2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
@paca08 Davayı açan arkadaş yayımlamış bizzat dostum. Kararı veren hakimlerden birisi eski bir arkadaşım çıktı, ulaşabilirsem teyit almaya calışacağım.
-
altında uyap doğrulama linki var kontrol ediyorum
-
Ösym yi aradım öyle bir durumun olmadığını söylediler
-
Keske ilk sinavdan sonra külliyen iptal etselerdi eleme sinavinda derece yapanlar var klasik sinava girip masraf yapanlar var onlar ne olacak ?
-
Aradım konuştum arkadaşlar karar doğru yani Trol işi değil. Neyse hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. Ben temyize falan gitmem sınavın hakkı iptaldi iptalde oldu.
-
Kafamın tepesinde şu sınavın stresinden saç kalmadı birileri kaybetti diye dava açıyor biz hakkımızı savunmayacak mıyız
-
@paca08 hocam sinav hakki iptaldi ona kimse bisey demez ama yapildiktan sonra mı hakki iptaldi bu hak mı oluyor yani şimdi
-
@yağmur1223 Valla bende girdim tam dedimki oh be kafam rahat önümde doğru dürüst sınavda yok bu çıktı. Gerçeği söylememiz lazım bu sınavın hakkı iptaldi.
-
Haftasonu ayrı bir sinavim var bu sınav yüzünden ona bakamadım bile iki gün de ayrıca yorgunluktan hal kalmadı şimdi iptal edildiğini öğrenip nasıl devam edicem ben bunlar da hak demi arkadaşlar hepsi hak bana hepsi hak valla gerçekten yazıklar olsun.
-
Bu Sınav yüzünden rekabete giremedik madem öyle o da iptal esilsin hay allahım ya
Kardeşim madem iptal edeceksiniz yürütmeyi durdurma vereydiniz sınav olalı iki ay oldu -
@yağmur1223 Hocam napalım atalım mı kendimizi. Temyiz hakkı var karşı dava da açılabilir. Bu arada ilk sınav ikinci sınav muhabbeti hiç olmayacaktı. Olduğu içinde bunlar oldu. Burada davayı açanın hiçbir suçu günahı yok. Belki o adam 1. sınavda kazananlardan daha fazla doğru yaptı. Ben 73 doğruyla 44. olurken 72 doğruyla 7. olan var. Bu mu haktı yani. Yeni sınav yapılırsa da yapılsın. Napalım yani oturup ağlayamam ya.
-
Dostlar bu sınav sürecinin külli sorumlusu ÖSYM'dir. Ne Dava açan arkadaşlar ne de Sayıştay. Sayıştay yetkililerinin sınavın ilk başta tamamen iptali için nasıl bastırdığını bizzat biliyorum. Ama gelin görün ki ösym hem çifte standart ortaya çıkaracağını bile bile sureci devam ettirdi. Üstüne azmış gibi klasik sinavi da gerceklestirdi.
Hem maddi olarak kaybiniz buyuk. Çakıştığı icin basvurmadiginiz sinavlari kacirdiniz bu ikinci magduriyet. Manevi olarak da gercekten kurumlara guveni yerle bir etti bu durum.
Mahkemenin karari kamu yararini korumak lakin muktesep hak cercevesinde kesinlikle haklisiniz. Bunun tazmini nasil saglanir nasil bir yol bulunur bilmiyorum. Temyiz bir secenek ancak karar cok dayanakli bu yonden isiniz zor. Hakkinizi aramaniz gerektigini dusunmekle beraber malesef umutsuzum temyiz hususunda.
Allah hepinize sabir versin dostlar.
-
@paretowilfredo Hocam bu sınavın hakkı en baştan iptaldi. Ben klasik sınava kaldım yani bu durumda bende mağdurum ama doğruyu da söylemek zorundayım. Yoksa boşu boşuna Sayıştay Denetçisi olmayalım. Hem denetçi olup hak dağıtacaksın hem de haksızlık üzerinden o mesleğe yerleşmeyi düşüneceksin. Eğer nasibimizde varsa 10 kere sınav yapsalar da o mesleğe yerleşiriz.
-
Sınavın iptal edilmesi için açılacak dava tarihi 10 temmuz olması gerekiyordu.Ama sanırım 28 Ağustos oldu.Biz İİBF liler böyleyiz ya uçarken ya kaçarken aklımıza geliyor itiraz etmek.Mağduriyetin mağduriyetinin mağduriyetini de yaşamış olduk böylece.Teşekkürler Türkiyem.
-
@paca08 ben de adil olmayan bir sürecin icin de olduğumuzu en başından dillendirdim dava açılmasına bişey de demedim sınav yapılıp iki gün sonra iptal kararı neyin nesi diyorum bizim yenen haklarımız ne olacak diyorum. Sizin ne yaptığınız ya da yapacağınız umrumda da değil diyorum. Ben ağlıyorum evet gerçekten ağlanacak hal ve ağlıyorum.
-
@yağmur1223 @paca08 keşke yürütmeyi durdurma kararı alınsaydı madem böyle olacaktı.
-
Mahkemenin kararında bir şey dikkatimi çekti. Esenboğa dışındaki sınav merkezlerinde sınav başarıyla tamamlanmış deniyor. Burada birçok arkadaş bunun aksini söylemişti. Yani aynı teknik arıza oralarda da yaşanmadı mı? İdarecileri inisiyatif alıp karekod okutulamayınca imza attırmak sureti ile sınavı başlatmadı mı? Bu hususlar varken sınav başarı ile tamamlanmış olmuyor zannımca. Bu yüzden o adayların da 2. Sınava girmeleri hakkının tanınmasını yadırgamamıştım. Ama ösym açıklaması referans alinmiş ve sınav başarı ile tamamlanmış denilerek çok önemli bir nokta atlanıyor bana göre.
-
Bu kararda bir tuhaflık var
-
@yağmur1223 Dava açabilirsiniz. Bakın açan açmış ve dava masraflarını da ödetiyor ÖSYM'e. Ayrıca sizinle aynı düşünmek zorunda da değilim. Sırf bu sene 3 tane mülakattan elendim. Oturup da ağlamadım önüme bakmasını bildim. Dava bir haktı ve bunu kullandılar. Bu arada sınavdan 3 gün önce dava sonuçlanmış. Burada @paretowilfredo dediği sorunlu ÖSYM'dir. İlk sınav ikinci sınav yaparsan bu da adil dersen sınav iptal olur. Olmaması saçmalık olurdu.
-
@paca08 hocam Allah yolunuzu açık etsin ama cidden beni naptiginiz ilgilendirmiyor evet ağlıyorum çünkü mahvoldum tükendim işsizim sınav pesinde koşmaktan gecem gündüzüm bir oldu sonunda geldiğim nokta bu işte.bu sınavın olduğu gün rekabet vardı başvuramadım sınava elemenin olduğu gün başka bi sınav vardı girmedim ona da ben ağlamayım da napayım.