@hpolitics Nasip kelimesi başlı başına olayın farklı bir boyutu. Kim bilir zaman ileride kaybedenleri öyle güzel şeylerle karşılaştırır ki 2021 yılında rakibine referans olup seni saf dışı bıraktıranlara dua edersin. Bunlar bile senin nasibin için bir vesile olabilir. Burada bakıyorum herkes sonuçtan önce hayırlısı hayırlısı diyor sonuçtan sonra nasip kelimesine takılıp herkes birbirine laf ediyor. Burada ateist varsa ona bir şey diyemem ama müslüman olan kardeşlerim önce ahiret sınavını geçmeye gayret etsin. Sonuçtan önce hayırlısı demek "Allah'ım ben elimden geleni yaptım sonucum senin bana yazmış olduğun kaderimdir. Kaderime razıyım" diyerek tevekkül etmektir. Daha sonra sonuca bakıp razı olmuyorsak biz en önemli sınavı zaten kaybetmişiz demektir.
NOT
Bu yazmış olduğum düşüncelerim mülakata girip kaybeden hocalarım içindir. Mülakatta araya referans sokanlarla o referansı kabul edenlerin imtihanı daha farklı bir boyut. Bu iş ne kadar doğru veya yanlış yorum yapamıyorum. Bu konuda yorum yapacak bir ilmim maalesef yok.