2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
Ders gruplarından alınan
puanların aritmetik ortalaması yazılı sınav sonucunu oluşturacaktır. Yazılı sınavın değerlendirilmesinde; en
yüksek puandan başlamak üzere ve eşit puanlar için sırasıyla iktisat, maliye, hukuk ve seçimlik ders grubu
puanı fazla olan öncelikli olmak kaydıyla 70 ve üzerinde puan alanlar başarı sırasına konulacaktır.
Bunlardan en yüksek puandan başlayarak 45 kişilik kadro sayısının üç katına kadar aday yazılı sınavı
kazanmış sayılacak ve mülakata çağrılacaktır. 70 ve üzeri puan alan aday sayısı, 45 kişilik kadro sayısının
en az üç katına ulaşmadığı takdirde aritmetik ortalamalar;
P k 10 x
P = Adayın puanı
x
= Adayın ders gruplarından aldığı puanın aritmetik ortalaması
= Aritmetik ortalamalarının ortalaması
= Aritmetik ortalamalarının standart sapması
formülü kullanılarak ortalaması k, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülür. Burada k, kadro
sayısının en az üç katı kadar adayın puanının 70 puan barajının geçmesini sağlayacak şekilde (en fazla 100
olacak şekilde) belirlenir. -
@south azalan bakiyeler veya normal farketmiyo diye biliyorum ben indiriliyor hurda değer, en son amortisman tablosunu yaparken faydalı ömrü bittiğinde ilaveten gösteriliyor hurda değer
-
@muzgor, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@murky ben 90 şu yıllardan örnek verdim ama ordan puan gelir mi sorunun 2.kısmı için
Hocam kompozisyonu nasıl puanlarlar bir fikrim yok ama tabi savları güncel ve yakın tarihten örnekleme artı puan getirecektir diye düşünüyorum.
-
@lordoğlu her derste 60 barajı YÖK muydu
-
@muzgor öyle bir baraj yok arkadaşlar. Hatta sınavda baraj yok. Sınıfta bir arkadaş ısrarla her oturumdan sonra bak şimdi dökülecekler, bak şimdi dökülecekler deyip durdu o da baraj var sanıyor herhalde. 135 kişi 70i geçmezse 70'e tamamlanacak son adayın puanı.
-
@murky yani atıyorum maliye iktisat hukuk seçmeli 80 seçmeli 50 direk seçmeliden elenme YÖK mu hesaba göre mi iş hesaplanıyor
-
@muzgor hocam bu puanları alırsanız 80'e yakın ortalama yaparsınız önceki yıllara göre tabi. Yani 10 puan sapma olması halinde
-
Klasik sınav tecrübem olmadığı için bana zor geldi sınav,sizlere nasıl geldi?
Bir şeyler yazdım ama bakalım hayırlısı.
Ben ilk 135 e giremem gibi. -
@köykorucusu ilk yazılı deneyimimdi, okuyanların nasıl okuyacagina ve 135 kişinin neler yaptığına bağlı.
-
Degerli arkadaşlar vmy sınavina hak kazandım ancak klasik sınav icin hazırlığım yok.İktisat ve maliye icin yüksel bilgili iş görür mü?
-
2014 yılında 400.000 e alınan bir taşıt için hurda değeri 50.000 olarak tahmin edilmektedir ve azalan bakiyeler yöntemiyle amortisman ayrılmaktadır. Faydalı ömrü 10 yıl. 2017 yılı ocak ayında taşıt 300.000 + kdv ye yenilemek amacıyla satılmış ve aynı dönrmde yenilemek amacıyla kdv dahil 708.000 e yeni taşıt alımı yapılmıştır.
a-ilk taşıtın satış kaydı(15 puan)
b-ikinci taşıtın alış kaydı(10 puan)
c-ikinci taşıtın amortismn kaydı(10 puan) -
Arkadaşlar sınavın ne zaman açıklanacağı belli değil dimi? 2016 da ne kadar sürede açıklandı ?Biliyorum daha erken kızmayın merak sadece
-
Arkadaşlar bir yoklama alsak fena olmayacak sanki 101 nolu sınıf 1 kişi girmedi
-
zemin kat 9 nolu derslik 1 kisi girmedi bizim salonda da.
-
@ofa zemin kat 1 nolu sınıf 4 eksik
-
Evet arkadaşlar yok mu artıran üye olmayıp takip eden arkadaşlar üye arkadaşlarınız varsa iletin lütfen toplamı bulmaya calisalim. Totalde kaç sınıf vardı acaba tahmini olan? Bizim sınıf 30 kişiydi
-
106 no lu sınıf 2 kişi girmedi
-
@cura Bende ayni siniftaydim daha fazlaydi sanki hocam.
-
@murky, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@vural, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Ticaret soruları
1- TTK ya göre ticari işi tanımlayınız. Türlerini örneklendirerek açıklayınız gibi bir soruydu
2- Şube nedir? Dört unsurunu yazınız. Hukuki neticelerini belirtiniz.
3- Aş de genel kurulda gündeme bağlılık ilkesi nedir? İlkeye aykırılığın yaptırımını ve istisnalarını açıklayın.
4- kambiyo senetlerinin beş ortak özelliğini yazın.Vay arkadaş ya, yukarıdaki yorumumu tekrarlıyorum. Ticaret seçin çok açık ve net.
@murky, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@vural, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Ticaret soruları
1- TTK ya göre ticari işi tanımlayınız. Türlerini örneklendirerek açıklayınız gibi bir soruydu
2- Şube nedir? Dört unsurunu yazınız. Hukuki neticelerini belirtiniz.
3- Aş de genel kurulda gündeme bağlılık ilkesi nedir? İlkeye aykırılığın yaptırımını ve istisnalarını açıklayın.
4- kambiyo senetlerinin beş ortak özelliğini yazın.Vay arkadaş ya, yukarıdaki yorumumu tekrarlıyorum. Ticaret seçin çok açık ve net.
Bir tane bile bu beni zorlar diyemiyorum en azından 1 tane koy muhasebe pişmanlıktır arkadaşlar :)))
-
Hurda değerini cidden indirmiyo muyduk ya yok mu bilen