorum 😄 Bulduğumuz takdirde de herkes ne kadar doğru yaptı aşağı yukarı anlar bu da hepimiz için faydalı olur diye düşünüyorum.

KPSS A içinde yayımlandı
      L
      Loote

Bulgaristan'la yapılan anlaşma - Nöyyi

KPSS A içinde yayımlandı
      L
      Loote

Prusya'nın savaştığı ülkeler - Danimarka, Avusturya, Fransa olacak tarihleri de 1864, 1866 v e 1870 hatta :D)

Almanya'nın Ostreich politikası gibisinden bir soru vardı - Polonya yaptım çok büyük ihtimalle bu çünkü sınır sorunları çözüldü

Kronolojik sıra Truman Doktrini- Çin Halk Cumhuriyeti- Bağlantısızlar şeklinde olacaktı. (1947, 1949 ve 1961)

KPSS A içinde yayımlandı
      L
      Loote

İbn Haldun'un kullandığı kavram değildir - oryantalizm

KPSS A içinde yayımlandı
      L
      Loote

Boğazlarda Türk Egemenliği - Montrö
      Arap Baharı nerede başladı - Tunus

KPSS A içinde yayımlandı
      L
      Loote

Herkes yüksek yapmış . Benim de kamu-uluslar 77 ama burada yazılanlardan sonra pek bir ümidim kalmadı.

KPSS A içinde yayımlandı
      L
      Loote

@pomodoro Hocam güncel sorulardan kastınız güncel dış politika konuları mıdır ?

KPSS A içinde yayımlandı
      L
      Loote

Loote tarafından gönderilen son iletiler

@pomodoro Teşekkürler hocam

KPSS A içinde yayımlandı
      L
      Loote

@pomodoro Hocam güncel sorulardan kastınız güncel dış politika konuları mıdır ?

KPSS A içinde yayımlandı
      L
      Loote

Herkes yüksek yapmış . Benim de kamu-uluslar 77 ama burada yazılanlardan sonra pek bir ümidim kalmadı.

KPSS A içinde yayımlandı
      L
      Loote

@theturinhorse Tamamdır çok teşekkürler.

KPSS A içinde yayımlandı
      L
      Loote

@theturinhorse Hocam bu cevaptan emin misiniz ? Ben de bu şekilde yaptım ama emin değilim.

KPSS A içinde yayımlandı
      L
      Loote

Avrupa halklarını temsil eden yapı - Avrupa Parlamentosu

KPSS A içinde yayımlandı
      L
      Loote

"modern devlet" sorusuyla alakalı vikipediada böyle bir içerik var. Modern devlet anlayışı 15 ve 16. yüzyıllarda ortaya çıkmıştır. Modern devleti geleneksel devletten ayıran özellik; sahip olduğu egemenlik ve meşruiyet anlayışıdır. Bu sorunun cevabı ne olacak anlayamadım

KPSS A içinde yayımlandı
      L
      Loote

75 doğru mülakat için yeterli olur mu arkadaşlar ne düşünüyorsunuz ?

KPSS A içinde yayımlandı
      L
      Loote

Boğazlarda Türk Egemenliği - Montrö
      Arap Baharı nerede başladı - Tunus

KPSS A içinde yayımlandı
      L
      Loote

İbn Haldun'un kullandığı kavram değildir - oryantalizm

KPSS A içinde yayımlandı
      L
      Loote