29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@sim hocam bana kalırsa hakimim alın. Hem daha ucuz hem güncelleme eki ile filan uğraşmazsınız.
-
@meminerd zaman kisa kanundan calis ve soru coz derim hocam kolay gelsin
-
@sim hakimim yetersiz bi kaynak bana göre . Soru sayisi az ve cozumler sorunun hemen altinda defil. Monopol adli kamu ozel soru bankasini tavsiye ederim
-
@mehmetemir
Hakimim son baskıdan bir önceki adli hakimlik soru bankası bende var.Sorularla cevaplar alt alta değildi.Bu son baskılarda nasıl hocam hem adli hem idari için soruyorum .Yine soru cevap ayırmışlar mı ? -
Sertkan hocanın medeni usul soru kitabından düzeltme eki var mı acaba ?Ben birkaç sorunlu yere rastladım gece çalışırken moralim bozuldu.Acaba şurası doğru mu burası doğru mu mevzuata bak kitaba bak derken üç saatim gitmiş.
-
@legolas ben idari hakimliğe gireceğim
-
@sim biz de idariye gircez. Monopol idari olmadigindan adliden calisiyoruz ortak derslere
-
@çinkoçaydanlık hocam ben adli yargıyada gireceğim için monopol aldım çevremde hakimimim kitabını çok öven olduğu ve ucuz olduğu için size hakimim alın dedim...
-
@mehmetemir
Tamam hocam teşekkür ederim.Zaten bir arkadaş daha önce yazmış cevabı ben görmemişim . -
Hakimim kitabini aldim .
Kitap soru cevap seklinde degil...
İlk sorulari sormus ,
Daha sonra cozumlere gecmis .
Bu durum benim icin hayal kirikligi oldu.
Cozum kisimlari guzel ve anlasilir bir dil, buna lafim yok. -
@mehmetemir Teşekkür ederim ilginize. Vergi Hukuku bir şekilde anlaşılıyor da Vergi Usul hukuku = TVS gibi mi yoksa TVS vergi usul hukukunun alt dalı mı
-
Çünkü piyasadaki kitaplara bakıldığında vergi hukuku ve Türk Vergi Sistemi diye geçiyor ister istemez insanın aklına şu soru geliyor: Acaba vergi usul hukuku = TVS mi?
-
@siyasal evet hocam vergi hukuku diye aldığınız kıtapların hepsinin içinde vergi Usul hukuku da yer alıyor
-
@siyasal yok Türk vergi hukuku daha farklı bir alan hocam. Türkiye'de ki vergileri inceliyor. Gelir, kurumlar vb.
-
@oflu61 eski baskısını cozmustum bir ara kanundan zoraki soru yapmaya çalışmışlardı hic verim alamadım o kitaptan boyle yapmaları da kendi ayaklarına sıkmak gibi bisey olmus
-
@olursaolur ne alayım o zaman? Kafam karıştı.
-
@sim ne var elinizde bilmiyorum suan ama justice i mutlaka alin.monopol u de önerdi arkadaslar bizzat incelemedim ama sanıyorum justice den sonra özgün olarak en iyisi o.çıkmış sorulari gormek adına konsensus u önerebilirim zaten bunlari çözmeniz fazlasıyla yeter size
-
Piyasada konsensusun 2017 baskısı var epey ucuz o iş görür mü
-
Özgün soru olarak Justice ve Monopol'ü bitirmek üzereyim fakat çıkmış sorular için elimde herhangi bir kaynak bulunmamakta. Tensip'in güncel birkaç çıkmış soru kitabını almayı düşünüyorum ama bu baskılar yalnızca anayasa - idareyle sınırlı. Tam bir çıkmış soru bankası kitabı almadan içim rahat etmeyecek, biliyorum fakat Konsensus'la ilgili de kafamda tereddütler bulunuyor. Bu konuda önerebileceğiniz herhangi bir şey var mı ?
-
tarihi bitirdiniz mi?