@paretowilfredo ben kamu yönetimç bölümü 2.sınıf öğrencisiyim. İleride idari yargı hakimi olmayı hedefliyorum. Amacım bu yöndedir. Bu sene yaz stajımı idari yargı hakimliği minvalindr yapıp mesleğin somut yönlerini gözlemlemek istiyorum. Ancak dilekçe yazarken adliyedeki hangi birime yazmalıyım ? Bu hafta teslim yapacağım. Yardımcı olabilir misiniz ?
revelry tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: İdari Yargı Hakimliği Mesleği hakkında bilmeniz gerekenler.
-
RE: İzmir'de Bulunan Üniversiteler
@Antimülakat demokrasi üniversitesi izmir üniversitesi yerine, bakırçay üniversitesi de gediz üniversitesi yerine kuruldu. Özelken devlet statüsüne alınmışlar hatta. Bunu da şimdi burada öğrenmiş oldum
-
RE: Kamu yönetimi staj alanları
@Antimülakat göç idaresi müdürlüğü staj başvurularını almaya başlamış ancak diğer birimler herhangi bir açıklamada bulunmamış, takipteyim ben de. Çok teşekkür ederim bilgiledirme için, oldukça faydalı oldu.
revelry tarafından gönderilen son iletiler
-
@Antimülakat göç idaresi müdürlüğü staj başvurularını almaya başlamış ancak diğer birimler herhangi bir açıklamada bulunmamış, takipteyim ben de. Çok teşekkür ederim bilgiledirme için, oldukça faydalı oldu.
-
@vanim iktisat, işletme veya maliye bölümleri okusaydım benim için gayet iyi seçeneklerdi ancak ekonomi alanlarında bir mesleğe yönelmeyi düşünmüyorum. Yine de teşekkür ederim
-
@Kaimi-Makam başvuru tarihleri 9 martta sondu okulumuzda. Geç kaldım yani onun için.
-
@argol teşekkür ediyorum. Araştırıyorum. Siz de bu birimde staj yaptınız mı ?
-
Kamu yönetimi staj alanları
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Ben kamu yönetimi 2.sınıf öğrencisiyim ve bu yaz kendimi geliştirebileceğim, bölümümü ilgilendiren bir alanda staj yapmak istiyorum. Önceliğim idari yargı hakimliği alanıydı ancak 2 günlük koşuşturmalarım sonucu elim boş döndüm. Çünkü kabul etmiyorlar (adliye ve bölge mahkemeler). Ben de içişleri, konsolosluk, elçilik gibi alanlara yönelmeye başladım. Dışişlerinde ve başbakanlık bünyesinde staj yapabilmem için 3 ya da 4.sınıf olmam gerektiğinden buraları atlamak mecburiyetinde kaldım. Sorum şu ki yöneldiğim bölümlerde daha önce staj yapanlar oldu mu ? Olduysa eğer önerilerinizi, anılarınızı ve yol göstericiliğinizi okumak öğrenmek isterim. Herkese şimdiden teşekkür ediyorum. İyi akşamlar.
-
@aliveli evet bu mantıklı olabilir. Yarın bir de medeni hukuk hocama sormayı planlıyorum ama kendisi öyle bir kadın ki düşman başına bakalım artık neler olacak. Çok teşekkür ediyorum yanıtınız için
-
RE: İzmir'de Bulunan Üniversiteler
@Antimülakat demokrasi üniversitesi izmir üniversitesi yerine, bakırçay üniversitesi de gediz üniversitesi yerine kuruldu. Özelken devlet statüsüne alınmışlar hatta. Bunu da şimdi burada öğrenmiş oldum
-
@aliveli yani adliye içerisinde bulunan asliye, ceza, infaz gibi mahkeme birimlerinden ziyade direkt başsavcılık birimi mi yazayım ? Hitap kısmında cumhuriyet başsavcılığına diye belirttim, orada bir sıkıntı yok da gelişme bölümünde hangi birim olduğunu belirtmekte sıkıntı çektim
-
@aliveli başsavcılık. Kosyondan kastınız nedir onu da idrak edemedim af buyrun
-
@paretowilfredo ben kamu yönetimç bölümü 2.sınıf öğrencisiyim. İleride idari yargı hakimi olmayı hedefliyorum. Amacım bu yöndedir. Bu sene yaz stajımı idari yargı hakimliği minvalindr yapıp mesleğin somut yönlerini gözlemlemek istiyorum. Ancak dilekçe yazarken adliyedeki hangi birime yazmalıyım ? Bu hafta teslim yapacağım. Yardımcı olabilir misiniz ?