Daha öncede yazmıştım. Bankacılık meselesiyle ilgili tekrar birkaç şey söyleyeyim. İlk üç yıl bankanın en çok çalışan ve en az maaş alan personeli olacaksınız. Maaş ortalamanız dil tazminatı yoksa multinet hariç 3000 civarı olur, bu maaş kimi ay 2000 e düşer kimi ay 4200 olur önemli olan ortalama. İstanbulda çalışacakların maaşları daha farklı olur. Çalışma şartlarına gelince şubeden şubeye çok ciddi farklar olabilir. Yoğun ve sıkıntılı şubeye düşerseniz (özellikle merkez şubeler) Allah kolaylık versin, hayattan soğur stresten saçlarınızı beyazlatır akşam yediden önce dışarı çıkamazsınız. Rahat şubeye düşerseniz yaşadınız. Beş buçukta bütün iş biter saat altı olsunda çıkalım diye beklerken telefonla oynarsınız. Ben ikisinide bizzat yaşadığım için gerçekliğinden şüpheniz olmasın. Yükselmeye gelince ünvanda yükselme standart üç yılda bir olur. Ama esas savaşların yaşandığı yer görevde yükselmedir. Çünkü herkes gişeden çabucak kurtulmak ister ve yine çoğunlukla herkes pazarlamaya geçmek ister. Bunun için kurum içinde personel arasında bile torpiller döner. Kimisi bir yıl gişede oturur sonra kobi pazarlamaya geçerken kimi üç dört beş yıl gişeden kalkamaz. Yani bir yıl gişede oturuluyor işi hikayedir, ünvan atlayıp servis yetkilisi olupta gişede oturan insanlar vardır. Kısaca beklentilerinizi çok yüksek tutmayın ama bu kadar yaygın işsizlik varken devlet bankasıda iyi bir kapıdır. Sizi işten çıkarmakla tehdit etmez, askere gittiğinizde istifaya zorlamaz, siz sorun çıkarıp sivrilmedikçe olağandışı tayinler yapmaz. Özellerdeki kadar yoğun hedef baskısı yoktur. Operasyon için neredeyse hiç yoktur. Herkes için hayırlısı olsun.
gökalp tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2017 Halkbank Servis Görevlisi Mülakatları
-
RE: Sabaha Motive Edici Güzel Bir Söz, Dua ve Umut
Evlerinde masalarının başında hayallerinin peşinden koşan ve benim gibi gurbet elde mesai yaparken geleceğe dair güzel günleri hayal eden tüm arkadaşlara geçici görevle geldiğim akçakaleden günaydın. Suriyeye beş dakika mesafedeyiz.. Allah memleketimize zeval vermesin.
-
RE: HalkBank Uzman Yardımcılığı Kazananlar Mülakat
Servis kazanan arkadaşlar önümüzdeki yıllarda açılacak yeni bir uzman yada müfettişlik sınavında mülakatta referansınız varmış gibi öncelikli olacaksınız buda önemli. Son alımda teftiş kazananlarda uzman yardımcıları var belirtmek istedim.
-
@mehmetsakin44 evrak toplamanız için 1-2 gün veriliyor pazar günü otele giriş yapıp sözleşme imzalıyorsunuz pazartesi eğitim başlıyor cuma akşamı bitiyor sonraki pazartesi göreve başlıyorsunuz şubede
-
Zaman öyle bir zamanki arkadaşlar asgari ücret vermek için insanların canını çıkarıyorlar hayattan bezdiriyorlar. 2600-2800 civarı bir aylık ortalamadan bahsediyor şuanda çalışanlar bu parayı kimse kolayına vermez. Şükredip çalışalım elimiz ekmek tutsun başımız öne eğilmesin, işsizlik ve belirsizlik çok zor. Allah hepimize güzel kapılar açsın.
-
@toranj Bu konuda süre atamaların durumuna göre değişir, sgk sonucu bekleyenler gidecek, il göç gümrük vb bekleyenler gidecek, olursa yeni ilanlarda ve 2018 kpss sürecinde bir sürü kişi istifasını verecek. Şuanda burada kazandığına sevinen tebrik ettiğimiz birçok arkadaş buldukları ilk fırsatta bankadan arkalarına bile bakmadan kaçacaklar Ne yazıkki gerçekler böyle velhasıl bir yıla kadar şans devam eder.
-
RE: BDDK 100 Personel Alım Duyurusu
Çeviri bambaşka bir dünya yds ile falan ölçülmez, test sınavla klasik sınav arasındaki fark neyse yds ile çeviri arasındada o var. İngilizce öğretmeni olup çeviri yapmakta zorlananda vardır. Yds'de çoğu soruda okuduğun cümlenin üstün körü ne dediğini anlaman yeterlidir ama çeviride tamamını anlayıp düzenli ve anlamlı bir türkçe cümle haline getirmen gerekir. Heleki türkçeyi ingilizceye çevirmek apayrı bir olay. Kısaca yetenek işidir yds düşük olan yapabilirken yüksek olan yapamayabilir. Her iki dilde çok okuyan kişiler avantajlıdır. Okuma çok önemli.
-
Ali Fuat Taşkesenlioğlu bugün yaptığı açıklamada 2017'nin ilk çeyreği sonuna kadar 1000 kişinin iş başı yapacağını söyledi. Bu ifade çok ciddi ve demektirki mart sonuna kadar 500 kişi daha iş başı yapacak. Bu durumda yeni bir sınav+mülakat yapılması zaten mümkün olmaz. Son sınav değerlendirilecektir.
-
Değerli arkadaşlar, gerçekten çok zor bir mesleğe adım atıyorsunuz. Ama özel bankalara kıyasla çok daha rahat ve maddi yönden iyi şartlara sahip olacaksınız. Başlangıç maaşlarının düşük olmasına çok takılmayın. 8-10 yıl sonra bir gelir uzmanının veya vergi müfettişinin maaşını ikiye katlayan paralar kazanacaksınız. Ayrıca gişe olayına gelince bir çok yerde gelir uzman yardımcılarını bir süre veznede çalıştırdıklarını belirtmek isterim. Hepiniz için hayırlısı olsun, kolay gelsin.
-
Bakın bende size referans nasıl dönüyor söyleyeyim. Otelde kaldığımız akşam boş lobide otururken ik elemanları topluca geldiler oturdular. Ertesi gün bireysel mülakatı olan 12-13 kişinin öğleden sonra olan mülakatını sabaha çektiler ve bu kişileri arayarak bildirdiler. Elemanların biri "neden" diye sordu, işi ilerletende "bilmiyorum öyle istediler" dedi. Kim bu talimatı vermiştir hiç bilmiyorum. Bu da benim için bir anı oldu.
gökalp tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 2017/2 Personel Alacak
@antimülakat hocam kuralar ne zaman olur bilginiz varmı ben aradım siteyi takip edin diyorlar bilgi vermiyorlar
-
@antimülakat muhafaza memurluğu hocam, bulduğum bilgiler hep eski yıllara aitti o yüzden sordum sizde güncel bilgiler vardır
-
@antimülakat hocam hiç bahsi açılmadı ben sorayım maaşlar nasıl ortalama?
-
@antimülakat mülakat sürecinde güvenlik soruşturması yapılıyor deniyordu şimdi tekrar bir güvenlik soruşturması yapılacakmı malum 2-3 ay sürebiliyor
-
@antimülakat teşekkürler hocam ne zaman göreve başlarız tahminen
-
@antimülakat hocam merhaba göreve başlama süreci ne kadar sürer şu andan itibaren bilginiz varmı?
-
Aynı süreçlerden geçmiş bir arkadaşınız olarak iyi niyetinizi ve güzel hayallerinizi o kadar iyi anlıyorum ki... Bir yıldan fazladır bu mesleğin içindeyim. Ne desem, ne söylesem inanmayacaksınız çünkü bir yıl önce bende aynısını yapıyordum. Kazanan arkadaşlarım işsizlik psikolojisinden kurtulmanın tadını çıkarın. Ama kitaplarınızı atmayın, ders çalışmayı tamamen bırakmayın, taze bilgilerinizi unutmayın. Bu söylediğimi yine çoğu kişi kulak ardı edecek ama ben söylemiş olmak istedim.Hepiniz için hayırlısı olsun.
-
@umutlu-bekleyiş cuma gün sabah odalardan çıkıl yaptık akşam eğitim bitti
-
@onuralp1903 cuma günü belli olmuştu eğitimin son günü bende o sebepten merak ettim
-
Arkadaşlar sonuçlarda çalışacağınız şubeler belirtilmiş mi?