2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
@yağmur1223 Bende girmedim rekabete. Neyse sizi de anlıyorum ama sadece fikrimi beyan ediyorum. Bende girdim bu sınava. Sınav yapılırsa yine girip kazanırım sorun değil. Kazanamazsam da nasip değilmiş derim.
-
Uğraşabilsem bu kararı temyize taşırdım.Merkezi sınavlara dava açma süresi 10 gün değil mi ? Bu arkadaş sonuçlar açıklandıktan sonra itiraz etmiş muhtemelen.Yani iki sınavın da geçerli olduğunu kabul ederek girmiş.
-
@enki birde o konu var madem haksızlık olduğunu düşünüyorsun sonuçları niye bekliyorsun
-
@ahmetcky çünkü kazansa umrumda olmazdı hak umrunda mı sırf kazanamadığı için açmış
-
@paca08 Kusura bakma hocam. Mağduriyet mağduriyet yaratılarak giderilmez. Sen kazanılmış hakkını savunma konusunda isteksiz veya umursamaz olabilirsin, ben değilim. Ve benim gibi düşünen birçok insan olduğunu düşünüyorum. Esenboğada mağdur olmuşum, ikinci sınavda gidip o sınavı söke söke kazanmışım ve bir de üstüne klasik sınavda emek vermişim, masraf etmişim. Maddi manevi yıpranmışım. İlk sınavın iptali konusunda ben de sizinle hemfikirdim. Ancak şu noktadan sonra sınavın külliyen iptal edilmesi, hak olarak nitelendirilemez. Bu başlı başına bir mağduriyettir. İki elim hakkımı elimden alacak olanların yakasındadır. Bu mesele böyle. Ha gidersin ayrı bir 45 kişilik sınav yaparsın, bu sınavı kazananların da hakkını korursun. Bu savunulabilir. Aksini iddia etmek çok da hakkaniyetli bir yaklaşım değil.
-
hak yerini nasıl buldu arkadaşlar ? Vicdanınız yok mu sizin? Bu arkadaş ilk sınav sonrası neden dava açmamış kabullenmiş ikinci sınavı geçemeyince da dava açmış belli ki sadece kendini düşünerek hareket etmiş. Bu mu hak şimdi? 245 aday ne olacak peki buna bir cevabınız var mı? 10 ekimde verilen bir karar neden adaylara önceden bildirilmiyor 245 aday mağdur edilirken hak yerini mi bulmuş oluyor ?
-
Gözünüzü seveyim bir kaç mantıklı arkadaş bir plan yapalım örgütlenelim benim evde daha ders çalışacak dermanım kalmadı bu konu için adliyede sürünmeye razıyım
-
@vural sana katılıyorum kardeşim. Bu şekilde hak yerini bulmuyor? Klasik sınava girenlerden temyize götürecek olan arkadaşlarım? Gerekçeniz de davayı açan arkadaşın ilk sınavı kabullendiğini ikinci sınava girdiğini geçemediğini anlayınca iptal davası açtığını belirtiniz? Ben girmedim ama giren arkadaşlarım şu an üzülüyorlar bir taraf sevinirken diğer taraf ağlıyor kimse kusura bakmasın adaletli değil
-
@venica beraber hareket edelim bundan sonrası için madem bizim de hakkımız korunsun.
-
Dostlar izlenecek yol temyiz vaktini kaçırmadan makul gerekçelerle itirazınızı sunmaktır. En net dayanağınız müktesep hak bana göre. Başka her yol örneğin ilk sınav iptalini istemek veya yeniden puan sıralama hesabı gibi yollar yine mağduriyet doğurur. Sizin yapabileceğiniz kazanılmış hakkınızin korubmasını talep etmek olmalı.
-
Forumun sosyal medya hesaplarına sitemim olacak : Sınav İptal Edildi Diye Paylaşmayın.Algı yaratıyorsunuz.Alacağınız 3-5 hitin reklam parası neyse ben vereyim.
-
Sınav bu kişi için iptal edilmiş
-
@aybala Ben hakkaniyetli ve adaletli olanı söylüyorum. Adaletin de "bence"si olmadığını düşünüyorum. Her ne yapılacaksa yapalım.
-
@venica sadece bu arkadaş için mi kurumdan mı öğrendiniz bu bilgiyi
-
@aybala evet durumun özeti bu. "bu şekilde de hak yerini bulmuyor." her şeyi geçtim 6 aydır çocuğumla doğru düzgün vakit geçiremiyorum. Bu vebali kimse ödeyemez.
-
Valla kimse kusura bakmasın geçmiş iletilere bakın ilk gün ÖSYM açıklama yaptığında İstanbul ve İzmir'deki sınavların geçerli olduğunu açıkladığında ben ve bir çok arkadaş bas bas bağırdı: "Bu haksızlık ses verin diye." o zamanlar davanın esamesini okumayan adamlar bir anda dürüstlük timsali kesildi. Klasik sınav olmayana kadar iptal olmuş olsa yine "adalet yerini buldu" derdim. Ki eleme sınavı sonrasında hakkaniyet gereği iptal olmalı diyen yine bendim. Ama Hafta sonu benim canım çıktı 2 gün boyunca öncesindeki süreci saymıyorum bile. O yüzden kimse adaletten bahsetmesin.
-
Ayrıca tekrarlıyorum 225 kişinin kazanılmış hakkı var. Mahkeme "davayı açan adayın sonucunu" iptal etmiş, sınavı değil. Kimse kazanılmış hakka dokunamaz.
-
@murky demek istediğim de bu işte neden ilk sınav sonrası dava açmadılar merak ediyorum. Burdaysa dava açan arkadaş gelsin açıklasın neden kabullenip ikinci sınava girmiş madem öncesinde açmamış
-
“Sınavdan yüksek puan alma ihtimali olan adayların ikinci sınava girmeyeceği aksine sınavda beklediği puanı alamayacağını tahmin eden adaylara ikinci sınav hakkı tanındığı ...,”
Böyle biri varsa gidip falıma baktıracam -
Ben sahsen boyle bir mahkeme karari cikmissa temyize gidecegim.Su sinav icin cektigim cilenin haddi hesabi yok.Beyefendi 2. sinava girsin kazanamayinca iptal davasi acsin ne guzel dunya.Nedense adalet istegi sinavi kazanamayinca doguyor.