-olsa dükkân senin gelen giden vuruyor dinomikievden 6 tane yemeye yanmadim da başbakanın tasarrufa gideceğiz kamuya.personel almayacağzna.çok icerledim
İktisattan.öğrendiğim kamu.harcamalari.azalirsa MG azalır
Her geçen sene fakirlesiyorum
Lanet olsun bi de devlet bizi soyuyor her sınava 150 tl para alıyor sonra diyor ki alım yok madem.öyle yapma biz tavukmuyuz yoluyorsun bizi

Tsubasa tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Motivasyon
-
RE: SAYIŞTAY ÇIKMIŞ KLASİK SINAV SORULARI.
@kralex SAYIŞTAY ÇIKMIŞ KLASİK SINAV SORULARI. içinde söyledi:
SAYIŞTAY HUKUK SORULARI
1)Temel hakların sınırlandırılmasında kullanılan ölçütlerden 5 tanesini yazınız.
2)Yasama yetkisinin özellikleri nelerdir.Bunları kısaca açıklayınız
3)İdarinin bütünlüğü hangi hukuki araçlarla sağlanır.Bunları açıklayınız
4)İdari yargı siteminde yasama kısıntısı ne demektir?Bunları sıralayınız
5)Hakimin hukuk yaratması ile takdir yetkisini karşılaştırarak farlarını yazınız
6)Medeni hukukta erginlik hangi hallerde kazanılır ?
7)Asli ve feri zilyeti tanımlayarak birer örnek veriniz
8)İbrayı açılayarak şeklini,hukuki sonuçlarını belirtiniz.İlk 7 soru 10 puan,son soru 30 puandır.
1)* sınırlama kanunla olmalıdır
hakkın özüne dokunulmamalıdır
ölçülülük ilkesine uyulmalıdır
Demokratik toplum düzenine aykırı olmamalıdır
Sınırlama anayasanın ilgili maddesince özel sebeplerle bağlı olmalıdır.
2)- Yasama yetkisi Türk milleti adına Türkiye Büyük Millet Meclisine aittir. Başka hiçbir yerden izin almadan doğrudan doğruya kendisi istediği bir konu hakkında düzenleme yapabilmesi 'yasamanın ilk elliliği(asliliği), her konuda düzenleme yapması 'yasamanın genelliği'ilkesinin özelliğidir. İstisnaları OHAL KHK ları ve CB kararnamesidir
- İdari vesayet ve hiyerarşi araçlarıyla sağlanır.
Hiyerarşi aynı tüzel kişilik içinde astlık-üstlük ilişkisini yansıtır. Başkentin merkezi yönetimin taşra teşkilatı üzerindeki denetimini yansıtır.Hiyerarşi doğal bir yetkidir kanunla düzenlenmesine gerek yoktur. Devletin en üst hiyerarşik amiri BAKAN'dır. Üst asta emir verebilir ancak verilen emir suç niteliğinde ise emir yerine getirilemez buna kanunsuz emir denir. emri veren de yerine getiren de sorumludur.
Üst astın işlemlerini ;
-onaylayabilir
-onaylamayabilir
-iptal edebilir
-geri gönderebilir
-değiştirebilir
-düzeltebilir ancak; onun yerine geçerek işlem yapamaz. Yaptırımı YETKİ TECAVÜZÜ-nisbi butlan sakat işlemdir.
İdari vesayet; iki ayrı tüzel kişilik arasındaki denetim aracıdır. Merkezi yönetimin yerinden yönetim kuruluşları üzerindeki denetimi idari vesayettir.Kanunun açıkça belirttiği durumlarda kullanılır.Yerindelik denetimi yoktur, denetim sadece hukukilik ile sınırlıdır. Denetim makamı denetlediği birimin işlemlerini ;
-onaylayabilir
-onaylamayabilir
-deri gönderebilir
-değiştirme ve düzeltme yapamaz!
- idarenin eylem ve işlemleri yargı denetiminde olsa da bu ilkeye anayasa içerisinde getirilmiş istisnalar bulunmaktadır. anayasa ile doğrudan yargısal denetime kapatılmış bu durumlara yasama kısıntısı denir. 82 anayasasında 8 yasama kısıntısı mevcuttur. bunlara cumhurbaşkanının tek başına yaptığı işlemler, hsyk meslekten çıkarma cezasına ilişkin olanlar dışındaki kararları, yaş kararlarının meslekten çıkarma dışında kalanları, ysk kararları, sayıştay kararları (burada sayıştay'ın kendisine 1 defa itiraz hakkı mevcut) vb. gibi durumlar örnektir.
- Hakimin hukuk yaratabilmesi için hukuk boşluğu gerekir. Hakim hukuk yaratırken soyut ve genel kurallar koyarç Hakimin sadece özel hukuk alanında hukuk yaratması kabul etmiştir. Ceza kanununda hukuk yaratamaz!Hakim hukuk yaratırken anayasada ve yasalardaki temel ilkelerle bağlıdır. Hakimin yarattığı hukuk kuvvetler ayrılığı prensibine aykırılık teşkil etmez. Üst yargı denetimine tabidir(yargıtay). Benzer olaylarda başka mahkemeleri bağlamayacağı gibi kendisini de bağlamaz,sadece o olaya ilişkin kural yaratır.
Hakim önüne gelen olaya kanunu önce sözüyle ve özüyle uygular. Kanunda bir hüküm yoksa ortaya kanun boşluğu çıkar.Örf ve adete başvurur
örf ve adet bir hüküm yoksa ortaya hukuk boşluğu ortaya çıkar. HUKUK YARATIR veya KIYAS yapar
- 18 yaşının tamamlanmasıyla
mahkeme kararıyla kazanılır. Kişi evlenmekle erginlik kazanır. erkek ve kadında olağan evlenme yaşı 17 dir. Hakim pek tabi hallerin varlığı halinde 16 yaşında kaza-i rüşt ile kişiyi ergin kılabilir.
- ev sahibi ve kiracısı asli ve feri zilyede örnektir.
8)İbra karşılıklı bir borç ilişkisinde tek taraflı olarak yazılı şekil şartına tabi olarak borcu ortadan kaldıran veya azaltan işlemdir. İbra sözleşmesiyle borç sona erer.
son soru 30 puan çok abes olmuşcevaplayabildiklerim bunlar
herkese başarılar dilerim
-
RE: 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
@davetsiz 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
@Tsubasa 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
AİHM'nin kararlarının icrasını denetleyecek merci hangisidir?
- .........................................'dir.
Uluslararasi adalet divani geldi aklima?
AVRUPA KONSEYİ -
-
A. Kızılay derneğine yapılan yardım-bağışın tamamını gider olarak indirebilir
-
B. Demirbaşların tamamı gider olarak indirilir
-
C. Kişisel zararlar-tazminatlar gider olarak indirilemez
-
D. Menkul kıymetlerin yarısı gider olarak indirilebilir
-
-
Harun Resid 6 CÜMLEde mi bitirin yazıyordu.
hukuklar kolaymış testi geçemedim ama klasiğe hazırlıgım vardı bunların hepsini de tek tek yazmıştım hepsi de çıktı ya giremediğim sınavda:( çok üzüldüm -
@kartal GYGK yapamadım alanım iyiydi kaçtı işte hatırlatma !
-
İktisat son soru
Tr faiz orani %10
Tr nin Amerika beklenen %5
Karsilanan faiz orani %2
Karşılanmayan faiz orani %5 miydi -
Hatirladiklarim ve cvpladiklarim
İdari vesayet
Devlet denetleme kurulu
Kusursuz sorumluluk devlet
Hukuki denetim
Sebep.- konu
139 enaz
2007 4 yilda bir secim yapilir
Ara seçim 3 ay
Muessese
Gecici teminat %3
İktisat 192 lerner endeksinde fiyat
Bakanlar kurulu- cumhurbaskani
Büyükşehir belediyesi genel sekreteri
5 yıl kesinleşen belediye snrlari değiştirilemez
Birleşmiş milletler genel kurulu
Soykirim suclari insanliga karsi suclar devlet baskanina karsi suclar terorizm -
@ihtiyatihaciz 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
ben gidip 'un-demir-pamuk yazdım ' :)):) demir artık o an nereden aklıma geldiyse :))))
@ihtiyatihaciz 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
ben gidip 'un-demir-pamuk yazdım ' :)):) demir artık o an nereden aklıma geldiyse :))))
3siyah
Demir
Petrol
Kömür
İthal ikameci de ithal ettiğimiz -
Arkadaşlar 26 net doğrum var öncülü sorulardan da 4 tanesi yarım . doğru yaptigim iki cevabi degistirerek yanlış yaptim. Ara secim ve maarif kongresi
Sizce mülakatta olma şansım nedir?
Tsubasa tarafından gönderilen son iletiler
-
@vilnius_katibi kaç doğruya tekabül ediyor hocam
-
RE: 24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.
idari hakimliğe bir arkadaş girecek giriş yerleri malum belli oldu ancak TEK OTURUM şeklinde girilecek yazıyor. Başvuru yaparken iki oturum değilmiydi birleştirdiler mi anlamadım 10:30 başlayacak 12.40 da bitecek öyle mi?
-
@puntaarenas 17 bin oldugu nerde yazıyor. off
-
Bende Valilik yazdim yanlış yaptik
-
Türkçede iki tane 3 er puanlik soru vardi
Hayalperest ile diğer şehirde yaşamak
Yazim yanlislari 0.5 puan 4 soru -
Görevden uzaklaştırma yerine görevden el çektirme yazdım bir sorun olur mu? Doğru mu