Arkadaşlar ben kitaplarda da internette de ortalama vergi yükü diye bir kavram göremedim. İnternette aratınca bile “Ortalama vergi oranı “ olarak değiştiriyor. Ama o bambaşka bir şey zaten. Sübjektif burada “bireysel” olarak düşünülmüştür diye onu işaretledim. Aksi halde doğru cevap kesinlikle Ortalama vergi yükü olamaz. Bir kişinin “kendi” ödediği vergi ile yine “kendisinin” kazandığı gelir , Nasıl olur da ülke ortalamasını yansıtır? Ortalama demek bütün ülkedeki vergi yükünün, yani toplam vergi yükünün nüfusa bölünmesidir. Ki böylece Kişi başına , yani ortalama vergi yükü’ne ulaşılabilir. Şıklarda kişisel veya bireysel vergi yükü, ya da objektif vergi yükü olması gerekirdi.
smithchi tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
Forumda sorunun hatasız olduğunu kanıtlamak için Ortalama Vergi ORANI'nın tanımı veriliyor , Ortalama Vergi Yükü'nün doğru cevap olduğu söyleniyor. Bir de uyarılmasına rağmen hala daha durumu anlayamıyor ve ''evet işte doğrusu bu '' diyor, Gerçekten komik
-
Dışsallık sorusunu “etkilememesi” diye okuyup harcama yansızlığı yapmışım , daha duymadım bunu yanlış yapanı
-
Montröyü imzalamayan ülke sorusunda Norveç’i nasıl buldum? Şıkları sayarak sınavın son sayfasına gelmişim, soruyu çözemiyorum , şıkları say dedim içimden , bi baktım ki C şıkkı 12 tane çıktı D az olsa onu yapıcam tabi bu hesap diğer sorularda yanlış da yaptırttı
smithchi tarafından gönderilen son iletiler
-
Montröyü imzalamayan ülke sorusunda Norveç’i nasıl buldum? Şıkları sayarak sınavın son sayfasına gelmişim, soruyu çözemiyorum , şıkları say dedim içimden , bi baktım ki C şıkkı 12 tane çıktı D az olsa onu yapıcam tabi bu hesap diğer sorularda yanlış da yaptırttı
-
Dışsallık sorusunu “etkilememesi” diye okuyup harcama yansızlığı yapmışım , daha duymadım bunu yanlış yapanı
-
@SonMaliyeci “Gelirimin içinden vermiş olduğum vergi “ ye harcamamdan dolayı vermiş olduğum KDV, servetimden dolayı vermiş olduğum MTV girmiyor sanırım. Öyleyse sadece Gelir vergisi için geçerli oluyor bu dediğiniz. Genel bir kural olmuyor.
-
elden mi vermek gerekiyor dilekçeyi ?
-
@Baelish ben herhangi bir yerde Ortalama Vergi Yükü'ne rastlamadım. literatürde vardır veya yoktur ben rastlamadım diye olmayacak değil. Ancak tanım açık ve net olarak Objektif Vergi Yükü'nü vermektedir. Ortalama Vergi Yükü'nü Objektif ile eş anlamlı tutamıyorum ben nedense . Çünkü soruda son derece bireysel kişisel bir tanım verilmiş ve ortalamayı mantıken düşünemiyorum. Ortalama deyince Toplam Vergi Yükü / Nüfus derim ben. Ortalama , yani ''Kişi Başına düşen'' ortalama vergi yükü. benim ödediğim 5 , seninki 10'dur. ortalama yükümüz 7,5 olur.
-
@Estevez kıyaslamada ortalama vergi ORANININ tanımını vermişsiniz , o tanıma dayanarak cevabın Ortalama Vergi Oranı olduğunu söylüyorsunuz. Ancak şıklarda Oran yok Yük var. Deseniz ki , Ben Ortalama Vergi Oranı olarak algıladım ve o şekilde işaretledim. Tamamdır o zaman. durumu yanlış yansıttığınız için dikkat çekmek istedim konuya , siz de öyle anlamış olabilirsiniz.
-
@Estevez kimseyi itham etmedim , yazdığınızın farkında olmanızı öneririm
-
yahu ne kadar kolay da olsa 800 kişi listeye girecek. geçen sınavın nerdeyse 4 katı. kolaydı tamam ama son barajın 10 puan üstüne çıkacak hali yok en fazla 4 5 puan artırır. 74-75 ile kapatır heralde
-
Arkadaşlar ben kitaplarda da internette de ortalama vergi yükü diye bir kavram göremedim. İnternette aratınca bile “Ortalama vergi oranı “ olarak değiştiriyor. Ama o bambaşka bir şey zaten. Sübjektif burada “bireysel” olarak düşünülmüştür diye onu işaretledim. Aksi halde doğru cevap kesinlikle Ortalama vergi yükü olamaz. Bir kişinin “kendi” ödediği vergi ile yine “kendisinin” kazandığı gelir , Nasıl olur da ülke ortalamasını yansıtır? Ortalama demek bütün ülkedeki vergi yükünün, yani toplam vergi yükünün nüfusa bölünmesidir. Ki böylece Kişi başına , yani ortalama vergi yükü’ne ulaşılabilir. Şıklarda kişisel veya bireysel vergi yükü, ya da objektif vergi yükü olması gerekirdi.
-
Forumda sorunun hatasız olduğunu kanıtlamak için Ortalama Vergi ORANI'nın tanımı veriliyor , Ortalama Vergi Yükü'nün doğru cevap olduğu söyleniyor. Bir de uyarılmasına rağmen hala daha durumu anlayamıyor ve ''evet işte doğrusu bu '' diyor, Gerçekten komik