TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. ilhannn00
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 1
    • İleti 343
    • En İyi 120
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

ilhannn00

@ilhannn00

177
    İtibar
    216
    Profil Görüntülemeleri
    343
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

ilhannn00 Takip etme Takip Et

ilhannn00 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 2020 Kaymakam Adaylığı Sözlü Mülakatları

@hpolitics Nasip kelimesi başlı başına olayın farklı bir boyutu. Kim bilir zaman ileride kaybedenleri öyle güzel şeylerle karşılaştırır ki 2021 yılında rakibine referans olup seni saf dışı bıraktıranlara dua edersin. Bunlar bile senin nasibin için bir vesile olabilir. Burada bakıyorum herkes sonuçtan önce hayırlısı hayırlısı diyor sonuçtan sonra nasip kelimesine takılıp herkes birbirine laf ediyor. Burada ateist varsa ona bir şey diyemem ama müslüman olan kardeşlerim önce ahiret sınavını geçmeye gayret etsin. Sonuçtan önce hayırlısı demek "Allah'ım ben elimden geleni yaptım sonucum senin bana yazmış olduğun kaderimdir. Kaderime razıyım" diyerek tevekkül etmektir. Daha sonra sonuca bakıp razı olmuyorsak biz en önemli sınavı zaten kaybetmişiz demektir.

NOT

Bu yazmış olduğum düşüncelerim mülakata girip kaybeden hocalarım içindir. Mülakatta araya referans sokanlarla o referansı kabul edenlerin imtihanı daha farklı bir boyut. Bu iş ne kadar doğru veya yanlış yorum yapamıyorum. Bu konuda yorum yapacak bir ilmim maalesef yok.

KPSS A içinde yayımlandı
      ilhannn00
      ilhannn00
    • RE: 2021 Kaymakamlık Sınavı

Duyumlar gösteriyor ki sınav 6 ay içinde yapılacak. Biz isteriz ki tabii sınav daha erken yapılsın. Yeni mezun olacaklar da haklı olarak sınav geç yapılsın istiyor.

Burada yeni mezun olup sınava girecek olanlar varsa ben gerçekçi bir tavsiyede bulunmak istiyorum. İstisnalar varmı bilmiyorum ama temelin çok iyi değilse bu sınav 2 ayda kazanılmıyor. Ben 2019 da mezun olduğumda Kasım'daki sınava iktisati yetiştiremedim. 🙂 Çünkü her üniversite direk kurum sınavlarına yönelik ders vermiyor. Buda bizi mezun olur olmaz sıfırdan başlamaya yöneltiyor. Böyle bir üniversite varsa helal olsun. (Amacım kesinlikle heves kırmak değil çünkü o ilk mezun psikolojisini çok iyi biliyorum inşallah bu arkadaşlar ilk girişte kazanıp geriden gelenlere örnek olurlar)

Bir de bu sınav için anladığım en önemli şeylerden biriside başarının %49'u düzenli olarak çok çalışmaksa %51'i sınav tecrübesidir. Nasipse üçüncü girişim olacak bu tecrübenin rahatlığını çalışırken hissediyorum. Eminim benden daha tecrübeli olanlar bana hak verecektir.

SINAVLAR içinde yayımlandı
      ilhannn00
      ilhannn00
    • RE: 2020 KPSS Sonrası Beklediğimiz Alımlar İlanlar ve Kurum Sınavları

Hocam yanlış anlaşılmasın YDS 90 da istesinler önemli değil puanı olan gitsin. Ama YDS olmayan ilanlar bile 2 puan için 600 kişi çağırmadi bugüne kadar. Şimdi 600 kişi çağırıyorlar YDS 80 puana. Milletle dalga geçiyorlar. Kendileride biliyor dolmayacağını.

KPSS A içinde yayımlandı
      ilhannn00
      ilhannn00
    • RE: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı

İki sınav tecrübemle birlikte son zamanlarda soru bankaları hakkında gördüğüm bir şeyi de belirtmek istiyorum. Soru bankası olan çoğu yazarı takip ediyorum hepsini çözmesemde sonuçta hepsi bir emeğin ürünü saygı duyuyorum. Ama bazı yazılanlara bakıyorum full çekme garantili 10 da 10 garantili 20 de 20 garantili yazılıyor. Böyle bir şey yok arkadaşlar. İlk defa girecek olanlar için söylüyorum. Kaliteli bir yazar zaten böyle bir şey demez yazdığı kaynak konuşur zaten. Örnek vereyim ben 2 yıldır Prof.Dr. Ahmet Nohutçunun bir yerde benim kaynağım böyle full çeker bunları yapar diye yazdığını ben görmedim. Bu düşünceler ilk defa sınava girecek olan arkadaşların dikkatini çekmek içindi. Aynı zamanda yazarlarda bu yazıyı görüyorsa onların iyiliği içinde söylüyorum. Kötü bir niyetim yok. Böyle yapıldıkça sınava girecek tecrübeli kişilerde kaçınıyor kitabı almaya.

KPSS A içinde yayımlandı
      ilhannn00
      ilhannn00
    • RE: İlbank

Şimdi kurumla konuştum bende. Mülakata gitmeden önce herhangi bir belge falan götürmeyeceğiz. Görevli beyefendi sorulacak konular için şunu söyledi: "İİBF için ortak konulardan sorulacak. Ortak konulardan kasıt kamu yönetimi mezununa iktisat veya başka bölümün ince ayrıntılı sorusu sorulmayacak. İçiniz rahat olsun. Çok arayan var forumlara giriyorsanız bilgilendirirseniz sevinirim." 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      ilhannn00
      ilhannn00
    • RE: 2020 KPSS Sonrası Beklediğimiz Alımlar İlanlar ve Kurum Sınavları

Tam komedi 600 kişi yazmaları tamamen göz boyama YDS 60-70 istese gam yemeyeceğim 80 istiyor. Onlarda eminler dolmayacağından. YDS olmayan ilanlarda sadece 2 bölüm için 600 kişi cağırıldığını daha göremedik.

KPSS A içinde yayımlandı
      ilhannn00
      ilhannn00

Arkadaşlar hep söylüyorum yine söyleyeceğim bu eleştirdiğiniz konu bir önceki sınavda başıma geldi. Benden az çalışan adam bir önceki sınavda soru sallayarak beni geçti mülakata kaldı. Hepimiz haklı olabiliriz sınav seviyesi hakkındaki eleştirilerimiz de ama bu bir şeyi değiştirmez. Bu sınavı kpss ile veya guy sınavı ile karşılaştırmak yanlış olur bu sınava girmenin bir bedeli var. Fakültenin en zor sınavına giriyoruz kaymakam olacaksınız. Deyim yerindeyse ÖSYM bize sorduğu sorularla şöyle hitap ediyor:"AĞLAYACAKSANIZ OYNAMAYALIM". Son sınavda çok kafaya taktım bu olayı ama ağlamadım daha da ayrıntıya girdim çalıştım şimdi Türkçe cevaplarını bekliyorum 80-77 net bandında bir sonuç gelecek. Bu sınavda tecrübede önemli. Daha önce yazdığım düşüncelerimi arayıp bulabilirsiniz bu kolay ve kısa süreç değil ben bunu anladım. Bugün itibariyle tam iki yıl oldu ders çalışmaya başlayalı. Allah herkesin gönlüne göre versin.

KPSS A içinde yayımlandı
      ilhannn00
      ilhannn00

@siyahadam Hocam iyiki ÖSYM Türkçe paragraflarını sen yazmıyorsun. Yoksa paragrafın ana düşüncesini kimse bulamaz. 😉

KPSS A içinde yayımlandı
      ilhannn00
      ilhannn00
    • RE: 2021 Kaymakam Adaylığı Mülakatları

Burada 21 gün önce @amirim ile özelden konuştuk mülakat tarihleriyle ilgili duyum sormuştum. Kendisi bana Eylül 15-20 gibi başlar yazmıştı. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Tecrübeli sağlam duyumculara bu forumda sahip çıkalım sonra trollerle uğraşmak zorunda kalıyoruz.

KPSS A içinde yayımlandı
      ilhannn00
      ilhannn00
    • RE: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı

Sınav tarihi belli oldu hayırlı uğurlu olsun. Sınava çalışmak, sınav günü cevaplara bakmak, sınavın açıklanmasını beklemek, nasip olursa mülakat hazırlıkları, mülakat sonucu beklemek....Tüm bu heyecanı buradaki forumdaşlarla paylaşmak. Belkide sınavların en anlamlısı en özeli en heyecanlısı keyfini çıkarın. Rabbim kolaylıklar versin.

KPSS A içinde yayımlandı
      ilhannn00
      ilhannn00

ilhannn00 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: 2024 YILI KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI

@mia_ Garanti görenleri anlarımda sınırda bekleyenlerde de mi heyecan kalmadı biz bize konuşuyoruz. 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      ilhannn00
      ilhannn00

@mia_ 2019-2020-2021 sınav süreçlerini yakından takip ettim . 2021 de mülakat gördüm. 2022-2023 sınavlarına çalışamadım süreçten biraz uzak kaldım ama yinede forumu sosyal medyayı takip etmeye çalıştım. Her geçen yıl sosyal medya da toplanma sayısı azalıyor bilmiyorum belkide sınava hazırlanan sayısıyla doğru orantılıdır. Geçen sene 71 netler 500 lü sıralamalardaydı demekki barajı aşabilen belli bir sayı var. Lakin bu barajı aşıpta belli bir başarı oranı elde edenler niye bu kadar sessiz bunu anlamak imkansız. Önceki yıllara bakıyorum ne insanlar geldi geçti buradan. Heyecanlı muhabbetli insan doluydu ortam. Herkes birbirinin tecrübesinden de faydalanabiliyordu. Eski dönem konuşmalara bakabilirsiniz. Böyle bir sınava hazırlanıpta bu tür yerlerden uzak kalabilmek veya kalmak benim anlam verebileceğim bir iş değil. Bilmiyorum belkide ben yanlış düşünüyorumdur.

KPSS A içinde yayımlandı
      ilhannn00
      ilhannn00

@heisenbergww benide ekle hocam 90 net

KPSS A içinde yayımlandı
      ilhannn00
      ilhannn00

@heisenbergww tutalım hocam da kimse yok bi canlansa sayfa liste yaparız

KPSS A içinde yayımlandı
      ilhannn00
      ilhannn00

@sonsuz Hocalarda 95-100 tahminler yapıyor. Artık insanlar gizli saklı bir köşede çalışıyor heralde eskisi gibi değil. Ne forum ne sosyal medyalar ses seda yok türkiye geneli denemelerin katılım sayısı ortada. Sonra sınav biter bitmez yüzlerce insan çıkıyor ortaya 95 ler 100 ler uçuyor bana hiç normal gelmiyor bu durum bekleyip göreceğiz.

KPSS A içinde yayımlandı
      ilhannn00
      ilhannn00

Abi bu insanlar nerede 100 netler havada uçuşuyor geçen sene 85 netler 400-500 arasındaydı. Test usulünde 6. sınav ilk defa bu kadar yüksek netler konuşuluyor

KPSS A içinde yayımlandı
      ilhannn00
      ilhannn00
    • 2025 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı

Evet dostlar sınav şimdiden herkes için hayırlı olsun. Başlık göremedim ben açayım dedim.

Güncel soru dağılımı

Türkçe-> 20
      Tarih-> 8
      Türkiye Ekonomisi-> 8
      İnsan Hakları-> 6

Anayasa Hukuku-> 18
      İdare Hukuku-> 20
      İdari Teşkilat-> 16
      Mahalli İdareler-> 12
      İktisat-> 12

DİĞER içinde yayımlandı
      ilhannn00
      ilhannn00
    • RE: 2023 Yılı Kaymakam Adaylığı Sınavı

72,16 puan sıralama 485

KPSS A içinde yayımlandı
      ilhannn00
      ilhannn00

Herkes için hayırlısı olsun inşallah.

KPSS A içinde yayımlandı
      ilhannn00
      ilhannn00

Şuan aktif kaç sosyal medya grubu var kaymakamlık ile ilgili konuşma yapılan ?

KPSS A içinde yayımlandı
      ilhannn00
      ilhannn00