@pokerface Sevgili pokerface verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
3 haftadan bu yana KOSGEB Yeni Girişimci Desteği ile ilgili internette okumadığım form ve girmediğim blog kalmadı her kafadan ayrı bir ses büyük bir bilgi kirliliği. Neyse ki bu bilgileri birleştirdim notlarımı aldım ve soluğu KOSGEB’de aldım.Şimdi sizler ile KOSGEB’de öğrendiğim bu destek programı hakkında edinmiş olduğum bilgileri paylaşacağım
1-KOSGEB Girişimci Desteğinde işi çok sıkı tutuyor hatta hatta bu desteği almak isteyenler öncelikle KOSGEB Girişimcilik Eğitimine katılıyor .Eğitimler için www.kosgeb.gov.tr adresinde Duyurular ------ ordanda KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Duyurularına tıklayıp ilinizde kurs var mı yok mu öğreniyorsunuz. Bu kursu düzenleyen kurum ve kuruluşları arıyorsınız yer varsa bu kurslar için kayıt oluyorsunuz. Ben yedeklerde yer buldum.Bakalım beni arayacaklar…
2-KOSGEB Girişimcilik Eğitimi bittikten sonra isteyenler iş yerini kurabilir ve bu desteğe başvuru yapabilirler.Fakat başvuru için girişimcilerin iş planı hazırlamaları gerekiyor.Bunun için ise kosgeb bize sakın danışmana gitmeyin dedi.Çünkü bir çok insan kosgeb danışmanıyım diye insanlardan para alıp dolandırıyormuş. KOSGEB Personeli bana boş iş planı verdi aldı dedi bunu şimdiden doldurmaya başla kosge kursunda bunun nasıl doldurulacağını öğren,böylece başvuru aşamasında gelince zorlanmazsın dedi. Ben iş planı şimdiden hazırlamaya başladım bakalım nasıl olacak.
3- Evet kosgeb girişimci desteği kapsamında ön ödeme yapıyormuş fakat bu ödeme iş planı toplantı ile kabul edildikten sonra gerçekleşiyor.( ben ne kadar ödeme yapılıyor ve ne zaman ödeme yapılıyor hakkında bilgi bulamadım ve kosgeb’e sormayı da unuttum bilen varsa bana yazabilir)
4-Bu destek gerçektende iş kurmayı kafasına koymuş ve kosgeb ister olsun,ister olmasın ben bu iş yerini açacağım diyenler için tam bir ilaçmış bunuda öğrendim .Çünkü işletmenin kira ,personel ve demirbaş giderleri destek kapsamında.Yani KOSGEB sizin bu giderleriniz için siz bu harcamaları yaptıktan sonra size ödeme yapıyor.
Dediğim gibi şimdilik girişimcilik kursu için yedeklere kayıt yaptım.Bütün süreci buradan sizlere anlatmaya devam etmeye çalışacağım.İyi günler
Sizinde bildikleriniz varsa lütfen esirgemeyin.