@1umut ayrıca standart sapma olayı da var. Farklı sorularla nasıl standart sapma hesaplanıp sıralama yapılabilir ki
serimeri tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
RE: PTT uzman yardımcılığı/Genel
@ipekaslan hocam ben de merak ediyorum ayni şeyi. Mutlaka ağırlık verecekleri bir alan olacaktır ama iş tanımını da tam bilmediğimiz için neye ağırlık verilir hiç tahmin yurutemiyoruz. Bilgisi ya da fikri olan varsa paylassin lütfen
-
RE: TBMM Yasama Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)
Arkadaşlar nasıl geçti ilk gün
-
Arkadaşlarım ben de tecrubemi paylasayim. Arkadaslarimin bahsettiği gibi gerginlikten uzak bir ortamda girdim ben de mülakata. İletisim kurmak gayet kolaydı. Masada çok sayıda zarf vardi kendini tanıtma kısmından sonra zarf cektim . ilk defa böyle bir uygulama oldu benim için ve çok sevindim açıkçası. Beni mental olarak rahatan bir durum oldu çünkü aksi halde insan soru zor gelince neden zor sordular ya da kolay gelince allahim çok kolay sordular kesin olmayacak gibi paranoyalar yapabiliyor
1 alan 1 genel kültür sorusu vardi. Onun dışında kurumla ilgili konuşuldu. Ne kadar sürdü bilmiyorum ama 8 10dk 'dan fazla değildir diye düşünüyorum. Katılımcı sayısı az olunca çok da aceleye getirmediler sanırım yoksa 10dk surmezdi kişi başı muhtemelen. Sonuç ne olursa olsun umarım hakkımızda hayırlısı olur.
-
RE: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
kimse mağdur olmayacak şeklindeki yorumların mağduriyet kavramının çok öznel bir kavram olmasından kaynaklandığını, bundan mütevellit bizi büyük bir fikir ayrılığına ve çıkmaza sürüklediğini düşünüyorum. Zira ben Esenboğa'da mağdur oldum insanların kendi durumunu görüp, değerlendirip tekrar sınava girme ya da girmeme kararı verebildiği bir sistem kimsenin mağduriyetini gideremez hele ki bir sınavda farzı misal 73 alan listeye girip diğer sınavda 76 alan aynı listeye giremezken. Kavramlar öznelleştikçe objektif bakışımız azalıyor ne yazık ki insan olmanın bir sonucu.
-
@alageyik08 defter tekrarı yapmayı düşünüyorum hocam hızlıca. sizin öneriniz nedir?
-
@kaziratu teşekkürler hocam bilgilendirmeleriniz için. Hakkımızda hayırlısı olsun.
-
@dikey inşallah hocam ne kadar çabuk o kadar iyi, bakalım.
-
@b-ays olmaz diye düşünüyorum hocam zaten kontenjan dolmamış oluyor, yedeğe gerek kalmaz bu durumda mantık olarak. Ama tabi belli de olmaz ne yapacakları :))
serimeri tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
kimse mağdur olmayacak şeklindeki yorumların mağduriyet kavramının çok öznel bir kavram olmasından kaynaklandığını, bundan mütevellit bizi büyük bir fikir ayrılığına ve çıkmaza sürüklediğini düşünüyorum. Zira ben Esenboğa'da mağdur oldum insanların kendi durumunu görüp, değerlendirip tekrar sınava girme ya da girmeme kararı verebildiği bir sistem kimsenin mağduriyetini gideremez hele ki bir sınavda farzı misal 73 alan listeye girip diğer sınavda 76 alan aynı listeye giremezken. Kavramlar öznelleştikçe objektif bakışımız azalıyor ne yazık ki insan olmanın bir sonucu.
-
@grejuva uzmanlıklarda 70 postacı arkadaşımın 60 mış barajı. öyle söylemişti. diğer alanlarda bilgim yok.
-
@bluephantom hocam facebook grubunda uzman yardımcıları hakkında pek paylaşım yapıldığını görmedim hatta sorulan sorulara cevap vermedikleri bile oldu gördüğüm kadarıyla. Baraj konusuna gelince bence düşürmemeleri mantıklı hocam zaten baraj 60. Tekrar alım yapmaları daha mantıklı olur bence.
-
@hegia-sophia aaaaaaaaa çok şaşırdım ingilizce mi okudunuz lisansta ?
-
@hegia-sophia tercümanlarda öyle bir bölüm olacağını duymuştum bekleyen arkadaşlardan.
-
Arkadaşlarım ben de tecrubemi paylasayim. Arkadaslarimin bahsettiği gibi gerginlikten uzak bir ortamda girdim ben de mülakata. İletisim kurmak gayet kolaydı. Masada çok sayıda zarf vardi kendini tanıtma kısmından sonra zarf cektim . ilk defa böyle bir uygulama oldu benim için ve çok sevindim açıkçası. Beni mental olarak rahatan bir durum oldu çünkü aksi halde insan soru zor gelince neden zor sordular ya da kolay gelince allahim çok kolay sordular kesin olmayacak gibi paranoyalar yapabiliyor
1 alan 1 genel kültür sorusu vardi. Onun dışında kurumla ilgili konuşuldu. Ne kadar sürdü bilmiyorum ama 8 10dk 'dan fazla değildir diye düşünüyorum. Katılımcı sayısı az olunca çok da aceleye getirmediler sanırım yoksa 10dk surmezdi kişi başı muhtemelen. Sonuç ne olursa olsun umarım hakkımızda hayırlısı olur.
-
@cagii hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. merak ettiğim bir nokta daha var, mülakat kişi başı ortalama kaç dakika sürdü acaba?
-
ilk gün katılan arkadaşlarımıza geçmiş olsun, umarım herkes mulakatından memnundur. bilgilendirmeler için ayrıca tesekkürler.
-
arkadaşlar ulaşım kolay oldu mu? metro ile ulusa gitmeyi düşünüyorum, sonrasında yürüme mesafesi varmış 10 dk kadar. Siz nasıl ulaşım sağladınız?