TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. og
    O
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 26
    • En İyi 13
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

og

@og

40
    İtibar
    39
    Profil Görüntülemeleri
    26
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

og Takip etme Takip Et

og tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı

Kıymetli Kaymakam Adayları,

Geçmiş olsun. Buraya yazılanlar iz olarak kaldığından yazıyorum. Sınav ilanının erken gelmesi ve beklenmedik şekilde 1 ay uzatılması gibi iki önemli değişkenin -sınav ne kadar zor olursa olsun- ortalamayı +2,+3 net olarak arttıracağını düşünüyordum. Ekstra 100 kadronun gelişi ise ortalamayı -3,-4 net düşürür diye beklentim söz konusu idi. Her sınav kendi içinde değerlendirilir ancak bu sınava iliskin tecrübelerimiz var ve yıllardır 800. kişinin puanı 74 değildir. Olmamıştır. 73 te değildir. ( kolay dediğimiz sınavlarda dahi). Bu sene bakanlık; ‘sevgili ÖSYM bize 800 kisi gönderme! ‘der diye korkuyordum. Ve şöyle oldu; sınav zor olmamasına rağmen adaylara kontrolü kaybettirip yanlış yaptırdı. Yuz metre düz koşacağını zanneden adaylar engelli 200 metre koşusu gördü karşısında. Bu da şaşkınlık içinde bir sınava neden oldu.Adaylar sadece 75 soru işaretlemekten korktu. Kazananlarin en çok yanlış yaptığı sınav bu olacaktır. Mecburduk bilmediklerimizi işaretlemeye ve bunu yaptık. Tutturduklarimiz yanımıza kâr kaldı. Tutmayanlar ise emeğimizi 0.25 ler ile götürüp gitti. Burada dershane ve yayıncıların bizi icine soktukları tek düze plan ve sınava yapılan ehliyet sınavı muamelesi katkı sundu diyebilirim. Gelelim tahminime asil yığılma 65-68 arasında olacaktır. Bu işe emek verip, çaba gösterenlerin burada kalması gayet normal. İkinci büyük yığılma baraji geçip işaretlemeye korktuğu soruları tutturup kendini ar 70-72 bandı olacaktır. Ve bu yığılma öyle 400-500 kisi olmayacaktır. Üçüncü yığılma ise 73-75 arasi olacaktır. Burada ise çok az bir grup olacağı tahminindeyim. Üstü ise keyif kayasın zaten. Zirvede yalniz kalacaklardir. Son olarak Bakanlik 800 ve üstü bir rakamla muhattap olmak istemedi ve 480-560 arasi adayın bu sınavı aşabileceğini ve mülakata 70 üstü herkesin gideceğini düşünüyorum. Unutmayın bu foruma yalnızca tutulan listenin yalnızca 3 te biri yer aldır. 3 te ikisi burayı sadece okur:) Sevgiler

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      og

Gecen sene 77 ile mülakata kalamayız korkusu verdi bu forum 🙂 İlk yapılan yorumlar en verimli yorumlar. Veriye ulaştıkça yanlış yorum yapmaya başlıyoruz. Zira veriler pek dogru olmuyor. 20 tane 80 görürsek oooo herkes 80 aldı diyebiliyoruz. İşin aslinin öyle olmadığını her sene sınav bize gösterdi ama öğretemedi. İlk hissiyat kontenjan dolmaz hissiyatı idi. Yine yeniden o ilk hissiyatimiz olacak. Çok çok kolay bir sınav olsaydi dahi inanın( yanı eh işte denilecek adaylar icin) o baraj 73-74 lerde olurdu. Tadı değişen bir sınav icin kontenjanın dolmasını beklemek biraz garip 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      og

Forumda yine teselli ve ilahi söylemler başlamış:) nihai başarı listesinin 20 dakika sonrası da en sevdiğim dönemdir. Elenenlerin kendi olabildiği tek dönem. Tweeterdan beğeniler geri alınır; hesap kitlenir. Cümleler sertleşir. Herkese sığınan adayımız o gün ve o saat herkesi Allah’a havale eder vs vs. Diğer tarafta ise Kazananların kafası kumda; kaybedenler ilahi ve teselli lafları biter. Sonraki süreç yüklenir :))) Lütfen ama lütfen;hepimiz birbirimizi iyi biliyoruz.( mantigimizi) Süreci mükemmel biliyoruz. O yüzden nasip, kısmet vs geçsek bunlari iyi olur. En azından samimi başlangıç olur.

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      og

Bu sınava heyecansız bakmayı çok güzel öğrendim 😉 Tıklayıp bakıyorum. Listede adım yok. Doğmadı güneşim deyip ertesi güne devam ediyorum

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      og

@aliserdar-çetin sevgili dostum söyle yapacağız; mülakata kalacakların yüzde 75 i elenecek. Seneye tekrar buradayız

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      og

Günaydın beyler. Yapmayın etmeyin böyle. Büyütmeyin bu mevzuyu. Böylesine dert edilmez. Sonra toparlaması güç oluyor. Ayrıca mülakat aşaması var daha. Ordan elenmek bile bi yerden sonra alışılan durum oluyor. 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      og

@godot37 olur dostum olur. Harbiden 76 dogru bu sınavda kolay degil. Şans çalışmayana yardim etse ne etmese ne. Çağrılacak 800 kişinin kaçta kaçı şansı ile girecek? Sınav anından suana kadar fikrim değişmedi. Sınav baraj tahmini 71-72 olacak denilmesinin sebebi kurslar. Kendine her vakit yanılma payı bırakan kurslar: yapacakları canlı yayına cumle bırakırlar. Hata payına bu kadar sığınan baska bir kitle gormedim.

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      og

@emre23-0 sende sorun yok dostum. Gecen sene yüksek aldım. Üstüne sağlam çalıştım. Bende sınırdayım. Yapamadık bu sınavı. Yine girsem yine aynısı olur. Kaim makamı 100 kez bitirsem de aynı şey olurdu. Zira önem vereceğim yerler değişmezdi. Artık yorumumu değiştiriyorum 🙂 90 ustu 60 kisi. Bunlar kaim makamı 60 kere bitirenler. 80 ustu 160’kisi. Bunlar sınav sürecinde çok sağlam çalışıp; kaim makamı 110. Dönem tavsiyesi ile defalarca bitirenler. Kalan 580 kişi de 78 ve ustu alacak. Bunlar kaim makamı tekrar edenler iste. Baraj 78 le kapatır. 35 kişiden yanıt aldım. 800 kisi hakkında yorumum budur.

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      og

@slimreaperr yüzde yüz. Örnekleri o kadar çok ki 🙂 puanı yüksek olanlar daha çok bastırıyor sadece. Eşit referanslar arasında bir tik üstünlüğe neden olabiliyor
      O yüksek puan 🙂 Gecen seneye bakın; 75-79 arası atanan aday sayısına. Hatta nihai liste de 2. Sıradaki kıza 150 Puan olsa vereceklermiş. Bu sınavda sadece bir kesim rahattır. Onlar icin sıralama önemli değildir

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      og

ÖSYM mesaiye saat 10’da başlıyormuş 🙂 Her gun saat 10’da birşeyler açıklıyor

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      og

og tarafından gönderilen son iletiler

• RE: 2023 Yılı Kaymakam Adaylığı Sınavı

Hocam aynı numarayı arayıp; yığılmayı öğrenemez misiniz? Bi de kaç kişiden oluşuyor bu yığılma. Zira piyasa da tekel konumunda bu kurum.

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      og
    • RE: 2023 Yılı Kaymakam Adaylığı Sınavı

95 netle mi kapatacak sınav? Bizler umudu keselim mi 😳

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      og

@ekk61 dostum cevap kağıdına bakıp optiğe bakıp bize dönüş yapmazlar 🙂 Gecti artık bu sene gitti 5-6 soru

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      og

@oguzhan hocam çok garip . Baska kimse de olmayınca sorun bende diye düşündüm

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      og

@oguzhan bende 6 soru da var bu mevzu. Şaşırdım. İtiraz da ise yaramaz

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      og

Günaydın beyler. Yapmayın etmeyin böyle. Büyütmeyin bu mevzuyu. Böylesine dert edilmez. Sonra toparlaması güç oluyor. Ayrıca mülakat aşaması var daha. Ordan elenmek bile bi yerden sonra alışılan durum oluyor. 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      og

Dağılalım arkadaşlar 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      og

@saystowin O da başka bir hikaye kardeş. Ama
      Önceden anlatsam olmaz 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      og

@aliserdar-çetin sevgili dostum söyle yapacağız; mülakata kalacakların yüzde 75 i elenecek. Seneye tekrar buradayız

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      og

Bu arada neden saat 16:00. ÖSYM’nin bu yıl böyle bir rutini oldu mu baska sınavlar icin

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      og