Kamu yönetimi staj alanları
-
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Ben kamu yönetimi 2.sınıf öğrencisiyim ve bu yaz kendimi geliştirebileceğim, bölümümü ilgilendiren bir alanda staj yapmak istiyorum. Önceliğim idari yargı hakimliği alanıydı ancak 2 günlük koşuşturmalarım sonucu elim boş döndüm. Çünkü kabul etmiyorlar (adliye ve bölge mahkemeler). Ben de içişleri, konsolosluk, elçilik gibi alanlara yönelmeye başladım. Dışişlerinde ve başbakanlık bünyesinde staj yapabilmem için 3 ya da 4.sınıf olmam gerektiğinden buraları atlamak mecburiyetinde kaldım. Sorum şu ki yöneldiğim bölümlerde daha önce staj yapanlar oldu mu ? Olduysa eğer önerilerinizi, anılarınızı ve yol göstericiliğinizi okumak öğrenmek isterim. Herkese şimdiden teşekkür ediyorum. İyi akşamlar.
-
TBMM yasama bilgilendirme stajinın tarihlerini takip etmeni öneririm, ayrica çeşitli düşünce kuruluşlarının seminer,staj programilariyla da ilgilenebilirsin
-
@revelry Erasmus Staj hareketliliği kapsamında Avrupa'nın bir ülkesinde staj yapabilirsin.
-
@argol teşekkür ediyorum. Araştırıyorum. Siz de bu birimde staj yaptınız mı ?
-
Staj bölümünüz için zorunluysa veya okulunuz siz staj yaparken sigortanızı ödeyecekse staj bulmanız daha kolay olur.
Devlette staj arıyorsanız Ekonomi Bakanlığı, Spk, Merkez Bankası, TBMM için başvuru yapabilirsiniz ama 2. sınıf olmanız sebebiyle kabul edilmeyebilirsiniz.
Bunun dışında bankaların öğrencilere yönelik mini eğitim programı diyebileceğimiz etkinlikleri oluyor. Özel sektörde staj yapmanız (muhasebe, ik gibi bölümlerde) sizin için daha avantajlı olabilir.
Üniversitelerin kariyer günleri benzeri etkinlikleri size bu konuda daha çok yardımcı olacaktır. -
@Kaimi-Makam başvuru tarihleri 9 martta sondu okulumuzda. Geç kaldım yani onun için.
-
@vanim iktisat, işletme veya maliye bölümleri okusaydım benim için gayet iyi seçeneklerdi ancak ekonomi alanlarında bir mesleğe yönelmeyi düşünmüyorum. Yine de teşekkür ederim
-
@revelry kamu yönetimi bölümüyle en yakından ilgili yerler: İç işleri bakanlığı, Kamu düzeni ve güvenliği müsteşarlığı, kamu denetçiliği kurumu ve kamu ihale kurumu. Bunlar staj için öğrenci kabul ediyorlarsa bunlarda yapmanı tavsiye ederim. Bu sayede kendine bir network oluşturma fırsatı yaratabilirsin, bu durum mülakatlarda direk ciddiye alınacaktır. Kaymakamlık düşünüyorsan da il özel idaresi gibi vali ve/veya yardımcıları ile zor da olsa belli bir süre iletişime geçebilecek bir fırsat yaratabilirsin. Onun dışında yapacağın yerler: Rekabet Kurumu, EPDK, Hazine, Kalkınma Bakanlığı olmalı diye düşünüyorum.
-
@revelry Siyaset bililmi kamu mezunu olarak TBMM ve hazine de staj yaptim ayrica Dışisleri Bakanliginda bir egitim programina katıldim. Hepsi birbirlerinden farkli alanlarda oldukça verimli olduğunu düşünüyorum.
-
@Antimülakat göç idaresi müdürlüğü staj başvurularını almaya başlamış ancak diğer birimler herhangi bir açıklamada bulunmamış, takipteyim ben de. Çok teşekkür ederim bilgiledirme için, oldukça faydalı oldu.