Ben de deneyimlerimden bir kaç şey söyleyeyim dostlar. Aslında salt sınava dair değil hayatın her noktasında tatbik ettiğim bir kaç şey anlatayım. Ben çok fazla şeyi aynı anda idare etmeye çalışan birisiyim az çok tanıyan dostlarımız bilirler. Bunların hepsini idare ederken en temel prensibim âna odaklanmaktır. Yani sonrasını sonra düşünmek, o an içinde hesap kitap yapmamaktır. Ânın hesabını yapar, öncesindeki kırıklıkları, sonrasında olacakları kendi zaman dilimlerinde değerlendiririm.
Bu sınavda nasıl fayda eder?
Sınavdaki kaygınızın en ciddi sebebi, olumlu/olumsuz ihtimallerdir. Olursa kurum sınavları telaşı, olmazsa bir sene daha hazırlanmak ihtimali bunlar sizin kaygınızı besleyen temel gerekçeler. Belki bir sene daha hazırlanma imkanı olmayanlar için bambaşka bir hayata yürüme mecburiyeti vs. her ne varsa sınavdan sonra olabilecek, bunları sınavdan sonra düşünürsünüz. Sınavda size lazım olan tek şey sorulara olan konsantrasyonunuzdur. Emeğinizin hangi oranda karşılığını devşirebileceğinizdir.
Unutmayın, ufkundan öteye bakan da, dönüp dönüp arkasına bakıp duran da önündeki küçücük bir engeli göremez, takılır ve düşer. Siz önünüze bakın, onu aşın, sırası geldikçe hepsini hep birlikte idrak edelim.
Dualarımız sizlerle olacak. Allah bahtınızı açık etsin dostlar.