Yüksek Lisans ve Doktora İlanları
-
@alchemist hocam tezsizden tezliye geçiş de makul ama ben Ankara'da bir çok öğrenci biliyorum çalışırken tezli yüksek lisans yapan. Burada önemli detaylardan biri de mülakat olmayan bir üniversiteye başvurursanız çalışmayı bir bahane olarak kullanamayacakları.
-
@agor Marmara ing. iktisadı çok istiyordum ama olmayacak gibi. Dediğiniz gibi yapıp mülakat şartı olmayan ünv.leri araştırayım. Fikir verdiğiniz için teşekkür ederim.
-
@genclerbirlikli yok hocam onu demek istemedim. Mesela araştırma görevlisi kadrosuna atanmak icin mezun olduğum bölümden farklı bölümde yaparsam atanma süreci baya sıkıntılı oluyormuş.9yıl kadro bekleyen duydum
-
@fenerbahceli hocam dervişin fikri ne ise zikri odur, atanma deyince memuriyete atanma olarak anladık biz sanırım hocam akademik kadrolara atanma konusunda Türkiye'de ne yazık ki sadece başarılar kriter olmuyor biliyorsunuz yani alandan veya alan dışı fark etmez kadro almak bir çok değişkene bağlı yalnız bir dönem araştırdığım kadarıyla ki siz de bakabilirsiniz lisansını başka alanda yapmış, masterını başka alanda yapmış bir çok öğretim üyesi olduğunu görmüştüm. Ne kadar farklı değişkenlerden bahsetsem de atanmak amacıyla siz başarılı bir öğrencilik hayatı geçirin ve araştırma çalışmaları yapın, en azından şansınız kendi alanınız ile aynı olacaktır görüşündeyim ben.
-
@fenerbahceli ilana çıkarken dediğiniz gibi genelde lisans ve yüksek lisans aynı olsun istiyorlar çok nadiren farklı gördüm ben.
-
ÖNEMLİ!!!
7143 sayılı kanunun 15. Md sine göre öğrenci affıyla ilgili şöyle ibare var “Müracaat süresi içindeaskerlik zamanı gelmiş olanların askerlikleri tecil edilmiş sayılır.” Buradan anlamamız gereken askerlik süresi gelenlerin askerliği tecil edileceği mi? Yoksa askerlik tecil hakkının olmadığı mı? -
@aliveli evet hocam bundan bahsediyordum
-
@sorgusuzsualsiz konuyu bilmemekle birlikte madde lafzından anladığım askerliğin tecil edilmiş sayılarak değerlendirileceğidir.
-
Acaba öğrenci affı kapsamında 29 yaşını geçenlerin de mi askerlikleri tecil ediliyor?
-
@kutuphaneci06 hocam kayıt yaparlar sanırım fakat yoklama kaçaklığı söz konusu ise okul tecil ettiremez askerlik şubesinin inisiyatifine kalır durum.
-
Arkadaşlar birşey sorucam.Bakaya kalınca atama yapıyor mu kurumlar.Yani ben mülakata girdim 3 ay önce açıklanana kadar gvs,göreve çağrılma derken süreç bi 7-8 ayı bulacak.Benim askerlik tecilim de bu ay doluyor.Askere gitmesem atanabilir miyim
-
-
@johnnash hocam benim bu duruma düşüp atanan tanıdığım var ancak kurumların farklı tutumları mevcut olabiliyor. Mantıken tecil hakkınız doğacağı için de atamanınızın kabul edilmesi lazım.
-
Güzide memleketimiz Vilayet-i Çepni 'ye gelip okumak isteyenler olur belki. Ekleyelim.
-
Gazi (hacı bayram veli) sosyal bilimler bilim sınavı hakkında bilgisi olan var mı?
-
@circassian başvuracağınız bölümle ilgili konulardan, test sınavı şeklinde olan bir sınav. 50 soruydu sanki ama tam hatırlamıyorum.
-
@circassian hocam hangi bölüm için sordunuz?
-
@agor yönetim bilimleri için hocam
-
@circassian 3 soru yazılı sınav. Kendi bölüm hocalarından 3 soru talep ediliyor. Yanlış hatırlamiyorsam 2,5 saatlik bir süre veriliyor. Tek kağıt ve sorular genel olarak Gazi öğrencisine hitap edecek şekilde oluyor. Hacı Bayramı bilmem ve tanımam. Gazi Üniversitesi'nde böyledir.
-
@antimülakat, içinde söyledi: Yüksek Lisans ve Doktora İlanları
@circassian 3 soru yazılı sınav. Kendi bölüm hocalarından 3 soru talep ediliyor. Yanlış hatırlamiyorsam 2,5 saatlik bir süre veriliyor. Tek kağıt ve sorular genel olarak Gazi öğrencisine hitap edecek şekilde oluyor. Hacı Bayramı bilmem ve tanımam. Gazi Üniversitesi'nde böyledir.
@circassian hocam durum böyleydi, sosyal bilimler enstitüsü neredeyse tüm bölümlerinde (istisnalar varsa onu bilmiyorum) 3 soru 3 farklı hoca uygulaması yapıyordu. Sınavın biçimi başvurularda yazıyor olabilir bir daha göz atın isterseniz. Sorular için de yine @Antimülakat hocamın dediği gibi okulun kendi öğrencisinin rahat cevaplayacağı sorular sorulur (hemen hemen her okulda böyledir), okulun web sitesinden bölüm hocalarına ve ders kataloglarına bakarsanız fikir verecektir size.