Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı 763 Memur Alımı 21 Ekim - 31 Ekim
-
@escobar_p Ama merkezi atamayla yerlesemediği sürece sıkıntı yok sanıyorum. '2016 yılı KPSSP3 puanı ile merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar (Ataması yapılanlar
veya yerleştirildiği halde ilgili kuruma başvurmayanlar) başvuramazlar. Söz konusu adayların atamaları yapılmayacaktır.' -
@maviyeşil Başvurusunda sıkıntı olmaz bencede ama tabii ki tahmin benimki.Merkezi'den atanırsa almam diyor gibi sanki ilan ama bence kurumu arayıp,detayları öğrenebilirsin.
-
@songoku Neresindeydin İstanbul'un bilmiyorum ama her ilçesi Anadolu'nun bir iline bedeldir
-
@escobar_p aslinda guzel de bir yerindeydim ama bence acayip gelirli bir iste calismadikca istanbulda oturmak akil kari degil kardesim duz memur orada ve surunuyor
-
@songoku orası doğru.İstanbul'daki maaşınla geçinmesi zordur.
-
@escobar_p Teşekkürler hocam.
-
MADDE 7 (1) Yer değiştirme suretiyle atamaya tabi personel aşağıda gösterilmiştir;
a) Taşra teşkilatı personeli;
-
Bölge Müdür Yardımcısı, Gümrük Müdürü, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü, Personel Müdürü, Şube Müdürü, Araştırmacı (640 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile atanan), Gümrük Müdür Yardımcısı, Bölge Amiri, Kısım Amiri, Şef, Muayene Memuru, Muhafaza Memuru, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Memur, İcra Memuru.
-
Laboratuar Müdürü, Mühendis (laboratuar müdürlüklerinde görevli), Kimyager, Laborant.
b) Döner sermaye teşkilatı personeli; Tasfiye İşletme Müdürü, Şef, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Memur, Anbar Memuru, Satış Memuru, Veznedar, Koruma ve Güvenlik Görevlisi.
Çalışma süreleri ve yer değiştirme esasları
MADDE 8 Bu Yönetmeliğe göre çalışan personelin hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma süreleri aşağıda gösterilmiştir.
a) 7 nci maddenin birinci fıkrasının (a) bendinin (1) numaralı alt bendi ile (b) bendinde sayılan unvanlar için hizmet bölgelerindeki çalışma süresi Ek-1 sayılı cetvelde gösterilen beşinci hizmet bölgesinde 3 yıl, dördüncü hizmet bölgesinde 4 yıl, üçüncü hizmet bölgesinde 5 yıl, ikinci hizmet bölgesinde 7 yıl, birinci hizmet bölgesinde 8 yıldır. Beşinci bölge hizmetinin iki yılını dolduranlar, talepleri halinde, bu hizmet bölgesinin kalan çalışma süresi daha sonra tamamlattırılmak kaydıyla, başka hizmet bölgelerine atanırlar.
“Mazeret grupları
MADDE 12 – (1) Aşağıda belirtilen mazeretlerin belgelendirilmesi ve ilgililerin de talebi halinde; çalışma süresini doldurmuş personel yerlerinde bırakılabilir; çalışma süresini tamamlamayan personel farklı hizmet bölge ve alanlarına atanabilir.
a) (A) Sağlık mazereti,
b) (B) Aile birliği mazereti,
c) (C) Can güvenliği mazereti.
(2) Mazeretlerin değerlendirilmesinde; sağlık, aile birliği ve can güvenliği öncelik sırası esas alınır.
(3) Mazeretleri nedeniyle yeri değiştirilecek olanların atamaları öncelikle; aynı hizmet bölgesi içindeki başka bir hizmet alanına, bu şekilde mazeretin karşılanamaması veya görev yaptığı hizmet bölgesinde ihtiyaç bulunmaması halinde ise başka bir hizmet bölgesinde ihtiyaç duyulan ve mazeretinin karşılanabileceği bir hizmet alanına atanabilir. Mazeretleri nedeniyle yeri değiştirilenlerden bölge hizmet süresi dolu olanların, mazeretlerinin ortadan kalkması halinde ayrıldığı bölgedeki eksik kalan çalışma süresi tamamlattırılır.
(4) Sağlık ve aile birliği mazeretleri nedeniyle, başka hizmet bölgesi veya alanına atanan ya da yerinde bırakılan memurlardan bölge hizmet süresi dolu olanlar, mazeretlerinin devam ettiğini her yıl Ocak ayından itibaren alacağı belge ile belgelendirmek ve Mart ayının sonuna kadar Başkanlığa göndermek zorundadırlar. Kurul, gönderilen belgeleri her yıl yeniden değerlendirir. Mazeretlerine ilişkin bilgi ve belgeleri göndermeyenlerin mazeret hallerinin ortadan kalktığı kabul edilerek, buna göre işlem yapılır.” -
-
GÜMRÜK MEMURLUKLARI
Merkez Memurluk : Ankara'da çalıştırılmak üzere ataması yapılır. Bu kadroya atananlar Eskişehir yolunda bulunan merkez binada çalışırlar. Burada farklı birimlere dağıtılarak kurum içi yazışmaları yürütürler. Personel kayıtları, rotasyon listeleri, taşra ile olan yazışmaların koordinasyonunun sağlanması, sınavlarla ilgili kendilerine verilen görevlerin yerine getirilmesi gibi işleri yerine getirirler. Mesai olmaz, iş yoğunluklarının olduğu söyleniyor, herhangi bir riskli durum yoktur, mesai ve yolluk gibi ek gelirler elde edemezler. Standart bir maaş vardır tahmini olarak 2.500 tl civarındadır.
Taşra Memurluk: Bir Gümrük Bölge Müdürlüğü bünyesindeki gümrüklerde görevlendirilirler ve görevli oldukları Müdürlükte servislerde çalıştırılırlar. Her servisin belirli işleri vardır. Kimi servislerde sadece ithalat rejimiyle ilgili işlere bakılırken, kimilerinde Antrepolarla ilgili işlere bakılır. Genel olarak mesaiye kalmazlar, tescil ve onay memurları dışında. Yapılan işler bir süre sonra rutin hala gelir. O Gümrük Müdürlüğüne ait mesai ve yolluktan Bölge Müdürlüğünün belirlediği miktar kadar yararlanırlar. Kimi yerlerde memurlar 1500 TL'ye varan yolluk almaktadırlar. Maaş ve mesai toplam aldıkları para 3.000 TL'ye yakındır. Kısaca min 3.000 TL civarında, max 4.000 TL üzerinde maaş alırlar. Asil memurlukları üzerinden 3 yılı doldurmalarıyla birlikte Şeflik sınavına girmeye hak kazanırlar.
İl Ticaret Memurları : İç Bölgelerde ticaret il müdürlüklerinde çalışırlar. Yapıkları iş Gümrükle pek ilgili değildir. Bölgedeki ticaretin düzenlenmesi ile ilgili yazışmaları yaparlar. İş yoğunlukları çalıştıkları şehirlerdeki ticari potansiyele göre değişiklik gösterir. Maaşları 2.400 TL' dir. Mesai ve yolluk almazlar. 8:30-17:30 olarak çalışırlar. Yükselme durumları da Gümrük taşra memurları ile aynıdır.
Azıcık aşım Rotasyonsuz başım diyorsanız en ideal olanı : İl ticaret memurlukları ve merkez memurluklar. Yok ben taşrayı severim 5-6 kere de olsa ev değiştiririm, göçebe kültürle yoğrulmuşuz, sıkıntı olmaz diyorsanız Taşra memurluklarda elinize ay sonu geçecek para bu memurluklara göre yüksektir.
-
@Antimülakat rotasyon sadece merkez memurluğunda mı yok?
-
@Antimülakat hocam il ticaret memurlarının yerleştirmeleri de mi kura ile oluyor
-
@volkankıryer programcı ve memur merkez dışında kalanların hepsi kura ile yapılıyor.
-
@Antimülakat eyvallah hocam Allah razı olsun
-
@Antimülakat Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı 763 Memur Alımı 21 Ekim - 31 Ekim içinde söyledi:
@volkankıryer programcı ve memur merkez dışında kalanların hepsi kura ile yapılıyor.
Hocam tayin durumunu sormayı unuttum bu meseleye de bi açıklık getirseniz
-
ROTASYONA tabi olanlar : TAŞRA MEMUR, MUAYENE MEMURU, MUHAFAZA MEMURU, AVUKAT.
ROTASYONA tabi olmayanlar : MERKEZ MEMUR, RAPORTÖR, İL TİCARET MEMURU.
İl ticaret memuru için yeniden sorgulama yapıyorum net bilgiyle dönerim size.
-
..................
-
Avukatlık icin de bir yazı paylassanız? Kaç puanla kapatır, maaşı nedir vs.?
-
@khun o konuda kurumlar arası yazışma olduğunu ve sizinde belirttiğiniz gibi kurumsal ihtiyaca göre izin verildiğini biliyorum. Eşinizin mesleği dolayısıyla kuraya sizi dahil etmeyebilirler. Kazandığınız takdirde personel dairesini arayarak nasıl bir yol izleyeceğinizi öğrenebilirsiniz. Eş ve mazeret durumları için kuraya katılmama adına dilekçe yazıldığını biliyorum, sonrasında nasıl bir netice olur bilemiyorum.
-
@marshallinksi maaşın Ankara'da muayene, muhafaza ve taşra memura göre Batı'da yerine göre 1500-2000 tl arası aylık daha düşük.bunu unutmayın. Ben İzmir'de muhafaza memuruyum
-
@siddharta hocam akşama yazı hazırlatacağız avukat arkadaşımız yazı gönderecek.
-
@marshallinksi kpss puanın kaç?