Arkadaşlar burda atanamayan arkadaşlarımızin kimisi cebinde kalan son otobüs parasından bahsediyor, kimisi kaybolan 5-6 yılindan ve umutları dan bahsediyor, bir kacimizda çıkmış atandığı ilin nasıl olduğundan, nerede çalışacağından, veya şimdiden becaişten filan söz ediyor bir de gülücükler sacarak. Hiç mi empati kabiliyetiniz yok. Nasıl görmezden gelebiliyorsunuz. Ben de hatri sayılır bir sırada yedekteyim, idari yargının da mulakatini bekliyorum ama şuraya yazmaya imtina ettim. Kendim için demiyorum, biraz hassasiyet rica ediyorum lütfen.
timuçin tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları
-
RE: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Sevgili dostlar kaymakamlık sınavı üzerine ben de tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim.
105,106 ve 107. Dönem kaymakam adaylığı sınavlarına girdim, 106. Dönemde mülakattan elendim. Bu 3 dönemden 106. Döneme iyi hazırlanmıştım. Malumunuz 107. Dönem teste döndü ve o yaz diğer kurum sınavlarının da peşpeşe gelmesinden dolayı ben 10 günümü ayirabilmiştim kaymakamlık özelinde. İşsizseniz belli bir noktadan sonra mülakat aşamasını da düşünüp kendinizi garantiye almak, daha kolay girilebilir kurumlara öncelik vermek, ideallerinizi ertelemek durumunda kalıyorsunuz. Şahsen ben öyle yaptım.
Sınav herkesin bildiği gibi özellikle idari teşkilatta köklü değişikliklerin olduğu bir dönemde yapıldı. Eski kaynaklar çöp oldu, themis kullanıyordum o dönem değişiklikler devam ettiği için kitap cikarmadılar ve daha önce hiç duymadığım bir kaynak almıştım pek bir işe yaramadı.idari teşkilattan vasat sayılabilecek bir netim çıktı ve standart sapmaninda uygulanmaması sonucunda yanlış hatirlamiyorsam 68,25 gibi bir puanla barajın altında kaldım.
Benim şahsi kanaatim sınavda zor ve kaliteli sorular olmakla birlikte genel kanım zor bir sınav degildi. 3-5 soru hariç bilinmesi gereken şeyler sorulmustu. Sağlam hazırlanan birisinin ortalama 80 yapabileceği bir sınavdı fakat sonuçlar böyle olmadı. Bu noktada daha önceki sınav süreçlerini de göz önünde bulundurur isem bu sınava "ben kaymakamlık sınavına girdim" diyebilmek için giren çok kişi olduğunu düşünüyorum. Sınav gerçekten hazirlanan 1000-1500 kişi arasında geçiyor.
Bazı arkadaşların da belirttiği gibi mevzuata ağırlık verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bilmeniz gereken şeyleri net bilin, sınavda karsiniza çıkınca o muydu bu muydu tereddütüne düşürmeyecek şekilde.
Şimdiden herkese başarılar diliyorum.Ayrıca 106. Dönem mülakatina birlikte katılıp aynı kaderi paylaştığımız kardeşlerime de David Hume'um bir sözüyle selamlarımı iletmek istiyorum;
"Eğer burada durup daha ileri gitmeyeceksek niçin bu noktaya kadar geldik?"
Selamlar -
RE: 2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
Yazmayayım, tartışmaya girmeyeyim dedim, dayanamadım. Ben ve benim gibi bekleyen 1600 kişi her şeyden önce bu ülkenin birer vatandaşıyız. Her alımı eline yüzüne bulaştıran liyakat mı mülakat mı ! yaptıklarıyla şeffaflıktan, hakkaniyetten olabildiğince uzak güzel memleketimin SAYIN idarecileri, normlar hiyerarşisinde kendine yer edinmiş "YÖNETMELİK" hükmünü uykulamayıp, hesap verebilirlikten uzak, hukuk, mevzuat tanımaz, yaptım oldumcu bir zihniyete sahipken, twiterda orda burda "SAYIN" diye hitap edilmedi diye sonuçları mı açıklamıyor ? Tavır mı yapıyor yani! Bir vatandaş hakkını almak için birilerine yalvarmalı mı? Eğilip bükülmeli mi. Bu mu yani yapmamız gerekenler. Sonuçların açıklaması için Twittera oraya buraya yazıp durmalı mıyız ? Bu devlet ciddiyetine yakışmaz.
Bu da geçer Ya Hú!.. -
RE: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Kıymetli dostlar, sürecin başından beri takip ettiğim 108. dönem kaymakam adaylığı başlığında artık son düzlükte bir kaç kelam da ben etmek istedim.
Öncelikle forumu diri tutan, duyumlarıyla bu meşakkatli süreçte önümüzü görmemize yardımcı olan @amirim başta olmak üzere bütün iyi niyetli arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu noktada bir hususa değinmek istiyorum. Kimin trol kimin duyumunun sağlam ya da değil olduğunu kişinin rumuzuna tıklayıp şöyle bir geçmiş paylaşımlarına bakarak çıkarımda bulunabilirsiniz. Burada "onun duyumu yanlış çıktı, bu bilgiliyi nasıl aldı" diye soran arkadaşlar zannediyorum sürece yeni dahil olmuş kardeşlerimiz. Burada hepimiz zannımca bağcıyı dövmeye değil üzüm yemeye geldik.
Yine bu noktada daha önce çok sorulmasına rağmen yazmaktan imtina ettiğim bir bilgi olarak da sınava başvuru sayısının 21500 olduğunu, kaymakamlık kursandaki bir kaymakam arkadaşımdan duyduğumu belirtmek istiyorum.- dönem sınavı hakkında da gelecek sınavlara girecek arkadaşlara bir nebze ışık tutabilmek adına naçizane bir kaç yorumda bulunmak istiyorum. Sınav herkesin de belirttiği gibi 107. dönem sınavından biraz daha zordu. Piyasadaki kaynakların bir çoğu benim gözümde sınıfta kaldı. Herkesin zaten bilmesi gereken soruları yakaladım diye övünmek yine bence yersiz. Sınavda özünde herkesi zora sokan durumun puan hesaplama sisteminde olduğunu düşünüyorum.Ders ya da alan bazlı standart sapmanın uygulanmadığı bu tür sınavlarda burada bir çok arkadaşın da hesaplamalarla ortaya koyduğu gibi baraj çevresinde dalgalanan bir puanla kapatmasının yüksek ihtimal olduğunu sanırım 2. defa tecrübe edeceğiz. Bu noktada sınav anının, sınavdan önce yapılan hazırlık kadar önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Mevzuat ve resmi gazete okuma alışkanlığı edinmenin önemini ben de bir kez daha vurgulamak istiyorum.
Velhasıl bir sınav gelir bir sınav gider, sınavlar iyi ya da kötü geçebilir. Sorular iptal olabilir, sınavlar yenilenebilir. Yine girilir! Yeter ki insanın idealleri diri dursun, körelmesin. Yeter ki insan emeğinin karşılığını alacağını bilsin! Yeter ki adalet terazisi dengesinden şaşmasın. Yeter ki adalet herkes için tecelli etsin.
Ne mutlu kendini bir ideale adayanlara.
Selam olsun... -
RE: 2017 Kaymakamlık Sınavı Mülakatları
Kıymetli arkadaşlar. Herkes hakkınızı helal edin . @adaykaymakam kardeşim seninle istemeden ufak bir tartışmamız olmustu, özür dilemistim ama tekrar hakkını helal et. Başta @KaymakamAdaylıgı ve @can-mavi olmak üzere buradaki arkadasliklari için teşekürler. Forum da yazılanları kitap olarak bastirsak yeridir. Sonradan üye oldum ama takip ediyordum. İyi kötü 2 aya yakın suremiz burda geçti . Allah herkesin gönlüne göre versin . Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
-
Değerli arkadaşlar, burada sessiz olan arkadaşların bir çoğu bu yolda yıllarını tüketmiş, iyi kötü tecrübeye sahip kişiler. Gamsızlıkla vurdum duymazlıkla alakası çok yok bunun. Belli bir süre sonra yaşanmışlıklar kişiyi bu noktaya getiriyor. Burda söylenen seyleri defalarca yaptık başka platformlarda, sonuç; hiçbir şey olmadı! Bir süre sonra beklentiye girmemen gerektiğini anlıyorsun maalesef.
Sınav ilanında yazan "30 gün" ibaresini gördüğümüzde bile şüpheyle yaklaştık. Neden? Kim emin bir şekilde
"mülakatlar 30 gün içinde açıklanacak" diyebildi ? Bence hiç kimse. Çünkü bu ülkede bazı şeyler maalesef olması gerektiği gibi olmuyor. O yüzden kendinizi fazla yıpratmayın. Bugünün sonunda açıklanmazsa nacizane tavsiyem yeni hedefler edinin, bekleyerek zaman kaybetmeyin. Olumsuz bir sonuçta toparlanması daha zor oluyor çünkü.
Selamlar... -
RE: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
Mülakatlarda referans yüzünden elenmek kaderimiz mi;
Kıymetli arkadaşlar, mülakatlarda malumunuz refans diye bir sistem tutturulmuş, emek verip o noktaya geldikten sonra, maalesef birde gidip birilerinin önünde yüz kizartmanız, el ovuşturmanız gerekiyor. Kimisi referans buldu olmadı kimisi referansı yoktu oldu deniliyor. Tecrübe de ettiğimden dolayıdır ki eğer güçlü referansım vardı olmadı diyorsanız bu sizin referansınızın gerçekte olmadığını gösteriyor. Yani yanına gidilen kimse zaten size referans olmam demiyor, fakat bu konuya gerekli önemi göstermiyor, irtibatları kurmuyor ve nihayet güvendiğiniz dağlara kar yağıyor. Ama ne yazık ki böyle bir sisteme mahkum ediliyoruz.
Bu sistem taktir edersiniz ki inanlar için İslam'a , inanmayanlar için erdem ve ahlaka uygun değil. Keza Nisa-58'de "Muhakkak ki Allah, emanetleri sahibine teslim etmenizi ve insanlar arasında hakemlik yaptığınız zaman adaletle hükmetmenizi emreder..." Ayetinin hükmünü bu sistem uyguluyor da mı biz bu sitemde mağlup olduğumuz zaman "kader" deyip boynumuzu büküp bir kenarda oturucaz. Üstelik Kur'an içinde böyle bir Kaderciliği yani Fatalizmi zerre kadar barındırmıyor da. Bu Fatalizm anlayışında insan rüzgarın insafına bırakılmış bir yaprak gibi iradesiz bir şekilde savruluyor keza. Bu anlayış bize adaletsiz bir sistemi içselleştirip, kabul ettiriyor. Kader bir ölçüdür.
Velhasıl olumsuz bir mülakat sonucunda nasip değilmiş deyip yolumuza bakıyoruz ama emekleri zayi eden maalesef bu sistem ve bu adaletsiz sistem emek verene bir zulümdür...
Hak edenin hakkını zerresine kadar aldığı günleri görebilmek dileğiyle... -
RE: 2018 Guy Alımı
@zenginmemur kardeşim , bende senin gibi saklaniyorum! Mezun olduktan sonra 2 yıl memlekete dönmedim. Geçen yıl bu zamanlar mecburen geri dönmek zorunda kaldım . en son kaymakamlık mulakatindan da elenince aynı evin içinde yaşadığım babamla bile belki 3 aydır yüzyuze gelmemek için bin takla atıyor evden erken çıkıyor geç geliyorum . Zaten evde kendimi artık gitmesi gereken bir misafir gibi hissediyorum . Yaş 27 oldu . Memleketteki arkadaşlar herkes iyi kötü düzenini kurmuş , hayatlarina bakıyorlar . Bendimi topluma adapte edemiyorum. Bana soru sorup sinirlerimi zıplatacak kisilerle ya gorusmuyorum , ya da mecburen selam vermek zorunda kalmissam ilk anda tersliyorum. Memlekette bu yola baş koymuş 1-2 kişiyle tanıştım kütüphanede . Arada onlarla oturup duyumlari , gündemi konuşup değerlendiriyoruz . Arada mobilya işiyle uğraşan bir arkadaşım var oraya gidip toza bulaniyorum, işin ucundan tutup yardım ediyorum , orda kendimi rahat hissediyorum . Haftada 1 gün çalışıp günlük ihtiyaclarim için biseyler kazanıyorum . Geri kalan vaktim hep kütüphanede geçiyor . Bir gün gitmesem kendimi kötü hissediyorum .
Süleyman Demirel'in bir videosu var halktan bir kadın ayak üstü Demirel'e gecinemediklerinden bahsedip
" aklını yitiren vatandaşlarımız var " diyor. Sanırım aklını yitiren İİBF mezunu arkadaşlarımız olacak Allah muhafaza. Sonumuz hayrolsun . Yalnız değilsin . -
RE: 2018 Guy Alımı
Hakkımız olanı almak , sesimizi duyurmak için gazete ilanı vermeye kadar vardı işin uçu. Bu devleti bu hale getirenler, onca yıl emek veren gençleri görmeyenler utansın .
Emeği geçen bütün arkadaşlardan Allah razı olsun . -
RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Devletin bekasiymis. Devlet senin için var , benim için var , bizim için var . Bu beka sorununu birilerinin iktidar hırsından kaymakamligin atanma şartlarina kadar düşürdünüz . Türk devleti bu kadar basit ve çaresiz bir devlet mi ki birileri gidince , veya birilerinin kararları kabul edilmeyince bekamiz tehlikeye düşsün.. eger ki öyle bir durum söz konusu dahi olursa "muhtaç olduğunuz kudred damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur. " Ufacık şeylerde devlet bekasını öne atarken binlerce yıllık tarihimizden utanmalıyız.
timuçin tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Mülakatları
Şimdi çıplak ve merhametsiz bir çığlık oldu ümid...
-
RE: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Mülakatları
Merhabalar arkadaşlar, uzun zamandır foruma girmiyordum, grupta Can Mavi arkadaşımızın yazması beni de 106. dönemin efsane başlığına götürdü. O zamanın da efsane imgesi “son demler” mesajıydı. Yine buradayız hamdolsun. Hakkımızda hayırlısı olsun. Görmeden muhabbet beslediğimiz dostlara selam olsun...
-
Yazmayayım, tartışmaya girmeyeyim dedim, dayanamadım. Ben ve benim gibi bekleyen 1600 kişi her şeyden önce bu ülkenin birer vatandaşıyız. Her alımı eline yüzüne bulaştıran liyakat mı mülakat mı ! yaptıklarıyla şeffaflıktan, hakkaniyetten olabildiğince uzak güzel memleketimin SAYIN idarecileri, normlar hiyerarşisinde kendine yer edinmiş "YÖNETMELİK" hükmünü uykulamayıp, hesap verebilirlikten uzak, hukuk, mevzuat tanımaz, yaptım oldumcu bir zihniyete sahipken, twiterda orda burda "SAYIN" diye hitap edilmedi diye sonuçları mı açıklamıyor ? Tavır mı yapıyor yani! Bir vatandaş hakkını almak için birilerine yalvarmalı mı? Eğilip bükülmeli mi. Bu mu yani yapmamız gerekenler. Sonuçların açıklaması için Twittera oraya buraya yazıp durmalı mıyız ? Bu devlet ciddiyetine yakışmaz.
Bu da geçer Ya Hú!.. -
Kıymetli dostlar, sürecin başından beri takip ettiğim 108. dönem kaymakam adaylığı başlığında artık son düzlükte bir kaç kelam da ben etmek istedim.
Öncelikle forumu diri tutan, duyumlarıyla bu meşakkatli süreçte önümüzü görmemize yardımcı olan @amirim başta olmak üzere bütün iyi niyetli arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu noktada bir hususa değinmek istiyorum. Kimin trol kimin duyumunun sağlam ya da değil olduğunu kişinin rumuzuna tıklayıp şöyle bir geçmiş paylaşımlarına bakarak çıkarımda bulunabilirsiniz. Burada "onun duyumu yanlış çıktı, bu bilgiliyi nasıl aldı" diye soran arkadaşlar zannediyorum sürece yeni dahil olmuş kardeşlerimiz. Burada hepimiz zannımca bağcıyı dövmeye değil üzüm yemeye geldik.
Yine bu noktada daha önce çok sorulmasına rağmen yazmaktan imtina ettiğim bir bilgi olarak da sınava başvuru sayısının 21500 olduğunu, kaymakamlık kursandaki bir kaymakam arkadaşımdan duyduğumu belirtmek istiyorum.- dönem sınavı hakkında da gelecek sınavlara girecek arkadaşlara bir nebze ışık tutabilmek adına naçizane bir kaç yorumda bulunmak istiyorum. Sınav herkesin de belirttiği gibi 107. dönem sınavından biraz daha zordu. Piyasadaki kaynakların bir çoğu benim gözümde sınıfta kaldı. Herkesin zaten bilmesi gereken soruları yakaladım diye övünmek yine bence yersiz. Sınavda özünde herkesi zora sokan durumun puan hesaplama sisteminde olduğunu düşünüyorum.Ders ya da alan bazlı standart sapmanın uygulanmadığı bu tür sınavlarda burada bir çok arkadaşın da hesaplamalarla ortaya koyduğu gibi baraj çevresinde dalgalanan bir puanla kapatmasının yüksek ihtimal olduğunu sanırım 2. defa tecrübe edeceğiz. Bu noktada sınav anının, sınavdan önce yapılan hazırlık kadar önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Mevzuat ve resmi gazete okuma alışkanlığı edinmenin önemini ben de bir kez daha vurgulamak istiyorum.
Velhasıl bir sınav gelir bir sınav gider, sınavlar iyi ya da kötü geçebilir. Sorular iptal olabilir, sınavlar yenilenebilir. Yine girilir! Yeter ki insanın idealleri diri dursun, körelmesin. Yeter ki insan emeğinin karşılığını alacağını bilsin! Yeter ki adalet terazisi dengesinden şaşmasın. Yeter ki adalet herkes için tecelli etsin.
Ne mutlu kendini bir ideale adayanlara.
Selam olsun... -
@acan rüzgar yükseliyor...yaşama tutunmak gerek!
-
@superman 1980 doğumlu bir vatandaş doğduğundan beri Şanlıurfa'nın bir ilçesinin köyünde ikamet ediyor. Bu vatandaşın 2012 öncesi ve sonrasında seçebildiği yerel yönetim organlarından yanlış olan soruluyordu. Soruda test edilmek istenen bilgi 6360 sayılı kanun, Şanlıurfa'nın BŞB olduğu, BŞB meclis üyeleri için seçmenlerin oy kullanmadığıydı. Keza doğru yanıt "2012 sonrası BŞB meclis üyesi seçer" şıkkıydı.
-
@SR4 kardeşim ben de bir İİBFli olarak sonuç bekliyorum fakat tepki gösteren bir çok arkadaşa katılmıyorum.
Öncelikle dava açıp hakkını aradığın için seni tebrik ediyorum. Dava açmak senin en tabi hakkın. İdarenin işlemleri yargı denetimine açıktır. İİBF kadrosundan mülakata girmek hakkındır değildir bunun kararını verecek makam Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleridir. Hakkında hayırlısı olsun. Selamlar. -
Değerli arkadaşlar, burada sessiz olan arkadaşların bir çoğu bu yolda yıllarını tüketmiş, iyi kötü tecrübeye sahip kişiler. Gamsızlıkla vurdum duymazlıkla alakası çok yok bunun. Belli bir süre sonra yaşanmışlıklar kişiyi bu noktaya getiriyor. Burda söylenen seyleri defalarca yaptık başka platformlarda, sonuç; hiçbir şey olmadı! Bir süre sonra beklentiye girmemen gerektiğini anlıyorsun maalesef.
Sınav ilanında yazan "30 gün" ibaresini gördüğümüzde bile şüpheyle yaklaştık. Neden? Kim emin bir şekilde
"mülakatlar 30 gün içinde açıklanacak" diyebildi ? Bence hiç kimse. Çünkü bu ülkede bazı şeyler maalesef olması gerektiği gibi olmuyor. O yüzden kendinizi fazla yıpratmayın. Bugünün sonunda açıklanmazsa nacizane tavsiyem yeni hedefler edinin, bekleyerek zaman kaybetmeyin. Olumsuz bir sonuçta toparlanması daha zor oluyor çünkü.
Selamlar... -
Değerli Kaymakam aday adayları, daha önce de yazmıştım başlık uğramayalı çok karışmış. Bence bu kaynak konusuna çok takılıyorsunuz. Onu çözdüm bunu bitirdim, şunda yazım hatası var bunda şöyle eksik gibi yorumlarla kendini yormamanizi nacizane tavsiye ediyorum.
Kullanılması gereken kaynaklar, kendini kanıtlamıştır, hemen hemen bellidir. Kapsamı aynıdır. Eksiklikler her kaynakta olabilir. Örnek veriyorum köy kanunu kapsamlı işlememistir. Sen bunu kanunu açıp bakacaksın ordan tamamlayacaksin. Mesela geçen sınavda kullandığım idare hukuku kitabının köyleri anlattığı kısımda cevabı "köy sandığı" olan soruya değinilmemişti. Bu olabilir. Bu yıl yine aynı kaynağı kullanacağım. Açıp köy kanunu okudum. Bunlara çok takılmayiniz. Sınavı kazanmak için en iyi en güncel kaynakları kullanalım, piyasadaki bütün soru bankalarını çözelim diye birşey yok. Benim bir arkadaşım 2016 idari sınavını cep kitaplarından çalışmıştı, kazandı. Velhasıl bunlar birer araç. Senin nasıl kullandığına bağlı.
Soru cozmelimiyim, şu kitapları alsam yeterli mi tarzı soran arkadaşlar var. Kendinizi en iyi siz bilirsiniz. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Mesala ben soru bakmıyorum. Ama zaten yeni hazırlanan birisinin bakacagı hemen hemen butun sorulara baktım zamanında. Bana gerek olmayan baskasina gerekli olabilir. Kpss alan temeliniz varsa iktisat zaten yapıyorsunuzdur.
Son olarak bu sınava öyle yayıla yayıla 5-6 ay ayırmanın da lüzumu yok. İlandan sonraki süreyi güzel değerlendiren, son 1 ayı verimli geçiren mülakata kalır. Selamlar. -
İdari Yargı mülakatımın olumsuz sonuçlanmasından dolayı Adliye'den tekrar Mülkiye'ye yönümüzü çevirdik. İlanın bir an evvel gelmesi ve güzel bir hazırlık sureciyle sınav ve mülakat aşamasında muvaffak olduğumuz bir dönem olmasını temenni ediyorum. Yine yeniden 108.dönemde de bu başlıktayız. Selamlar.