TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. mermaiden
    M
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 44
    • En İyi 15
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

mermaiden

@mermaiden

26
    İtibar
    704
    Profil Görüntülemeleri
    44
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

mermaiden Takip etme Takip Et

mermaiden tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Kaynak, Çalışma Yöntemi, Bilgi Paylaşımı

@varoufakis kişinin kendini kandırması sorun oluşturmaz ama sayıştay kaynak paylaşımında yüksel hocanın çok sınırlı kitabını yeterli bulmak forumdakileri kandırmak olur.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mermaiden
    • RE: Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Kaynak, Çalışma Yöntemi, Bilgi Paylaşımı

@varoufakis erdal ünsal mantık kavratıyor mikro ikt. Kitabını çalışmak da zor değil yüksel hocanın tarzı ezberci tablo koy yanına yorumla şeklinde nedenler üzerinde çok durmuyor .

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mermaiden
    • RE: 1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı

Senyoraj geliri: Paranın üretim maliyeti ile üzerinde yazılı değer arasındaki fark kadar devletin gelir elde etmesi.
      Soruda ifade ettiği ise para basmanın sonucunda enflasyonun artmasına müteakip kişilerin ellerinde tuttuğu paranın değerinin azalması diye anladım.
      Nitekim devlet içerisinde altın parçacıklar olan taklit edilmesi imkansıza yakın teknoloji kullanarak (vb kağıdın değerini artırıcı) para basmaya kalksa senyoraj geliri elde etmeyebilir. Ancak borçlanma yerine para basılması ister altın ister gümüş gibi maden (ki bunlarda senyoraj= 0)dahil olmak üzere her durumda enflasyon yaratır. Dolayısıyla kişilerin ellerinde tuttuğu paranın değeri düşer bir nevi paranın üzerine konulmuş vergi etkisini doğurur. Sorunun cevabının enflasyon vergisi olması gerektiğini düşünüyorum.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mermaiden
    • RE: Göç İdaresi 335 sözleşmeli personel alımı

Bazı başlıklarda yazılır ya a grubu yetişmez ben b den hazırlanacagın diye sanıyorum gercekler bu ilanda 4 yıl oku ustune kpss hazırlan 85 üstü puan al 4 te 1 ihtimalle hakedeceğin maaş asgeri ücret ....

KPSS B içinde yayımlandı
      M
      mermaiden

@onuktekin Murat hoca güzel açıklamış ancak kamu açıklarının dış borçlanma ile finanse edilmesi sonucunda halkın elinde tuttuğu paranın üzerine konulmuş bir vergi etkisi olmayacak mı? bu durumda cevap yine Senyoraj mı olacak ? Eflasyon vergisi bir kavram mı? yoksa kamu açıklarının finanse edilmesinin kaynağına göre enflasyon (fiyatlar genel düzeyini yükseltip) yaratıp kişilerin cebindeki paranın değerinin azaltan bir olgu mu? Eğer kavram ise soruda verilen tanımın tamamen karşılığıdır. Eğer kamu açıklarının finansmanından kaynaklı enflasyon ortaya çıkmasını tanımlıyorsa yalnızca senyorajın sonucu olmaz dış borçlanmanın da sonucu olur dolayısıyla yine senyoraj sorunun cevabı olamayacak. Diğer taraftan senyorajın kendisi zaten Para basılmasının bir sonucudur. Para basılmasının bir diğer sonucu da enflasyon vergisidir. Bu iki kavram birbirinin nedeni değil ortak bir nedenin sonuçlarıdır.
      Nitekim ABD son 4 yılda devasa para basarak senyoraj geliri elde etmiştir. Ancak son 4
      yıl enflasyon oranı %1-3 arasında dolayısıyla halkın elinde tuttuğu paranın üzerine konan bir vergi etkisi söz konusu değil.
      Amacım tartışma yaratmak değil ancak benim düşüncem bu şekilde soru sadece özensiz değil doğru şıkkı da barındırmıyor. iyi akşamlar.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mermaiden
    • RE: 2017_2

@burcuburcu valla cok bilgi verici olmuş bu sene kesin herhalde :d

KPSS B içinde yayımlandı
      M
      mermaiden
    • RE: Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017

@ErtuğrulBEY Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017 içinde söyledi:

Etkin ücret teorisi neydi?bi arkadaş sordu.

Henry ford ilk uygulayan

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mermaiden
    • RE: Jandarma Kom. ve Sahil Güvenlik Akademisi sivil memur alımı

Uzman 7 ankara 1 kişi taban puan 84,02

KPSS B içinde yayımlandı
      M
      mermaiden
    • RE: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)

@kaizen hocam yüksek rakamdan alırsın düşük rakamdan satarsın bütün döviz değişim bürolarının kazancı bu farktan kaynaklanır. Eğer düşükten fiyattan kişiye/firmaya döviz satsa yüksekten alsa zarar etmek üzerine iş yapar ki bu da rasyonel değil. Bu yüzden sorunun cevabı 2700.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mermaiden
    • RE: BDDK idari personel alım ilanı

@burcuburcu teşekkürler istanbul için sıkıntılı maaş

KPSS B içinde yayımlandı
      M
      mermaiden

mermaiden tarafından gönderilen son iletiler

• RE: SAĞLIK MÜFETTİŞ YARD VS KAMU DENETÇİLİĞİ UZMAN YARD

@jamesdusenberry Tartışmasız KDK derim sosyal bilimler mezunu biri için tüm kamusal mevzuat'a hakim olunabilecek T.B.M.M. adına işlem yapan anayasal bir kurum. Tavsiye kararı yerine yaptırım kararı alsa zaten Yargı gibi görev yapacak. Nitekim kamu kurumlarının Ombudsman kararlarına uymaları %70'in üzerinde, uzun vadede bu rakam daha da artar azalmaz. Kurumda Uzmanlar tek kariyer meslek olması da önemlerini artıyor. Sağlık Müfettişliği doktorların etkin olduğu bir bakanlıkta görev yapmayı gerektiriyor. Turne süreleri de uzun diye duydum ama bundan emin değilim. Müfettişlik olsun idealim var diyorsanız tercih edilir. Haricinde özel bir ilginiz yoksa sağlık alanına KDK daha iyi bir seçim olacaktır.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mermaiden

@onuktekin Murat hoca güzel açıklamış ancak kamu açıklarının dış borçlanma ile finanse edilmesi sonucunda halkın elinde tuttuğu paranın üzerine konulmuş bir vergi etkisi olmayacak mı? bu durumda cevap yine Senyoraj mı olacak ? Eflasyon vergisi bir kavram mı? yoksa kamu açıklarının finanse edilmesinin kaynağına göre enflasyon (fiyatlar genel düzeyini yükseltip) yaratıp kişilerin cebindeki paranın değerinin azaltan bir olgu mu? Eğer kavram ise soruda verilen tanımın tamamen karşılığıdır. Eğer kamu açıklarının finansmanından kaynaklı enflasyon ortaya çıkmasını tanımlıyorsa yalnızca senyorajın sonucu olmaz dış borçlanmanın da sonucu olur dolayısıyla yine senyoraj sorunun cevabı olamayacak. Diğer taraftan senyorajın kendisi zaten Para basılmasının bir sonucudur. Para basılmasının bir diğer sonucu da enflasyon vergisidir. Bu iki kavram birbirinin nedeni değil ortak bir nedenin sonuçlarıdır.
      Nitekim ABD son 4 yılda devasa para basarak senyoraj geliri elde etmiştir. Ancak son 4
      yıl enflasyon oranı %1-3 arasında dolayısıyla halkın elinde tuttuğu paranın üzerine konan bir vergi etkisi söz konusu değil.
      Amacım tartışma yaratmak değil ancak benim düşüncem bu şekilde soru sadece özensiz değil doğru şıkkı da barındırmıyor. iyi akşamlar.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mermaiden

@law sorunun şıklarında doğru cevabın olmadığı konusunda hemfikirsek yeterli hocam ama ben soruyu okuduğumda ilk elediğim şık senyoraj oldu bir diğer şıkta antienflasyon vergisi (enflasyon vergisinin karşıtı) senyorajın karşıtı olarak algılanması güç ikilemde kaldım ne anlatmak istiyor soru diye bence sorunun soruluş tarzı yanlış

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mermaiden

Senyoraj geliri: Paranın üretim maliyeti ile üzerinde yazılı değer arasındaki fark kadar devletin gelir elde etmesi.
      Soruda ifade ettiği ise para basmanın sonucunda enflasyonun artmasına müteakip kişilerin ellerinde tuttuğu paranın değerinin azalması diye anladım.
      Nitekim devlet içerisinde altın parçacıklar olan taklit edilmesi imkansıza yakın teknoloji kullanarak (vb kağıdın değerini artırıcı) para basmaya kalksa senyoraj geliri elde etmeyebilir. Ancak borçlanma yerine para basılması ister altın ister gümüş gibi maden (ki bunlarda senyoraj= 0)dahil olmak üzere her durumda enflasyon yaratır. Dolayısıyla kişilerin ellerinde tuttuğu paranın değeri düşer bir nevi paranın üzerine konulmuş vergi etkisini doğurur. Sorunun cevabının enflasyon vergisi olması gerektiğini düşünüyorum.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mermaiden
    • RE: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)

@kaizen hocam yüksek rakamdan alırsın düşük rakamdan satarsın bütün döviz değişim bürolarının kazancı bu farktan kaynaklanır. Eğer düşükten fiyattan kişiye/firmaya döviz satsa yüksekten alsa zarar etmek üzerine iş yapar ki bu da rasyonel değil. Bu yüzden sorunun cevabı 2700.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mermaiden
    • RE: 22 - 28/29 Temmuz 2018 KPSS A Grubu Sınavı

@davetsiz :)) dogru soyluyorsun

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mermaiden
    • RE: 11. Dönem Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2018 (500 Kişi)

@emraaydin kamu maliyesinin konusu borçlanma o yüzden sınava dahil

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mermaiden
    • RE: Gümrük ve ticaret bakanlığı personel alımı 2018

@parşömen mesai maaşdan yüksek mi oluyor hocam

KPSS B içinde yayımlandı
      M
      mermaiden

@mermaiden pardon sekreter alımı yapmış :((

KPSS B içinde yayımlandı
      M
      mermaiden

@hgrotius o konuda hemfikiriz ancak sekreter olarak kofi annan ı mı bekliyorlardı teknisyen hemşire sekreter uygun aday bulunamamış .

KPSS B içinde yayımlandı
      M
      mermaiden