Bu forumda tek ciddi mesajım olabilir bu.
Ne demek istediğini çok iyi anlıyorum. Herkes aynı durumda, bazıları daha şanslı bazıları aşırı şanssız. İlk KPSS’ye hazırlandığım seneyi es geçerek konuşuyorum bundan 3 yıl önce haketmiştim işe girmeyi. Sağlam bir bilgi birikimim, çok iyi bir kpss puanım ve yds puanım vardı. Olmadı. Bir sürü talihsizlik yaşadım, anlatsam roman olur yani. Sonunda ola ola guy oldum. Guy a şükredecek hale geldim ki ben ne son guydan önce açılan 2 guy sınavına girdim ne defterdarlığa ne göçe. İstemedim hiç. Hayat senin planladığın gibi her zaman gitmiyor değil, genellikle ASLA planladığın gibi gitmiyor. Bunu öğrendim. Alışmayı dene birinci tavsiyem bu, ben elendiğimi öğrenip; 1 saat sonra çalışmaya devam ederdim. Olmayınca olmadığını kabullenmek, “neden” sorusundan uzak durmak önemli. O “neden” sorusunun cevabı yok. Kısmet değilmiş diyip önüne bakmak gerekiyor. Beni onca zaman tek ayakta tutan “ben elimden geleni yaptım” demekti, elinden geleni yap ve gerisini düşünme orası senin müdahale edebileceğin bir yer değil çünkü. Hiç olmayabilir de bu aklında olsun, ama bunun korkusuyla oturma o dersin başına. Dünyanın sonu değil bu psikolojin bozulmasın hiç, rahatlat kafanı herkes 657’ye tabi olmak zorunda değil. Gücünün sabrının yettiği yere kadar. Hayatta iyi bir iş sahibi olmaktan çok daha tatmin edici şeyler var. Huzur gibi, mutluluk gibi ve inan bunun yolu
sadece işten geçmiyor.
Sevgiler
bengidönüş
@bengidönüş
bengidönüş tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Psikolojinizi nasıl sağlam tutabiliyorsunuz?
-
RE: Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
Doğumu bekleyen anne gibiyim nefes çalışıyorum. Perişan olduk, yeter.
-
RE: Psikolojinizi nasıl sağlam tutabiliyorsunuz?
@james-buchanan herkesin hayatta bir tercihi ve kendini görmek istediği bir yer vardır; genel olarak her alanda bu böyledir. Benim istediğim gibi gitseydi bu süreç, ben burada olmak istemezdim. En azından şu konuda çok netim, ben 4 yıl üniversiteyi guy olayım diye okumadım, üstüne üstlük onca puanları da burada olmak için almadım. Bunun adına küçümsemek diyorsan, ki ben tam olarak böyle tanımlamıyorum; benim için sorun yok. Ben artık buna sadece “nasip” diyorum. Bir alımda 1000 kişinin istihdam edildiği, işe girdikten sonraki süreçte bir Allah’ın kulunun da iyi bir şey söylemeyerek ayyyyy bengidönüş kurtar kendini buradan dediği ve kendimce uzun zamandır neden bu iş için üniversite mezunu istihdam ediliyor ki diye düşündüğüm bir kadroyla bir başka kadroyu karşılaştırma niyetinde değilim. Zira bi’ başlarsam bu karşılaştırmaya başta benim içim yanar. Tamam ortada bir işsizlik gerçeği olabilir ama bu var diye bir kadroyu da övmeye gerek yok. Herkes her şeyin farkında olmalı diye düşünüyorum. Neyse. Yeteri kadar ciddi konuştum by.
-
RE: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
Merhaba arkadaşlar. İşletmeci olarak girdim mülakata, öncelikli olarak gerçekten ultra güleryüzle karşılanıyorsunuz hem çalışan memur arkadaşlar tarafından hem de komisyon tarafından. Öncelikli olarak 10-15 dk kadar süren bir kendini tanıtma faslı oluyor, komisyon bu noktada sizin hakkınızda yaşantınız aileniz hakkında bir izlenim edinmiş oluyor. Sonra alan sorular başlıyor. Yaklaşık 30-40 dakika arasında da bu kısım sürüyor. Bana ve diğer işletmeci arkadaşlarıma yoruma dayalı ama teorik olarak da desteklenen pek çok soru iletildi. Verdiğiniz cevaplara ya da veremediğiniz cevaplara göre mülakat şekilleniyor. Komisyonun tavrı bilmediğinize neden bilmiyorsun bunu şeklinde olmaktan ziyade bildiğiniz konudan ilerleyerek kendinizi ifade ediş tarzınızı anlayabilmek. Heyecanlı olabileceğinizin hatta heyecandan bildiğiniz her şeyi unutabileceğinizin bunun da çok normal olduğunun gayet farkında olduklarını size yansıtarak rahatlatıyorlar. Bundan sonraki mülakatlara girecek arkadaşlar için tavsiyem genel itibariyle alan bilgilerine yoğunlaşmaları. Ben çalışmalarımı daha çok ovp, yep, kalkınma planları çerçevesinde yürüterek kalkınma- büyüme çerçevesinde çalışma yapmıştım. Ancak bana sorulan soruların çoğu kendi alanımla ilişkiydi. Kendi alanımda olmayan sorular dahi işletmeci gözüyle değerlendirme olarak sonuçlandı. Hepinize başarılar diliyorum.
-
RE: Bir Kitap da Sen Al.
Ben de kitabımı, bilekliğimi ve kolyemi kargoluyorum bugün, yüzündeki mutluluğu düşünüp gülümsüyorum️
Ay iyi ki buna öncü oldun @Priss -
RE: 2017 KPSS Sonuçları Değerlendime Platformu
Sakinim. Asla sıkıntı basmadı. Neden bassın ki zaten. Hayır hayır çok sakinim.
-
Merhaba kürkçü dükkanı, ben vmyde 3 dersten 70 üstü alıp da hukuktan 39 olan bengidönüş. Elimde kalan bir sen varsın artık, bir de tüyo kitabım
Beni siz de üzerseniz, üzmeyin ya........
Aman üzerseniz de siz kaybedersiniz
Ben ne kaybetcem zaten kaç yıldır falan da işsiz değilim ben -
Kazanmak neye yarar ki kaybeden olduğunda demişler, doğruymuş. Daha iyi yerler olsun daha çok mutlu olun diyorum tüm bu seferlik kazanamayanlara.
İnsan bazı yollardan geçmeden ne yazık ki bazı şeyler yoluna girmiyor, hayırlı olana inanmak lazım; kalpten diliyorum dilerim şu an yaşadığınız mutsuzluğu giderecek kadar büyük mutluluklarınız olurSevgiler...
-
@kzxp ben bittim artık kalmadım, hiç sağlıklı ruh hali hareketleri göstermiyorum.
Şimdi de arkamdan işe girdi ama kafayı yedi diyecekler
Olsun işe girmedi ondan delirdi demelerinden iyidir....... Yine kendi kendime cevap verdim sanırım ben -
Kazanan da adaletten bahsediyor elenen de.
Mülakatın olduğu bir sistemde ne olursa olsun adalet olamaz, az biraz akıllı olun.
Neredeyse yarım saati bulan merkez uzmanlıkların mülakatını ayırarak konuşuyorum, guy gibi sgk gibi 3-5 dakika süren mülakatlarda neyin adaleti olacak biriniz bana açıklasın da ben de öğreneyim lütfen. Sordukları 10 sorunun 10unu da bildim niye giremiyorum ben ya diye isyan ediyorlar evet çünkü ölçüt soru bilip bilmemek değil ki başından beri aynı şey konuşulmuyor mu soru değil tavır önemli vs diye. Hepimiz bunu biliyorduk. Mülakat süresince de bazılarımıza 2-3 soru soruldu, bazılarımıza 10 soru, alanıyla ilgili soru sorulan vardı, çok anlamsız sorularla karşılaşan vardı, içerde yüzüne güldükleri vardı, dengesini bozmaya çalıştıkları vardı; ve bunları hep biliyorduk adaletsizlik dediğiniz buysa evet katılıyorum adaletsizlik.
Kurum sınavı puanım şöyle iyiydi kpss puanım böyle iyiydi diyenler de şunun peşine düşseler sanki daha anlamlı olur çünkü bunun tek yolu bu; kurum sınav puanıyla sıralanıp mülakata alınmadan bu iş bitse ve evet adaletse adalet böyle sağlansa. Aksi takdirde değişen sadece hakkı yendiğini iddia eden kişiler olur en fazla. Siz de takdir edersiniz ki bunun sonu yok.
Sevgiler.
bengidönüş tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020
Merhaba, İibfli olup ataması yapılmış arkadaş varsa bana ulaşabilir mi özel mesaj ile? Bugün itibariyle atamam gerçekleşti de benim bir kaç ufak sorum olacak.
-
@Berkates Ben Pazartesi günü arandım, çarşamba gününe kadar denildi bana.
-
@KamuMaliyend bu 1 yılın bir dayanağı var mı? Çünkü yönetmelikte
'' Atamaya esas belgelerini süresi içerisinde teslim etmeyenler, ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkralarda sayılanlar ile ataması yapılıp göreve başladıktan sonra çeşitli nedenlerle görevinden ayrılanların yerine, mesleki temel eğitimin başlamasından önce olmak kaydıyla başarı sırasına göre yedek listede yer alan adaylar arasından atama yapılabilir.'' şöyle ifade edilmiş. -
İşletme bölümünden başarılı olup feragat edecekler var mı, süreçte başka bir kurumu kazanmışlardır belki? İşletme bölümünde yedekteyim.
-
RE: Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020 (120 kişi)
Gördügüm en iyi komisyondu, enerjileri yeter yani o kadar söyleyeyim. Umarim hakeden herkes basarili olur.
-
RE: Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020 (120 kişi)
Kurumdan test linki gelmiş mailime ama anlayamadım açıkcası mülakatıma daha 1 hafta var. Topluca herkese mi iletildi acaba test linki? Bilgisi olan var mı?
-
Bugün tam 2 ay oldu. Anlamsız bekleyiş. Mülakata girdiğimi unutmama az kaldı.
-
Kuruma ulaşmaya çalıştım ama ne yazık ki muhattap bulamadım.
İlanda sözlü sınav için gereken evraklarda diploma örneği, KPSS ve YDS çıktı örneği ve başvuru evrağı diyor ama mülakata katılacaklar için yayınladıkları duyuruda sadece başvuru evrağı sayılmış. Evrak teslimine giden varsa yardımcı olursa sevinirim.