GUY MULAKATINDAN ELENENLER 2017
-
@paretowilfredo şimdi burda atismaya ben girdim öyle mi. ? Bu kadar da olmaz. ben burda elenenlerle dertlesmeye gelmişim. Sofuoglu gelip burayi karistiriyo sonra biz kabahatli oluyoruz
-
@1903bjk değerli düşüncelerin için teşekkürler hocam, her geçen gün size olan saygım artıyor ve dualarım da sizinle, inşallah bir gün çoktan haketmiş olduğunuz güzel bir kadroyu kazandığınızı foruma yazıp sevincinize ortak olmak nasip olur
@paretowilfredo sana da teşekkürler dostum can'sın.
-
Evet degerli arkadaslar simdi anladiniz mi neden guy da basarili olamadığımızi ? Ne yapmamiz gerekiyomus öğrendik degil mi ?
-
Arkadaslar benım puan 76 sıralama 9 bin yeni alımda davet alır miyim? Acaba bü yıl istanbul kaca kadar düştü
-
bu acı geçiyor mu? gündüzleri o koşturmacanın, yoğunluğun içinde biraz arka plana atılıyor o üzüntü, hayal kırıklığı ama gece çökünce, yalnız başına odaya çekilince her şey tek tek aklına geliyor yine. o bütün heyecanların, heveslerin, umutların... sınavı kazanırsam şunu yapıcam bunu edicem düşüncelerin ve onları belirsiz bir süre daha ertelemen. zor çok zor.
-
@sr ne yapacağını bilememek şuan en kötüsü 3 yıl her şeye rağmen bir umutla uğraş çabala olmasın sonra elinde orta düzey bir puanla ortada kal yeni ilanlarda şansın yok önümüzde ne var belli değil üstelik oturup yeniden çalışacak gücün de yok küçük bir yerde yaşıyorum ve herhangi bir iş için şehir değiştirmem gerek bununda maliyetleri iş bulmanın zorluğu ki daha önce denedim gerçekten düzgün sayılır bir işte bulamadım daha çevrenin gereksiz sorularını saymıyorum ne yapmak gerek bilmiyorum allah yardımcımız olsun hepimizin ben hiç böyle hayal etmemiştim hayatımı
-
@aylakkafam Rabbim bizlere en güzelini verecek buna ben inanıyorum. Yavaştan yavaştan başlamak lazım geç kalmamak için .Her zorluğun sonunda mutluluk vardır .sabretcez
-
@iktisatçı-0, içinde söyledi: GUY MULAKATINDAN ELENENLER 2017
@aylakkafam Rabbim bizlere en güzelini verecek buna ben inanıyorum. Yavaştan yavaştan başlamak lazım geç kalmamak için .Her zorluğun sonunda mutluluk vardır .sabretcez
ben inanamıyorum artık maalesef.
-
@aylakkafam, içinde söyledi: GUY MULAKATINDAN ELENENLER 2017
@sr ne yapacağını bilememek şuan en kötüsü 3 yıl her şeye rağmen bir umutla uğraş çabala olmasın sonra elinde orta düzey bir puanla ortada kal yeni ilanlarda şansın yok önümüzde ne var belli değil üstelik oturup yeniden çalışacak gücün de yok küçük bir yerde yaşıyorum ve herhangi bir iş için şehir değiştirmem gerek bununda maliyetleri iş bulmanın zorluğu ki daha önce denedim gerçekten düzgün sayılır bir işte bulamadım daha çevrenin gereksiz sorularını saymıyorum ne yapmak gerek bilmiyorum allah yardımcımız olsun hepimizin ben hiç böyle hayal etmemiştim hayatımı
ben de etmemiştim ama hayat işte.
-
Bir aydan fazla oldu. Düşünmemek için kendime farklı uğraşlar bulmaya çalıştım. Her uğraşımda aklımdan silindi gitti ama kafamı her yastığa koyduğumda beynimin içinde mülakat anını tekrardan yaşıyorum. En ince ayrıntısına kadar hatırlamaya çalışıyorum. Tüm sorulara vermiş olduğum cevapları tekrar ediyorum. Ayrıntıları kurcalıyorum fakat neden elendiğimi hala bulamıyorum. Nasip değilmiş daha iyisi olur diyorlar fakat ben artık bu söylemlere inanmıyorum. Koskoca 3 seneyi devirdim artık 4ün içindeyim. Tekrar başlamak için gücüm yok gelen ilanların hiçbirine başvurmuyorum kaldı ki başvursam da zaten birçoğu gelmez ilk 200 300 500 kişi arasında geçen yarışa döndü artık iş. Bu beni daha da olumsuz düşünmeye sevk ediyor. Yaptığım iş başvuruları deneyimim olmadığı için geri dönüyor ve elimde yine koca bir sıfırla başladığım yere geri dönüyorum. Yoruldum artık kitap kapağını açasım elime kalem alasım gelmiyor. Bir çıkar yol bulamıyorum yada aklım yetmiyor. Bir sonra ki sınavı geçip mülakata kalsam ne olacak diyorum kendi kendime. Bundan daha iyi bir mülakat geçiremezdim. Aklımda ki sorular günden güne artıyor ve artık bu artan sorular beni yavaş yavaş eritmeye, bitirmeye doğru gidiyor.
-
@pomak dostum yazdıklarında kendimi buldum ama üzülme sıkma kendini artık dediğin gibi 1 ay olmuş artık silkelen at üzerindeki ölü toprağı artık hazırlanacak gücü bulamıyorsan kendine başka yerlede kullan olan gücünüde başka memuriyetler ya da özel sektörde çünkü hayatını bir şekilde idare etmen gerekiyor ve bu ümitsizlik ve hayal kırıklığı ile olmaz dostum
-
@pomak kardeş sizlerin üzüntüsünü bende yaşadım bunun sebebi başıma gelme korkusuydu. Şimdi bende ilkkez guy ilanı bekliyorum kazanırmışım kazanamazmıyım bilmiyorum ama hep şunu diyorum Allah’ım hayırlıysa olsun yardım et değilse de olmasın istemiyorum. Nasip gerçekten nasip inanmıyorum artık deme bilemeyiz sonunda ne olacağını. Rızkı veren Allah teminatımız onda devlet değil memuriyet sadece seçeneklerden biri. Sen ister çalış ister çalışma ama hayırlısını iste her daim. Defalarca elenenleri okudum neler hissettiklerini tahmin bile edemem çünkü bir kere elenmeyi bile düşününce nefesim. Kesiliyor resmen. Vardır bir nasibin ve onun önüne kimse geçemez.
-
@pomak bende senin gibiyim seninle aynı duyguları yaşıyorum .Ama hayat devam ediyor .ben hep hayırlısını istedim vardır Allah’ın bi bildiği .onun için üzülme artık kalk ayağa ve başla daha güZelleri için uğraş .Allah herkesin gönlüne göre verir.Kısmetimizin nerden geleceğini bilemeyiz.
-
-
@pomak soyle düsun bu beni tekrar hareketlendirdi guy olup suan cogu kisi tekrar ders calisiyo bizim tek farkimiz maasimiz yatmiyo ama onlarda cogu hedefleri olanlar kacmaya calisiyo.Yani ders calismaya boyle tutunabilirsin ama dedigin gibi artik guy olmakta zor ve yaris ilk 500 icinde geciyo.
-
Güzel düşünceleriniz için hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar ama benim sisteme artık zerre inancım kalmadı. Bazılarımız mülakatta ne yaparsa yapsın tabiri caizse ağzıyla kuş tutsa yaranamayacağız. Yıllar evvel fetö belasına laf söyledim diye dinsiz ilan edilmişliğim var benim şimdi o gitti başkaları geldi. Biz onların sonunu gördük fakat şimdi yine aynı terane. A gitti B geldi. Ben taraf olmayı reddediyorum. Siyasi düşüncelerimle bir yerlere gelmeyi reddediyorum. Aksi davranışım kendime ihanet olur. Böyle davrandıkça bir sonuca da varamayacağım onu da geçte olsa anladım. Velhasıl kelam liyakate dayalı bir sistem olduğunu görmedikçe umutlarım yeşermeyecek. Sınavlara girmeye devam edeceğim mülakata kalmak için çabalaycağım ki içimde kalanları bir bir söyleyebileyim, yaralarımın kabuklarını gösterebileyim. Belki vicdanlarına dokunabilirim.
-
Elbette tavsiye değerli ve önemlidir. Tavsiyeyi veren kişi mevzudan anlayan ve sözlerinin değeri bilinen ise. Guy bir meslektir, a kadro olarak geçer, maaşı yeterlidir. Ancak sizlere açılan tek kapının guy olduğuna inanmak ve o kapıdan çevrildiğinizde her şeyin sona erdiğini düşünmek başlı başına yanlıştır. O kadar alan dersini hasbel kader başarıyla yerine getiren insan, kendisine alternatif çıkar yollar bulacak kadar zekidir. Bakın önünüze! Dağılmayı ve dağıtmayı önleyin artık! Hiçbir şey gelmiyorsa içinizden hava alın tekrar dönün. Bu matem havasını dağıtın artık! İnsanın 50 senelik herşeyi olan eşi ölüyorda kendini toparlıyor. Hemen bir plan yapın,beyninizin eror veren pc'ler gibi a kadro dayatmasına aldırış etmeyin, önünüzde 7 ay var. B kadrodan alacağınız 85 üstü bir puan özgüveninizin tazelenmesini sağlayacaktır. Atanın memlektte Guy'dan daha mutlu olacağınız B kadro bir işe. Daha sonra GUY, DUY, MUY ne olmak isterseniz ona çalışın. İstemem anacim istemem dersenizde evlenin barklanin çoluga çocuğa karışın.
Bu arada ülkemizdeki en büyük problem, milyonlarca üniversite mezununun olduğu ülkemizde bir o kadar özgüveni olmayan gençlerin çoğalması. Lise mezunu insanlar hayata daha sıkı sarılmayi başarırken, en azından bir şeyleri başarmış ve olabildiğince okuma alışkanlığı olan üniversite mezunu insanların çaresizlikleri bizdeki eğitim sistemin en büyük açmazı olarak görünüyor. Sanki eğitim seviyesi ile özgüven arasında negatif eğilimli bir durum var.
-
Arkadaslar biri yazmis guy mulakatina itiraz eden 4 5 kisiyi kdk arayip bilgi vermis mulakatin iptalini isteyecegiz diye.nolur sizce iptal olur muu bir umutt