İnsanların tepki göstermesini anlayabiliyorum kurumun tutarsız bir sınav ilanı politikası var ve bu ortada. Ancak p1 puanından hatta ve hatta bunun yanı sıra alesi de kabul ederek ilan veren bir merkez bankası gerçeği var. Merkez bankası gibi bir kurumun alan bazlı ilan vermemesi tepki görmezken kgk nın bu denli tepki görmesi neden?
Ayrıca birçok kişi sınava girenler yetersizdi alan bilmiyorlar gibi talihsiz yorumlarda bulunmuş. Sadece kendi okulumdan tanıdığım 20 kişi gördüm sınava giren ve neredeyse hepsinin alan puanları da gayet iyi seviyede. Bir insanın hem gy gk hem alan puanlarinda başarılı olma ihtimalinin olmadığını düşünerek bu doğrultuda yorum yapmak , sınava giren emek veren kişilere hakarettir.
Böyle önemli ve gözde bir kuruma girecek olan adayın da bir zahmet matematik , Türkçe , tarih , coğrafya bilgisi iyi olsun.
Soruların kolaylığına gelecek olursak , evet sorular çok zor değildi özellikle maliye kısmı rahattı. Ancak genel olarak sorularda göreceğiniz kıstas salt bilginin yanısıra bildiğini yorumlama ve aktarma yeteneğini de ortaya konmasının beklenmesiydi .Çünkü totalde 11 saat sınava girdik. Yani sadece bilmek yetmiyordu , aynı zamanda bunu iyi anlatabilmek de gerekiyordu. Bunu nereden anlıyoruz? Bu senenin sorularına çamur atan arkadaşlar geçmiş yıl sorularına da bakabilirler. Çok daha kolay sorular olmasına rağmen kazanan kişi sayısı 80 olması gerekirken 28 'de kalmış. Demek ki neymiş alandan çağırınca da bir şey değişmiyormuş. Hatta bu türlüsü daha iyi olabilir çünkü Türkçe ve matematik yapabilen birisi analitik düşünme yetisine sahip ve okuduğunu anlayabilen kişidir.
Yazdıklarımda kibir aranmasın , amacım polemik yaratmak değil , anlıyorum alan puanı elde etmenize rağmen kurumun tutarsız ilanları moralleri bozdu ancak hem gy gk hem de alan yapan insanların emeklerine de saygı duyulmalı biraz.
Herkes çok çalışıyor ,herkes çok yıpranıyor. Zor bir süreç , inşallah herkes hakettiği yerlere gelir , inşallah kimsenin emeği karşılıksız kalmaz.İyi günler.

evinsiz tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Uzman Yardımcılığı Sınavı | 22-23 Temmuz 2017 | 15 Kişi
-
RE: 2017 Kaymakamlık Sınavı
Arkadaşlar geçen sene sınava girmiş ve kazanamamış birisi olarak tavsiyeler yazıyorum toplanın.
Öncelikle Ahmet Nohutçu'nun KAS kitabını aldım ki zaten piyasada Yüksel Bilgili ve Ahmet Nohutçu dışında kaynak yoktu . Sadece ve sadece KAS'a çalıştım. Anayasa ve idareden neredeyse bütün her şeyi ezberleyerek girdim sınava. Ancak bu süreç öncesi hakimlik ve Sayıştay sınavlarına odaklandığım için kaymakamlık sınavına sadece 2 hafta spesifik çalışma imkanı yakalayabildim. İnsan haklarinı bir şekilde yaparım diyerek ve iktisat bilgime güvenerek sınava girdim . Sonuç olarak anayasa ve idareden çoğu soruyu yapmama rağmen beni eleyen bölüm iktisat , Türkiye ekonomisi ve insan hakları oldu.
Diyeceğim o ki Ahmet Nohutçu'nun kitabında çok fazla takılmayın boğulursunuz. Kaynakları çok verimli olabilir ancak kaymakamlık sınavı için aşırı ayrıntı ve kafa karıştırıcı bir kitabı var konuyu öğrenmek için kesinlikle çok iyi ama ayrıntıda boğuyor insanı.
Birinci tavsiyem bu sınava girecekseniz sadece bu sınava yönelik çalışın sürece başka bir sınav çalışması katmayın çünkü bölününce hem bu sınavdan hem de diğer sınavlardan başarısız oluyorsunuz.
İkinci tavsiyem KAS kitabından konu anlatımına çalışın size çok sey katacaktır ancak sınavdan iki hafta önce deneme sınavları çözmeye başlayın asıl verimli olan orası oluyor konu çalışmasını halletmiş olanlar için.
Üçüncü tavsiyem açık uçlu sınava gireceksiniz ve ona göre çalışın . Yani bir sorunun cevabı en çok 3-4 kelime oluyor . Açıklamalı maddelemeli değil , direkt bilgi istiyor cevapta. (Örneğin : Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası gibi)
Sınavda belirleyen bölüm TR Ekonomisi , İnsan Hakları ve İktisat oluyor çünkü anayasa idareyi herkes yapıyor.
Umarım emek verenler ve hak edenler başarılı olur . İyi çalışmalar herkese. -
RE: KPSS A GRUBU KAÇ NET, KAÇ PUAN BEKLİYORSUNUZ?
@mülkiyeli-1 Üstad, size sonuna kadar katılıyorum, çok derin ve doğru bir analiz yapmışsınız. Sınavınız için de şimdiden hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum, Allah gönlünüze göre versin.
evinsiz tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Mülakat Süreci
@Pistov35 ödeyeceğiniz tek tazminat ihbar tazminatı olur, onu da ihbar süresine uymanız durumunda ödemezsiniz.
-
RE: KPSS A GRUBU KAÇ NET, KAÇ PUAN BEKLİYORSUNUZ?
@mülkiyeli-1 Üstad, size sonuna kadar katılıyorum, çok derin ve doğru bir analiz yapmışsınız. Sınavınız için de şimdiden hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum, Allah gönlünüze göre versin.
-
RE: Ulaştırma Bakanlığı Havacılık Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2017
@kulesbf hocam hayırlı uğurlu olsun. Bir duyuru yapılmadı ama bugün yarın telefonla ararlar herhalde.
-
RE: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Personel Alımı 2017-2
@onepiece teşekkür ederim, umarım hakettiğimiz yerlerde oluruz.
-
@kulesbf iki üç hafta içinde açıklanır diye düşünüyorum hocam ama ben de sizin durumunuzdayım, net bir şey söyleyemem. Umarım mülakata kalırsınız. Mülakatta aslında biraz da bu yaşınıza kadar oluşan birikiminizin dışa vurumu oluyor, sakin olun, kendinize güvenin yeterlidir. Bir Mülkiyelinin rahat olduğu takdirde rahatça atlatacağını düşünüyorum.
-
@alicnplt94 en son sınavda 4 gün kala açıklamışlardı diye hatırlıyorum.
-
RE: T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARET UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI
İşletme için çıkmış sorular elinde olan var mı ya da nereden ulaşabilirim soru kaynağına ?