Ben sahsen boyle bir mahkeme karari cikmissa temyize gidecegim.Su sinav icin cektigim cilenin haddi hesabi yok.Beyefendi 2. sinava girsin kazanamayinca iptal davasi acsin ne guzel dunya.Nedense adalet istegi sinavi kazanamayinca doguyor.
Cura tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
RE: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
@tibout, içinde söyledi: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
İdariyi de kazanan var mı dostlar?
Benim sayistay,idari,kaymakamlik ucu de oldu bakalim hayirlisi.
-
RE: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@toranj, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@mehmetemir hocam yani her türlü davadan feragat mümkün tasarruf edebilirim edemem öyle bir ayrım yok
Her davadan feragat mumkun degil.Su 4 durumda feragat edilemez:
-Hakimin fiili sebebiyle acilan tazminat davasi
-Ortakligin giderilmesi davasi
-Savcilarin actiklari davalar
-Iflas karari verilmesinden sonra iflas davasi -
@kilici 225 kisi kac ay calismis ustune 2 gun sabah aksam sinava girmis kesin en adaletlisi bu adamlarin sinavini gecersiz saymak.Bir de nasil emin konusuyor en adaletlisi bu diye.Tek dusundugu de sinav iptal olsun da bana bir firsat dogsun baska birsey de degil.
-
RE: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
Forumda yazan siralamalari dikkate alip moralinizi bozmayin arkadaslar.Kaymakamlik sinavinda forumda yapilan siralamada 30. gozukuyordum sinavda 39. oldum.Sebebi de gayet acik.Bircok kisi hatirlayamadigi/suphelendigi soruyu bunu da yanlis yapmamisimdir deyip dogru kabul ediyor.Hakimlik sinavinda ozellikle sorular 2 gun fazladan gec yayinlanana kadar sorular tartisildi.Bircok kisinin de sinav aninda verdigini dusundugu cevaplar degisti.Sonuc olarak ben sinavin 22 gk/gy 55-56 alandan kapatacagini dusunuyorum.(evet 22 gk/gy 55 alana gelme ihtimali var)Herkesin kendisine sormasi gereken soru benim bu kadar dogrum cikar mi acaba sorusu.
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Sorulara bakiyorum da OSYM'nin bu kadar detaya kacmasi mumkun degil.Fazla zorluyorsunuz.
-
RE: DHMİ - Devlet Hava Meydanları İşletmesi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2019
Kusura bakmayin ama hic kimse tanimadigi insanlarin gelecegini dusunmek durumunda degil.Basvuru sartlarini tasiyan herkes gayet basvurusunu yapar.Yabanci dili zayifsa ve sinavi gecemezse de en fazla yol masrafindan olur.Bu da kendisinin dusunecegi bir konu.Zaten 7 kisilik alim icin 140 kisi cagriliyor bu yuzden ortada hak yeme durumu filan da soz konusu degil.
-
RE: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@emestina, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
arkadaşlar resmi gazete'de yayımlanan kanunlar, yürürlüğe giriş tarihi ile ilgili bir hüküm bulunmaması halinde 45 gün sonra mı yoksa yayımlandıkları gün mü yürürlüğe girerler? vergi hukukunda çıkmış soruları yeni bitirdim cevaplarda +45 gün doğru olandı ama bugün kutluay kararlı hoca kesinlikle yayımlandıkları gün yürürlüğe girer diye tweet atmış. vergi kanunlarına özel bir durum mu acaba kafam karıştı siz ne diyorsunuz?
Resmi Gazete Hakkinda Cumhurbaskanligi Kararnamesi(10 sayili kararname):
Mevzuatın yürürlüğe girmesi
MADDE 7
(1) Kanunlar, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ve yönetmelikler ile diğer düzenlemeler, ayrıca bir yürürlük tarihi belirtilmemiş ise Resmî Gazete’de yayımlandığı gün yürürlüğe girer. -
RE: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@tekin24, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
62 ye 23 kazanır mı arkadaslar
imkansiz en az 95 net lazim
-
@1umut, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Olusan durumun birilerinin isine gelmesi, gelmemesine gore hukuk da degismez kanun da. Isterse tek bi kisinin bile isine yaramasin kanun neyse hakim ona gore karar vermelidir. Burda sayistay denetcisi- hakim vs olmak isteyen kisilerin “bu durum kimsenin isine yaramayacak” tarzi yorumlarini saskinlikla okuyorum.
Onunuze gelen davalarda veya durumlarda kisilere gore subjektif yorumlar mi yapicaksiniz? Gelmek istediginiz meslekler gerekirse herkese karsi dogruyu uygulamaniz ve bunda kararli- dik bi durus sergilemeniz gereken meslekler. Daha simdiden boyle yok onun bunun isine gelcek gelmicek diye konusuyorsaniz ohoo.....
Ortada 225e kalanlar icin cok buyuk bir magduriyet var. Ama rica edicem kimse hukuku kendisine gore egip bukmesin. Ortada verilmis bi hakim karari var. isleyen bi hukuki surec var. sonunda yine Turk yargisi dogru karari vericektir. Magdur olanlar magduriyeti icin de gerekli itirazlari yapip, maddi manevi tazminat da talep edebilir. Keske yazili sinava girenler bu durumu yasamasaydi, gercekten zor ve hassas bi durum Allah yardimcilari olsun. Fakat kimse yok bu karar onun isine gelir, isine gelmez gibi yorum yapmasin. Yani en azindan sayistay denetcisi, hakim vs olmak isteyen kisiler yapmasin. Kanimiz donuyor.Saka misin?
Cura tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
94 kusur puanla gelmedi kacla kapatti bu ilan
-
@malik, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
- kasten öldürme
- kasten yaralama
- dolandiricilik
- yagma
- uyusturucu veya uyarici madde ticareti ve ilami
- parada veya kiymetli damgada sahtecilik
Suclar YABANCI ULKE mahkemelerinde verilen hukumler tekerrure eses olmayacaktir
Bu suclar disindakiler tekerrure esas olmayacaktir.Yanlis olmus ifade.
-
En gec saat 11'de sinav salonuna giris yapmaniz gerekiyor.
-
RE: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
@Cura, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
Iktisattan 101 kisi kazanmis 90 degil
pardon 91
-
RE: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
Iktisattan 101 kisi kazanmis 90 degil
-
1 ay icinde mulakat yapilmasini ben sahsen beklemiyorum.Ayrica mulakatlar 1 hafta icinde tamamlanmaz.
-
@orduluhakim, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
ben bir İİBF'li olarak geçen yıl 710'lardaydım sıralama olarak bu yıl daha çok çalıştım %20lik kota falan hiç korkutmuyor beni. hukukçular bu sınava yüklenmiyor o açıdan avantajlıız. 3000 kişinin içine girmek 300'ün içine girmekten daha kolay geliyor onlar için riske girmiyorlar idari hakimlik için. bizim şansımız çok yüksek. İnşallah hakkımızda en hayırlısı olsun
Kota zaten mulakatta uygulaniyor sinav icin degil.Korkmuyorsaniz 200 kusur IIBF'li arasinda 20 kisi arasina girmekte basarilar size.
-
@Dumspirospero, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Yarış atı eğitilmesi eser sözleşmesi midir?
Öğrenciye ders verilmesi eser sözleşmesi midir?Ikisi de vekalet sozlesmesidir.Eser sozlesmesi olmasi icin bir sonuc taahhudunde bulunmasi gereklidir.