TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. boşluk
    B
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 85
    • En İyi 21
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

boşluk

@boşluk

31
    İtibar
    1232
    Profil Görüntülemeleri
    85
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

boşluk Takip etme Takip Et

boşluk tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 2017 Aralık HALKBANK Müfettiş Yardımcısı, İç Kontrolör Yardımcısı, Uzman Yardımcısı ve Servis Görevlisi Alım İlanı
      1. ve 2. gruptan girecek tüm adaylar için;
        bir genel yetenek- genel kültür sorusu =0.625
        bir yabancı dil sorusu yine= 0.625
        bir alan bilgisi sorusu yaklaşık= 0.714 puan
        herhangi bir sorunun ağırlıklı ortalama değeri ise yine yaklaşık 0.666 oluyor.

3.gruptan servis görevlisi sınavına girecek arkadaşlar için;
      bir genel yetenek - genel kültür sorusu= 1
      bir yabancı dil sorusu = 0.25
      bir alan bilgisi sorusu= 0.714 puan değerinde oluyor.

Uyku tutmayınca dört işlem yapayım belki uykum gelir dedim 🙂 Belki her bir teste atfedeceğiniz önceliği belirlemede işinize yarar. Şöyle duruversin bir köşede. İyi geceler.

DİĞER içinde yayımlandı
      B
      boşluk
    • RE: Hazine Müsteşarlığı Hazine Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)

İleride bu sınava girecek arkadaşlara kolaylık olsun not düşelim soruları.

Maliye alan soruları(ilk 6 soru maliye son iki soru genel iktisat) ;

1)Dışlama etkisi nedir? Açıklamalarınızı şekil yardımıyla gösteriniz.
      2)Vergilerin ekonomi üzerindeki etkilerini açıklayınız.
      3)Ricardocu denklik teoremini açıklayınız.
      4)Vergilerin otomatik stabilizatörlük kavramını açıklayınız.
      5) Özel sektör, kamu sektörü ve dış ticareti kullanarak genel makro ekonomik dengeyi açıklayınız.
      6) Devri bütçe teorisi ile Telafi edici bütçe teorisini açıklayınız. Varsa aralarındaki farkları yazınız.
      7) Kamusal mal nedir. Özel sektör tarafından üretilebilir mi? Yarı kamusal mal nedir? [aklınıza ilk anda bunun tipik bir maliye sorusu olduğu aklınıza gelebilir ancak genel iktisat alanında soruldu bu soru]
      8)Arz denklemi Qs= 2P ve talep denklemi Qd= 600-4P olmak üzere
      a) denge fiyat ve miktar bileşimlerini bulunuz. Üretici ve tüketici artığını hesaplayınız.
      b)Satılan birim başına 15 TL vergi konulduğunu ve verginin satıcıdan tahsil edildiğini varsayın. Oluşacak yeni denge noktasındaki fiyat ve miktar nedir? Üretici ve tüketici artığını hesaplayınız. Devletin elde edeceği toplam vergi hasılatını hesaplayınız.
      c) Vergi satıcı yerine alıcıdan tahsil edilirse bulgularınız değişir miydi?

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      boşluk
    • RE: 2017 Aralık HALKBANK Müfettiş Yardımcısı, İç Kontrolör Yardımcısı, Uzman Yardımcısı ve Servis Görevlisi Alım İlanı

Anadolu medeniyetleri ile ilgili bir soru vardı; hangisinin başkenti yanlış verilmiştir diye soruyordu. Şıkların ikisinde Hititler vardı ve karşılarında birer şehir yer alıyordu. Bildiğim kadarıyla Hititlerin başkenti Hattuşa ve eğer yanlış hatırlamıyorsam Hitit ile eşleştirilen şehirlerin hiçbiri Hattuşa değildi. Dolayısıyla Hititlerin verildiği her iki şık da yanlış olmuyor mu? Ben mi yanlış hatırlıyorum?
      Ayrıca sınav hem düzenlenişi hem de soruların niteliği bakımından geçen seneki sınava rahmet okutacak cinsten. Matematik ve belki birkaç hukuk sorusu hariç sorular hem ölçücü değildi hem de çok özensiz hazırlanmıştı. Ödevini son akşam hatırlayıp yetiştirmeye çalışan ve sırf ödev yapılmış olsun diye gelişi güzel bir sürü şeyi eğreti bir şekilde ödevine ekleyen öğrenci gibi davranmış İstanbul Üniversitesi. Çok niteliksiz bir sınavdı. Sınavım kötü geçmemesine rağmen bu fikirdeyim. Herkes için hayırlısı olsun.

DİĞER içinde yayımlandı
      B
      boşluk
    • RE: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Uzman Yardımcısı Alım İlanı(2017)

@ersagun hocam araştırmacı sınavı için sınava çağırılacak aday sayısında bir sınır yoktu. Kpss P1 , Ales vesaire gibi sınavlardan en az 85 alan ile yabancı dilden en az 85 alan herkes girebiliyordu. Bölüm bazlı grup ayrımı da yoktu. Ama tabi sinava çağırılan kişi sayısı bir fikir verebilir. Tek fark orada istenen yds puanı 80 olsaydı çok daha sağlıklı bir tahmin olabirdi. En azından taban puanlar 85 in altına geriler mi ne kadar geriler onu az buçuk kestirirdik ama bu haliyle yine sağlıklı bir tahmin olmayacaktır. Bir de geçmiş ales ve diger kabul edilen sinavlarda 80 uzeri puan alanları birikimli olarak hesap etmemek gerekir çünkü bu sınavlara girip duranlar aşağı yukarı aynı kişiler. Çok az kişi var ilk defa giren. Bence burada en belirleyici değişken dil puanı olacak.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      boşluk
    • RE: Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavı(2017)

Siz böyle konuşunca sınav açıklandı sandım:) hemen VDK'nın sayfasına koşturdum:) akşam akşam heyecan yaşattınız bana:) olsun renk geldi biraz eyvallah.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      boşluk

@efrasiyab hocam; bir alanda sınava girenlerin puanlarının aritmetik ortalaması alınıyor. Ardından curve puanı hesaplaması için gerekli olan standart sapmanın formülü gereği her bir adayın sınav puanı ile aritmetik ortalama arasındaki fark tek tek bulunuyor. Tek tek bulunan bu farkların yine teker teker karesi alınarak toplanıyor. Bulunan toplam, puanı hesaplamaya dahil edilen kişi sayısının bir eksiğine bölünüyor ve çıkan sonucun kare kökü bulunarak standart sapma değerine ulaşılıyor. Ardından bu standart sapma değeri her bir adayın normal puanın üzerine eklenerek her aday için curve puanı hesaplanıyor. Örneğin bu sınav sonucuna göre anladığım kadarıyla maliyede standart sapma değeri 16.5 olmuş(tam olarak emin değilim). Dolayısıyla normal puanlamada kağıdı okunup 60 almış birinin curve puanı 76.5 oluyor. Ayrıca birinci olan kişinin illa 100 almış olması gerekmez. Normal puanlamada en yüksek puanlı kişi mesela 75 almış ise standart sapma değeri ile toplanınca 75+16.5= 91.5 curve puanı almış olabilir. Bu şekilde alınan curve puanları sıralanıp mülakata çağrılacak aday sayısı kadar kişi bu sıralamaya göre mülakata çağrılıyor. Curve puanı 70'in altında kalanlar çağrılmayıp yeteri kadar sayıda aday bulunmadığı takdirde ilanda belirtilen, mülakata çağırılacak kişi sayısından daha az kişi çağırılıyor olabilir(bu bir tahmin emin değiim tam olarak).

*Curve puanı hesaplamasında başka istatistiksel yöntemler kullanılıyor olabilir. Benim yazdığım sadece bir tahmin.
      **Yazdıklarımın içeriğinde hatalar olabilir.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      boşluk
    • RE: BOTAŞ İşçi Alımı 2017

Ayrıca bir iş bu kadar yokuşa sürülmez. Başvuru esnasında bu belgeler istenebilirdi ve süreç bu kadar uzamazdı.. Üstelik çoğu kurum bu belgeleri uzun zamandan beri başvuru esnasında elektronik yollardan kabul ediyor. Çok zor olmasa gerek İşkur veya ilgili kurumun böyle bir sistemi kurması. Koskoca BOTAŞ'sın nedir bu ilkellik? Neyse posta yolu ile başvuruyu kabul ediyor olsunlar da buna da şükür.

KPSS B içinde yayımlandı
      B
      boşluk

Geçen yıl uzman yardımcısı olarak Halbankasında işe başlayan arkadaşlar işinizden memnun musunuz? Özellikle genel müdürlükte ne gibi işler yapıyorsunuz mesainin çok uzadığı günler oluyor mu kaçta çıkıyorsunuz mesela işten? Hem mesleki hem maddi anlamda tatmininizi karşıladı mı bu iş? Tecrüberinizi çok yönlü anlatırsanız minnettar olurum.

DİĞER içinde yayımlandı
      B
      boşluk
    • RE: Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavı(2017)

@hü.sbky aynen öyle. Umarım güzel haberler alır herkes ve ileriki safhaların heyecan sancısını çekeriz 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      boşluk
    • RE: BOTAŞ İşçi Alımı 2017

Arkadaşlar evrakları posta veya başka bir aracı ile gönderme meselesini arayıp soran oldu mu bir bilginiz var mı?

KPSS B içinde yayımlandı
      B
      boşluk

boşluk tarafından gönderilen son iletiler

• RE: 28 Nisan Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınavı

Herkese hayırlı olsun. Müfettişlik mülakatından elenip uzmanlığa çağrılan oluyor mu?

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      boşluk
    • RE: KPSS A Grubu Nedir? Konuları Nelerdir? Nasıl Hazırlanılır?

Arkadaşlar merhaba. Kpss'ye yönelik Ahmet Nohutçu'nun Konsensus KPSS ve Kurum Sınavları kitabını almayı düşünüyorum. Çıkmış soruların çözümü şeklinde toplam 2 bin küsür soru içeriyor. Sizce faydası olur mu, bildiğiniz bir kaynak mı bu kitap? KPSS'ye az kaldı ve hukuk konularını hızlıca çalışmam lazım. Bu doğrultuda önerebileceğiniz başka bir kaynak var mı?

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      boşluk
    • RE: 2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)

Arkadaşlar özel hukuk için kaynak önerisi olan var mi? Tek kitap halinde olan bir kaynak olursa sevinirim.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      boşluk

Arkadaşlar, pareto üstadın başlangıçta paylaştığı meslek tanıtım yazısında yer alan kaynaklara daha önce çalışan veya elinde bulunduran var mı? O kaynakların güncelliğini koruyup korkmadığını merak ettiğim için sordum. Geçen yıl kurum sınavları için Medeni, Ticaret, Borçlar, İcra-iflas için geçen sene Ahmet Umut Başar'ın 4T Özel Hukuk kitabından çalışmıştım kurum sınavları için. Çünkü ozel hukukun tüm dalları aynı kitaptaydı vr kısa sürede bitirilrbilen bir kaynaktı. Tekrar ayni kaynaktan çalışmayı düşünüyorum. Ama güncel olup olmadığından emin değilim. O yüzden her şeyiyle güncel ve tek kitap halinde olan bir başka kaynak öneriniz varsa sevinirim. Çünkü her bir özel hukuk dalını ayrı bir kitaptan çalışmaya ve en ince ayrıntısına kadar inmeye ne zamanım var ne de mecalim.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      boşluk

@legolas teşekkür ederim.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      boşluk

Arkadaşlar murakıplık ve bankacılık uzman yardımcılığı konu başlıkları aynı. Peki sorular da aynı mı?

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      boşluk
    • RE: TCMB 100 Uzman yardımcısı alımı 2018

Neden sadece 2018 kpss puanı. O vait neden kpss nin 2yıl geçerliliği olduğu söyleniyor. Bu konuyu cimere yazmak fayda getirecek mi acaba? Ayrıca ALES ve eşdeğeri olarak kabul edilen diğer sınavlar 2 yıl iken neden kpss 1 yıl. Ben de yazacağım cimere. Bence yüklenelim.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      boşluk
    • RE: 2018 Gelir Uzman Yardımcılığı ilanı

Arkadaşlar merhaba. İmecenin pdf'sini buldum ancak içinde 2017 yılı mayıs ayının sınavı yok. 2017 yılı sınavını nereden bulabilirim elinde bulunduran var mı?

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      boşluk

@genclerbirlikli anladım hocam teşekkür ederim.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      boşluk

@genclerbirlikli hocam sizin 5 iş günü içinde mi açıklandı ? Hazine Uzman Yardımcılığını da 5 günde açıklarlar mı sizce?

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      boşluk