TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. captain
    C
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 156
    • En İyi 73
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

captain

@captain

162
    İtibar
    1803
    Profil Görüntülemeleri
    156
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

captain Takip etme Takip Et

captain tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 2017 Kaymakamlık Sınavı Mülakatları

Dün gece yaşadığımız aksiyondan sonra yazasım geldi yaşadıklarımızı. Geçen sene o uzun bekleyişi anlatmak istedim.

Önce her gün bekledik, sonuçta hızlı açıklanıyordu hep. Sonra her hafta bekledik en geç 17 günde açıklanmıştı ne de olsa. Sonra o kadar bekledik ki duyumlar bir sonraki aya işaret etmeye başladı. 77 gün boyunca her kıvılcımda dün geceki gibi parladık. Bir umut her yazılandan her duyumdan o listede adımızı görme hayaliyle, hayallerimize kalan o son adımı atma hayaliyle yanıp tutuştuk. Gerildik, sinirlendik, üzüldük, sabırsızlandık ama hep o umutla bekledik. Bazen yeter dedik açıklansın da "olmazsa da yolumuza bakalım." Dün gece o günü hatırlattı bana, o gün yine bir kıvılcımla yanmıştı ateşimiz. Heyecanla, umutla, korkuyla bekledik bu sefer olsun diye. O kadar f5 den sonra bir anda geldi "kaymakam adaylığı nihai başarı listesi".................
      Kalbiniz o kadar hızlı atıyor ki o an tarifsizdir.
      O kadar beklemeye rağmen bir çırpıda bakarsınız o listeye...
      99...
      100....
      Burdan sonrasında kaybetmeyi anlatayım biraz da. Çünkü kazanmak güzeldir kesin kazanamadım ama biliyorum. Hepimiz kazanacağımız hayaliyle gece gündüz çalıştık elbette ki güzeldi kazanmak.
      Bir daha bakarsın o listeye bu sefer başka bir umutla, acaba adım var da göremedim mi?
      Bir daha bakarsın sonra son kez ve anlarsın ki yolun sonu...
      Gerçekten yolun sonu mu bu?
      Peki gerçekten yolumuza baktık mı artık? Evet!
      Hemen geri başladık çalışmaya, kalktık hemen düştüğümüz yerden. Hayallerimizi bırakmadık çünkü "yolumuz bu bizim." Allah kalbimize bu yolu koymuş vardır bir hayır dedik ve daha fazla çalıştık daha fazla umutlandık ve pes etmedik. Bir daha nasip oldu bu heyecan. Bu yolda yürüken dışsal engeller (yaş vs.) olmadıkça tüm arkadaşlarıma tavsiyem pes etmemektir.
      Sonuçlar ne zaman açıklanır bilemem ama sonuç ne olursa olsun temiz duygularla çıktığımız bu yoldan dönmeyelim. Kimin duygusu temizdir bilemem. Güzel işler yapmaya çalışan kardeşlerim için söylüyorum vazgeçmeyin yolunuzdan. Belki bugün belki yarın Allah hepimize güzel işler yapmak için fırsat verecektir. Hepinize sabırlar diliyorum...

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      captain
    • RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı

Son 2 sınavı bana kazandıran stratejimi yazarak ilk defa bu sınava girecek arkadaşlara biraz yardımım dokunur diye düşünüyorum. Bu konuda kendimi otorite olarak görmüyorum, belki de önümüzdeki sınavı kazanamam ancak yine de tecrübelerimi aktarmak bu forumun bana kattıkları sebebiyle vefa borcudur.

İlk defa girdiğimde sınavın açık uçlu olması korkutucuydu ve birşeyler yazmak işaretlemekten zor geliyordu. İlk aşmaya çalıştığım konu yazmak oldu ve her dersi öncelikle yazarak çalıştım. Eğer bu konuda sıkıntı yaşanmıyorsa direkt olarak açık uçlu soru bankalarıyla başlanabilir.

Bu sınavda bana göre en çok ağırlık verilmesi gereken dersler: Türkçe, İnklâp Tarihi, Hukuk, İktisat. Neden derseniz, Türkçe ve İnklâp Tarihi kapsam olarak daha dar ve hemen sonuç alabilecek derslerdir çünkü herkesin bu konularda altyapısı var ve özellikle Türkçe olmadan sınavı kazanmak imkansıza yakın. 18 Hukuk sorusu da neredeyse sınavın yarısı demek ve İnsan Haklarında çıkabilecek Anayasa konuları da 20'ye yakın sorunun Anayasa ve İdare Hukuku konularından gelmesi demek. Hukuk konuları en çok ağırlık verilecek bölüm ve kesinlikle mevzuat okuma işini en sona bırakmak gerek. Soru bankalarında yapamadığınız soruları kesinlikle bir defterde toplamak sizin için kolaylık sağlayacaktır.
      Hukuk konularına artık tam olarak hakim olduğunuzu düşünüyorsanız artık mevzuat okumaya başlayabilirsiniz. Hatırlatmakta fayda var mevzuat okumak 1 yada 2 soru fazladan yaptırır ancak konu anlatımlı kitaplar 18 soruda en az 15 doğru yaptıracaktır. 15 doğru 30 netle kapatan son sınav için yolun yarısı demek.

6 soruluk İktisat da (mikro ve makro) ilk 400 için anahtar niteliğinde ve KPSS deneyiminiz varsa 3 soruyu rahatça yapabilirsiniz. Eğer İktisat konusunsa kendinizi yetersiz hissediyorsanız öncelikle youtube veya başka platformlarda video derslerini izlemeniz kolaylık sağlar. Konuları 1 kere bitirip tamamen soru odaklı çalışmak da bana göre en faydalısıdır. Yukarıda dediğim gibi yanlış veya boş bırakılan soruları topladığınız bir defter çalışmanız gereken nokta atışı konular olacaktır. Sınav açık uçlu diye test çözmek yabana atılmamalıdır. Çıkmış test soruları da bu sınavlarda tekrar karşımıza çıkabilmektedir ve yine yanlış yaptığınız soruları bir deftere yazmak faydalıdır.

Gelelim İnsan Hakları ve Türkiye'nin Sosyo-Ekonomik Yapısına: Bu dersler benim en son çalıştığım ve en az efor sarfettiğim dersler. Neden derseniz, bana göre İnsan Hakları en kapsamlı ders ve kapsamına nazaran çıkan soru sayısı az (4). Bu sebeple Türkiye Ekonomisi ağırlıklı çalışmak bana hep daha cazip gelmiştir. Yine de bu 2 dersten çıkabilecek detay sorulara odaklanmak yerine genel çalışmak ve 8 sorudan 4-5 doğru yapmayı hedeflemek beni hep rahatlatmıştır ve diğer derslere alan açmıştır.

Şimdi bir hesap yapalım:
      Türkçe en az 5
      İnklâp Tarihi 2
      Türkiye Eko. 2
      İnsan Hakları 2
      Hukuk 15
      İktisat 4
      Toplam 30
      Yukarda anlattığım ağırlıklarla çalışmak bana göre 30 doğruyu en verimli şekilde elde etmenin yoludur. Eğer denemelerde bu seviyede bulursanız kendinizi, artık mevzuat ve az çalışılan derslere yönelebilirsiniz.
      Son olarak sınava 2 hafta kala yapamadığımız sorularla dolu olan deftere ve mevzuatın kıyısına köşesine bakmak 30 doğrunun da üzerine çıkmak için en pratik yöntem olacaktır.

Sınava ilk defa girecek arkadaşlarıma benim söyleyebileceklerim bu kadar, tecrübeli arkadaşlarımızın da bana önerileri varsa bekliyorum. Sınava girecek olan tüm arkadaşlara da başarılar diliyorum...

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      captain
    • RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani

@forceful 3 yıldır bu sınava hazırlanıyorum. 2 mülakat gördüm. Hem sınavlara hazırlanırken hem de mülakatlara hazırlanırken elimden geldiğince ders çalıştım. Bazen yemek yerken telefondan bile video dersler izledim masada zamandan tasarruf için. Aynı şekilde benim gibi hatta daha fazla çalışmış mülakat görmüş insanlar... Bilgilerimizin ölçülmesini beklerdik. Şansımız ölçüldü. Tesadüf mü bilmiyorum ama bu kadar yıldır ders çalışmış insanların emeği ziya oldu. Şansımız olsa zaten ilk mülakatta kazanırdık. Bizim şansımızı ölçmeye gerek mi var?

DİĞER içinde yayımlandı
      C
      captain

Nerede kalmıştık?
      https://youtu.be/j7ElXticFvQ

Test ya da açık uçlu farketmez. 106. Dönem mülakat başlığında ismini hatırlamadığım bir arkadaşın dediği geldi aklıma "sonunu düşünen kaymakam olamaz" 🙂 eski dostlara selam olsun. Yeni arkadaşlara da selam olsun. Hepimize hayırlı olsun...

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      captain

@althusser şuan tüm sinerji f5 le sağlanıyor hocam 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      captain

@KaymakamAdaylıgı ruh halim: https://youtu.be/zA1HxqAg1HU :):):)

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      captain
    • RE: Geceye Bir Şarkı Bırak

https://youtu.be/AhjGKv-hJyM

DİĞER içinde yayımlandı
      C
      captain

Bu forumda ne duyumlar geldi geçti arkadaşlar. Her hafta duyum vardı geçen sene ama açıklanmadı. Açıklandığı gün bile 1 ay sonra açıklanacağı duyumu vardı, birkaç saat sonra açıklandı 🙂 diyeceğim o ki; Sayın @KaymakamAdaylıgı ne derse odur benim için. Duyumlar elbette ki olacak ve sapmalar da olacaktır. Her duyuma stres yapmak bize zarar verir. 50 gün geçti artık, çoğu gittti azı kaldı biraz da öyle bekleyelim. Duyumlar o açıdan önemli bence, kimin duyumu doğrudur bilemeyiz. Her duyum paylaşana yüklenmeyelim geçen sene @KaymakamAdaylıgı bile trol zannedilmişti. Her duyuma %50 ihtimal verip sakince bekleyelim, ne kaldı ki şunun şurasında canım :):)

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      captain
    • RE: Geceye Bir Şarkı Bırak

Ölmek ne garip şey...
      https://youtu.be/tq4Gcbzc2pI

DİĞER içinde yayımlandı
      C
      captain

Evet ben de bu başlıkta yerimi ayırtayım, sınav ilanıyla birlikte bu burukluğun üstümüzden kalkacağını ve yeniden hedefe odaklanarak o son adımı atmak için can atacağımızı düşünüyorum. O gemi bir gün gelecek 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      captain

captain tarafından gönderilen son iletiler

• RE: 2024 YILI KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI

95,5 net de benden arkadaşlar.

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      captain
    • RE: 2023 Yılı Kaymakam Adaylığı Sınavı

@ceterissparibuss o tamamen çıkmış aklımdan hocam 🙂 kritik saatlerdeyiz orası kesin. Linklere bakan olurdu eskiden ama bu sene onlar da sessiz.

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      captain

@kaim57 2019'da 1 gün önce açıklanmıştı hocam. Diğerleri hep gününde açıklandı diye hatırlıyorum.

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      captain

@kaymakamhanım öylesine giren çoksa buralara netlerin yazılmaması normal. Yine de buraları okuyan arkadaşlar vardır. Netlerini en azından özelden bile olsa yazarlarsa liste için yorum yapabiliriz. Okuyanlara çağrımız olsun 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      captain

@ilhannn00 bu sene sınava kaç kişi girdi acaba?

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      captain

@illidan bakalım neler olcak. Her sene bir de iptallik soru mevzusu çıkıyor. Ösym ısrarla aynı hataları yapıyor.

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      captain

@herseye-rağmen hangi sorular hocam?

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      captain

86 net...

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      captain
    • RE: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı

@siyahadam hocam 74 altı herkes hesaba oturdu. zabaa kadar burdayız. bari benim listeden eleme yap gerisini biz buluruz. Biz içişleri bakanlığının ışıkları yanıyor diye mülakat listesi bekleyen adamlarız. 74 altı demekle bizi bizden aldın zaten. Yine de sağol duyumunu paylaştığın için.

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      captain
    • RE: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı

@kaymakam-hanim-0 x'i yalnız bırakınız 😄

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      captain