Seneler sonra ilk kez bu başlığa gelebilmek nasip oldu nihayet. Kazanan tüm arkadaşları gönülden tebrik ederim. Mülakat sürecinde allah hepimizin yardımcısı olsun.
emr tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2020 Kaymakam Adaylığı Sözlü Mülakatları
-
RE: YSK seçim müdürü alımı 2018
Standart sapma olmazsa, alan ile gkgy soruları aynı statüde olursa, yani ilkokul sınıfı hayat bilgisi sınavı mantığıyla sorular hesaplanıp okunursa sonuçlar da böyle olur. Ysk 92 ile de bile kapatır. Kaymakamlık ta 100 kişi bile mülakata kalır. İlginçmiş gerçekten. Amaç üzüm yemek mi, bağcı dövmek mi ben anlamadım. Sıralama sınavına girdik sözde. Ama üds kpds mantığıyla okundu kağıtlar. Kazanan, kazanamayan, ucundan kaçıran herkesi tebrik ederim. Bu sınavlar gösterdi ki, sadece konulara vakıf olmak yetmeyecek. İlaveten sınav stratejisi kurmak ve sınav ilanını iyi tahlil etmek gerekecekmiş. Kazanamayanlar üzülmesin. Galiptir bu yolda mağlup.
-
RE: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
Merhaba arkadaşlar, 2015 yılından beri devam eden serüvenim artık son düzlüğüne girdi. Bazen bir soruyla bazen yarım puanla kaçırdım, bazen de mülakattan elendim. Kombinemi önümüzdeki yıl devredeceğim. Umarım bu son sınavım olur. Sınavdan sonra elim çok gitti geldi buraya yazmak için ama yılların verdiği bir yılgınlık var üzerimde. En azından kayıtlara geçsin hem netim hem de yapacağım tahmin. Hatırlayamadığım 3 soruyu yanlış hesaplamak suretiyle 74 puan ile ekleyebilirsiniz. Öte yandan, sınav esnasında içimden geçen bu sınavın 440 kişiyi doldurmayacağıydı. Ancak, belki manipülasyon belki de halüsinasyon sebepli çok şişkin netler mevcut anketlerde. Bu veriler ışığında temkinli davranarak geçen yıla benzer bir sonuç çıkacağını düşünüyorum. Tahminim iptalsiz 72,50. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Rabbim herkesin gönlüne göre versin.
-
RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Standart sapma olmazsa, alan ile gkgy soruları aynı statüde olursa, yani ilkokul sınıfı hayat bilgisi sınavı mantığıyla sorular hesaplanıp okunursa sonuçlar da böyle olur. Ysk 92 ile de bile kapatır. Kaymakamlık ta 100 kişi bile mülakata kalır. İlginçmiş gerçekten. Amaç üzüm yemek mi, bağcı dövmek mi ben anlamadım. Sıralama sınavına girdik sözde. Ama üds kpds mantığıyla okundu kağıtlar. Kazanan, kazanamayan, ucundan kaçıran herkesi tebrik ederim. Bu sınavlar gösterdi ki, sadece konulara vakıf olmak yetmeyecek. İlaveten sınav stratejisi kurmak ve sınav ilanını iyi tahlil etmek gerekecekmiş. Kazanamayanlar üzülmesin. Galiptir bu yolda mağlup.
-
RE: 2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
Sıralamayı bence şöyle yaptılar.
- Komisyon 533 kişi
- Komisyon 534 kişi
- Komisyon 533 kişi
- Komisyondaki 200 kişilik İstatistik zaten kendi içinde sıralıdır. Bu komisyondaki 201 den 533 e kadar iibf ile 1. ve 2. Komisyonlar en yüksek puandan başlayarak her komisyona sırayla yazılmıştır. Bu işlem 3.komisyondaki son iibf li 332. Kişiye kadar her 3 komisyona dağıtma şeklinde yapılmıştır. 3. Komisyon dolunca, 333. Turdan itibaren kalan iibf lileri 1. Ve 2. Komisyonlara dağıtmışlardır. Ben böyle hesaplandığını düşünüyorum.
-
RE: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Yahu bu saatten sonra isterse seksenle yada doksanla kapattı diye yazsınlar. Aldırış etmeyin arkadaşlar. Birkaç saat içinde zaten her şey belli olacak. Bugün yapılacak trollükler kimseye sökmez.
-
RE: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Bu başlıkta olup da kazanan kazanamayan herkesi gönülden tebrik ederim. Zira kaybetseniz bile galiptir bu yolda mağlup. Bu vazifeye sevdalıysanız sakın bırakmayın. Sonuna kadar gidin. Yazılıdan da elenseniz mülakattan da elenseniz son hakkınızı kullanana kadar devam edin. Uzun ve taşlı bir yol. Bazen küçücük hatalar yıllarınıza mal oluyor. 2015 ten beri her sene yaptığım hataları bu sene daha az yaptım. Ve 74,25 ile ilk kez mülakatı görmek nasip oldu. Dilerim, rabbim herkesin gönlüne göre versin.
-
@f16 let the show begin
️
-
RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@popescu al benden de o kadar. Kolay soru gelecek yerlerden gelen sorular, yok bölge sınıfı, yok dokap, yok iller bankası yok kadın kongresi yok tocqville. Zor soru gelcek yerlerden gelen sorular, toplantı yeter sayısı, üye sayısı, %120, siyasi polis, yurtdışı türkler. Hadi tarihe türkçeye lafım yok. Olması gerektiği gibiydi. Ama şu sınavda köy kanunu, kik,dik, yetki gaspı, vs sorulmayacaksa hangi sınavda sorulacak. Öss de mi sorulcak. Kpss ye çalışan salladıkları da tuttuysa kolaydı der tabi. Tüm bunlara rağmen pisipisine kaçırdım ya ona yanıyorum ben. Sınav resmen şansı ölçtü. Bilgiyi değil.
-
RE: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
@baybatur yani bu soru da bence çok muğlak. Öncülü ya eksik yada tam açıklayıcı değil. Yukarıdaki yorumlar ve cevaplar da gayet doğru. Hsbc örneği mantıklı geldi bana da. Fakat kktc ile ilgili özel bir durum yada soruda bir çeldirici nokta var ise birçok kişi terste kalabilir. Kktc bizim için bağımsız bir ülke ve dış alem bile sayılsa da. Oradan yapılan tüm işlemler aslında içtir. Zira kktc dış dünyada bankacılık yapamaz. Tc bankaları yani dolayısıyla tc üzerinden yürür tüm işlemler. Yabancı para ile bankacılık işlemi de yapamaz. Çünkü tanıyan ülke yok. Herşeyi bizden geçer. 6 yıllık bir bankacı olarak söylüyorum ki, kktc bizim için, sektör için 82.vilayettir. Sorunun tekniği, öncülü, bizlerden istediği nedir, cevap nedir yada ne olmalıdır, gerçekten çok su götürecek bir konu gibi. En kötü soru iptal olur. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.
emr tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@saystowin yetkili mahkeme Ankara idare mahkemesi olması gerek. Fakat yapılacak müracaat hususunda eğer farklı bir yerde yaşıyorsanız, bulunduğunuz yerdeki idare mahkemesi dosya kabulü ve yetkili mahkemeye intikali vs. yapabilir diye düşünüyorum. Eğer niyetiniz varsa gidip görüşmekte fayda var.
-
Zaten soru iptali sebebiyle liste dışında kalanların kaybedeceği hiçbir şey yok, ama davayı kazanırlarsa listede olma durumları söz konusu, yiğit yılmaz hoca da bazı adayların yargı yoluna gideceğinden bahsetmişti.
-
@gökberk evet sadece idari yargıya gidilecek. Şahsi kanaatim soru iptali kararının idari yargı tarafından iptal edileceği yönünde. Eğer yargı kararını 2020 yılındaki gibi mülakatlar devam ederken alırsa, yeni puan ve sıralamalar nedeniyle ek mülakatlar yapılır. Fakat, yargı kararı mülakatlardan önce alınırsa yeni puan ve sıralamalarla, yeni liste ile tek mülakat olur. Dava yoluna gideceklerin elini çabuk tutması gerek.
-
@saystowin bildiğim kadarıyla idari yargı yoluna gidiliyor, 2020 yılındaki süreçte mahkeme mülakatlar bitmeden kararını vermişti.
-
@saystowin idare mahkemesine gidilirse bence soru iptali kararı iptal edilir, eski düzene göre hesaplama yapılır ve ona göre yeni sıralama açıklanır, 2020 mülakatları devam ederken aynı durum yaşanmıştı
-
Bu sorunun iptaline karşı muhakkak dava yoluna gidilmesi lazım. 2019 daki sınavda da benzer soru vardı, aynı mantıkla cevap doğru kabul edildi. 2022 de neden iptal ediliyor ki, küsuratın nasıl yuvarlanacağını da bilmeyen kaymakam olmasın zaten.
-
@alpkaim son tango 77,75. Ekleyebilirsiniz.
-
@f16 let the show begin
️
-
Merhaba arkadaşlar, 2015 yılından beri devam eden serüvenim artık son düzlüğüne girdi. Bazen bir soruyla bazen yarım puanla kaçırdım, bazen de mülakattan elendim. Kombinemi önümüzdeki yıl devredeceğim. Umarım bu son sınavım olur. Sınavdan sonra elim çok gitti geldi buraya yazmak için ama yılların verdiği bir yılgınlık var üzerimde. En azından kayıtlara geçsin hem netim hem de yapacağım tahmin. Hatırlayamadığım 3 soruyu yanlış hesaplamak suretiyle 74 puan ile ekleyebilirsiniz. Öte yandan, sınav esnasında içimden geçen bu sınavın 440 kişiyi doldurmayacağıydı. Ancak, belki manipülasyon belki de halüsinasyon sebepli çok şişkin netler mevcut anketlerde. Bu veriler ışığında temkinli davranarak geçen yıla benzer bir sonuç çıkacağını düşünüyorum. Tahminim iptalsiz 72,50. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Rabbim herkesin gönlüne göre versin.
-
RE: 2020 Kaymakam Adaylığı Sözlü Mülakatları
Seneler sonra ilk kez bu kadar yaklaşmışken yine olmadı. Nasip değilmiş diyerek. 110. Dönem için çalışmalara başlamak gerek biraz soluklandıktan sonra. Sürecin sonunda kazanmak olduğu gibi kaybetmenin de olduğunu hatta %75 ihtimalle bunun daha olası olduğunu hatırlayıp yenilgiyi de hazmetmek gerekir, çünkü herşeye yine yeni yeniden sıfırdan başlamak icap ediyor. Tüm kazananları tebrik ederim. Benim nazarımda mülakata katılmaya hak kazanan herkes potansiyel kaymakamdır. Kendi mülakat günüm için konuşayım oradaki 42 kişi de pırıl pırıl vatan evladıydı. Hiç hayıflanmıyorum. Kazanan herkese helal i hoş olsun. Rabbim cümlemizin de başarılarını daim eylesin. Kazanan ve burada bu yazıyı okuyan arkadaşlarımdan öğrenmek istediğim bazı şeyler var. Cevap vermeye değer görüp özelden yazarlarsa çok sevinirim. Yazılı kısım açıklandıktan sonra, ta ki dün liste açıklanana kadar, ben neleri yanlış yada eksik yaptığımı öğrenmek, araştırmak ve bulmak istiyorum. Kazanan arkadaşlarım neyi doğru yaptı, muhakkak ki benim eksiğim kusurum yanlışım olmuş ki listede yokum. Ben bunu kendi adıma üstlendim, satın aldım. Ama sizler neyi ve nasıl doğru ve fazla yaptınız tüm kalbi samimiyetimle öğrenmek istiyorum. Referans denilen kavram inanılmaz ucu açık birşey. Buradaki 434 kişi de birşeyler yaptı çabaladı uğraştı. Sonuçta devletin makamı emanet edilecek, elbette birileri sürece müdahil olacak takipçisi olacak ve bu yola bunları göze alarak çıktık. Yada en azından kendi adıma ben bunun farkındayım. Ve asla sürecin içinin boşaltılcı tabirleri ifade etmenin anlamı olmadığına inanmaktayım yenilginin nabız yüksekliği ve hassasiyetiyle. Sadece ben kendi adıma neyi yanlış yaptım, hangi yanlış kapıya gidip medet umup zaman heba ettim, ve kazanan dostlar hangi doğru adımları attılar, bağlantı kurma, sürecin takipçisi olma vs gibi hususlarda. Kazanan ve kazanmayan herkesi yürekten tebrik ederim. Vazifeye başlayacakları allah muvaffak eylesin. Seneye tekrar aynı yollara revan olacaklarla 2021 başlığında görüşmek dileğiyle. Selamlar.